4 oktober: eet geen dierendag

oktober 04, 2018

Gisteren vertelde Dani het al bij wakker worden: "Papa, mama, morgen is het dierendag hoor.". En voor mij mag daar nog bij 'eet geen'. Want hoe laat je nou echt zien dat je om dieren geeft, als je ze wel voor jouw plezier laat slachten en op eet? Als je ze voor jouw plezier laat lijden, hun kinderen afpakt om hun babymelk van te drinken? Als je wel met hun vel rond wil lopen om je lijf en/of voeten? Uiteraard is het allemaal een keuze, maar met zoveel alternatieven tegenwoordig is het eigenlijk niet meer nodig om dieren onnodig te laten lijden voor jouw genot. Je favoriete huisdier doe je dat ook niet mee, toch?

Aanwaaipoes Siep, hoe deze gekke poes besloot ons huisdier te worden
Om je niet helemaal te overladen met een zware preek laat ik mijn verhaal hierboven voor wat het is. Ik heb hierin een standpunt en jij het jouwe. Hopelijk geeft het je wat inzicht als extra voor tijdens deze maand de Vegan Challenge. Bij de start deze maand hebben zich namelijk een ruime 6800 mensen aangemeld om deze maand zich uit te dagen geen dierlijke producten te eten en te gebruiken. Bijzonder tof om te zien dat er steeds meer mensen deze uitdaging aangaan en vaak daarna ook gewoon verder gaan met de vegan lifestyle. Goed voor jezelf, voor het milieu en de dieren. Wat wil je nog meer toch?
Vegan broodje shoarma, zo wil jij hem ook eten!
Voor vandaag ga ik je gewoon volgooien met wat handige tips om het je makkelijk te maken geen dieren te eten. Want ik weet nog hoe enorm lastig het me leek toen ik de uitdaging zelf aan wilde gaan. Hoe ging ik dat doen? Wat had ik nodig? En waar moest ik allemaal rekening mee houden?

Laat ik je eens overladen met de berichten die ik er eerder over schreef. Super handig om terug te lezen wat voor tips en tricks ik eerder al voor je in petto had:

  • Vegan Challenge - maart 2017 editie - lees hierin mijn motivatie, maar ook handige links naar andere websites met vegan tips, tricks en recepten. 
  • Intro Vegan Challenge - Oktober 2018 editie -  De luie vegan in mij gaf je vorige maand al een berg tips over hoe je zo makkelijk mogelijk kan eten. Dit wil je!
  • Vegan Challenge - oktober 2017 editie - Hierin vertel ik je alles over vervangen. Alles wat je al deed kun je nog steeds doen, vervangen is het woord. Zo maak je zo makkelijk mogelijk de overstap naar een vegan dieet. 
  • Nationale week zonder vlees - maart 2018 - Afgelopen maart was er de nationale week zonder vlees en maakte ik een blog vol linkjes met allerlei handige eet ideeën zodat je een week lang geen vlees hoefde aan te raken. Want geloof me: ook een dagje geen vlees, een bewuste keuze om eens geen dier te eten, juich ik enorm toe! Alle beetjes helpen. Ook voor jezelf.
  • 10x vegan diner tips - Jum! Als je hier geen honger van krijgt, weet ik het niet meer hoor.
  • 7x lekker op een broodje - Wat eet je dan wel op brood? Nou, bijvoorbeeld dit. 
  • Het vegan kopje van mijn blog - Gewoon nog even ter reminder dat je hier alles kan vinden wat ik schreef over veganisme. Niet alleen recepten, maar ook lifestyle dingen komen er terug. 
  • Vegan food diary - Om je een beeld te geven van hoe je bijvoorbeeld 9 dagen kan vullen met verschillende ontbijt, lunch en diner gerechten. 
  • Vegan burger day - mei 2017 - Vorig jaar mei besteedde ik aandacht aan de vegan burger day. Er zijn in de tussentijd zoveel vegan burgers op de markt bij gekomen, dat je jezelf heerlijk kan verwennen. Uit de pan, uit de oven, uit de frietpan of airfryer, net wat jij wil. Met lekkere groentes erbij, met friet, op een broodje of gewoon zo met een lekkere saus.  
Fiet met curry is de makkelijkste basis wanneer er geen optie is; gebakken champignons doen het altijd goed; nieuw bij de AH is het gevulde hummusbroodje
Deze maand wil ik je zoveel mogelijk verrassen met handige dingen die je wellicht kunnen helpen met de Vegan Challenge. Denk hierbij aan tips om buiten de deur te eten, te bestellen (op het werk ontdekte ik de vele opties bij Thuisbezorgd.nl), handige tips voor de boodschappen, een voorbeeld weekmenu, eten met non-vegans, tips voor op tafel met feestjes (denk ook aan Halloween, Sinterklaas, Kerst en verjaardagen in aantocht) en uiteraard recepten en hot spots. 
Buiten de deur eten kan vaak bij de wok; zelfs de Intratuin heeft vegan tomatensoep (altijd vragen naar de ingrediënten, maar deze was geslaagd!); koks raken heel creatief van vegan aanvragen, zoals deze gevulde paprika
Heb je nog meer dingen die je wil lezen, weten of wat je handig lijkt om deze maand terug te zien om deze challenge aan te gaan? Let me know! Wie weet zie je jouw ideeën terug hier. Overigens mag je me ook mailen (daniandmomblog -at- gmail -punt- com) als je iets hebt voor op de blog. Een lekker recept, een hotspot waar je heerlijk vegan at etc. 
Voor vandaag sluit ik in ieder geval af met een berg dierenliefde op deze mooie 'eet geen dierendag'. 

You Might Also Like

0 reacties