Tomaat-paprika soep

september 17, 2018

Veel groentes uit de tuin vraagt om weer eens een hartig recept. Deze keer ging ik, vanwege een overdaad aan tomaten en paprika's, aan de slag met een soepje. Op de kruiden en de bouillon na komt alles uit onze moestuin, wat ik zelf wel een toffe sport vind ik om te doen. Zo veel mogelijk gebruiken uit eigen tuin en zo min mogelijk verspillen. En het soepje is daar zo'n geslaagd resultaat van. Ben jij ook wel van de soep, dan is dit recept zeker iets voor jou.

Dit heb je nodig:
  • 500 gram tomaten
  • 250 gram paprika
  • 4 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1,5 liter groentebouillon
  • kruiden naar wens
Zo maak je het:
Snij 3 uien en alle teentjes knoflook fijn, doe ze in een pan en bak ze even tot ze wat kleuren. Snij ondertussen de tomaten en paprika's in stukjes. De tomaten voeg je allemaal toe aan de pan, van de paprika doe je ongeveer drie vierde erbij. Dit bak je nog even aan in de pan, waarna je de bouillon toevoegt. Ik gebruikte 3 blokjes op 1,5 liter water. Dit laat je goed koken, zodat de ingrediënten goed gaar worden.

Ondertussen snij je de laatste ui in kleine stukjes. Wanneer je pan soep goed kookt en de ingrediënten gaar zijn, maak je ze met de staafmixer goed fijn tot een smeuïge brij. Daarna voeg je de laatste ui toe en het restant gedeelte paprika's. Deze laat je nog een 10 minuten mee trekken in de smaak. De soep maak je daarna af met kruiden naar wens. Eventueel een pitje erin met wat sambal of sriracha wellicht?

Eet smakelijk!

You Might Also Like

0 reacties