Stroopwafel cupcakes

oktober 03, 2018

Pas terug maakte ik voor mijn collega's een aantal cupcakes. Gewoon omdat ik zin had om wat lekkers te maken. De volgende keer maak ik ze overigens liever voor vrienden en familie trouwens, voor collega's zul je mij niet meer zien bakken. Maar het resultaat was iets waar ik best trots op was en dus graag nog even met jullie deel! Het waren namelijk stroopwafelcupcakes met een botercrème topping. Dus lekker all the way versierd. En ondanks dat mijn botercrème skills wat verwaterd waren, mag ik niet klagen. Nog een beetje oefenen weer en ik maak ze vast weer als vanouds, toen ik meermaals per week het gebak maakte bij de bakkerij waar ik mijn bijbaan toen had.

Stroopwafel cupcakes
Dit recept is goed voor 12 muffins

Dit heb je nodig:
 • 200 gram boekweitmeel
 • 90 gram suiker
 • 2 theelepel bakpoeder
 • Een snufje zout
 • 200 ml amandelmelk
 • 60 ml zonnebloemolie
 • 4 vegan stroopwafels (te krijgen bij o.a. de Eko-plaza)
 • 100 gram plantaardige boter
 • 95 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel amandelmelk
 • 1/2 theelepel vanille extract

En zo maak je het:
Voor de cupcakes deed ik het boekweitmeel, de suiker, het bakpoeder en het snufje zout in een kom. Ik schraapte van 2 stroopwafels de buitenkant kaal. Die kruimels zette ik apart weg voor de botercrème. De rest van die twee stroopwafels hakte ik zo fijn mogelijk en deed ik door de droge ingrediënten voor de cupcakes. In een aparte kom mengde ik de amandelmelk en de zonnebloemolie door elkaar. Dit goot ik, al roerend door de droge ingrediënten tot ik een mooie gemengde massa had. Het hoeft niet te glad gemengd te worden, daar worden de cupcakes alleen maar droog van. Dit verdeel je vervolgens over 12 cupcake vormpjes en bak je in een op 180 graden voorverwarmde oven in een half uur klaar.
Voor de botercrème pakte ik 95 gram poedersuiker, 100 gram plantaardige boter (op kamertemperatuur werkt het fijnst), een beetje vanille extract, een eetlepel amandelmelk en de rasp van de twee stroopwafels die ik eerder apart zette. Deze klopte ik met een mixer op tot een luchtig beslag. Eerst de boter, daarna voegde ik de rest toe. Dit deed ik in een spuitzak en legde ik weg in de koelkast om nog wat stijver te worden, terwijl de cupcakes nog aan het bakken zijn. Daarna sneed ik nog de twee andere stroopwafels in 6 puntjes. Voor iedere cupcake een puntje voor bovenop.
Zodra de cupcakes trouwens klaar zijn laat je ze eerst volledig afkoelen voor je ze gaat decoreren. Zo blijft de botercrème het lekkerst! Een mooie cirkel erop is voldoende, waarna je er een puntje stroopwafel inzet om het af te maken. Klaar is je heerlijke traktatie.

Wie ga jij eens écht verrassen met lekkere stroopwafelcupcakes?

You Might Also Like

0 reacties