Project Positief Tag

september 06, 2018

Tijd om weer eens een tag in te vullen! Deze keer een positieve versie, want wat is er nou fijner dat lekker positief zijn? De tag vond ik bij een andere blogster, linkje staat dus ook onderin dit stukje. Waar word ik blij van? Wat zijn mijn dromen en waar ben ik trots op?

1. Wat is je favoriete quote en waarom?
Die heb ik niet echt denk ik? Ik hou wel van sarcastische quotes, maar of dat past in deze tag? Vast niet. Maar zoetsappige quotes zijn in ieder geval niet aan mij besteed. Ik ben meer van de sarcasme en dubbelzinnige dingen. Ik schreef al eens wat over quotes, maar als je zoekt tussen mijn foto's zie je vast nog wel eens de lightbox met een korte quote zoals 'Ready in a prosecco', 'Jingle your balls' en 'too sober for this shit'. I rest my case, ik ben gewoon niet zo van de schattige quotes. 

2. Welke droom zou je in je leven willen realiseren?
Oud worden? Ik heb niet echt dromen voor mijn leven. Ik heb een prachtig eigen merk gerund, werk weer in de zorg, ga alle jaren gewoon op vakantie, heb een leuk gezin en zelfs het hele huisje, boompje, beestje zit daarbij. Wat voor droom zou ik nog moeten hebben? Oké vooruit, eigenlijk heb ik nog wel een droom. Of meerdere natuurlijk. Nog lang gelukkig mogen zijn met mijn gezin, toffe reizen mogen maken, mooie herinneringen mogen maken. Maar ergens zou ik ook heel graag weer ondernemen. Iets liefs, wolligs en sociaals. Een theehuisje met een sociale onderlegging, een creatief atelier voor mensen met een beperking op wat voor vlak dan ook. Zoiets? Mensen om me heen, veel wolligheid en ook mijn creatieve kant wordt daarin aangesproken, iets wat ik nu wel mis. En het ondernemen erin is ook wel iets waarvan ik gewoon heb gemerkt dat ik dat echt heel leuk vind en dat ik dat echt graag weer op zou pakken, maar dan wel op een ander vlak dan ik eerder deed.

3. Wat betekent geluk voor jou?
Alle dagen iets vinden waar je van kan genieten. Een fijne dag op het werk, een klein success momentje, quality time met het gezin of vrienden, de warme wind door je haren, de geur van pas gemaaid gras. Ik word al blij van de kleine dingen en zoek graag alle dagen wel iets waar ik van kan genieten en blij van wordt.

4. Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
 Mijn man Martin, mijn zoontje Dani, onze huispoes Siep, maar ook gewoon vrienden en familie. En word eigenlijk wel gewoon makkelijk vrolijk van quality time, dat vrolijkt me standaard wel op. Een leuk appje van een toffe vriendin, tag op facebook waarin we kunnen lachen om dingen. Het maakt me allemaal al vrolijk. Echt gewoon genieten van de kleine dingen.

5. Voor wat mogen we je 's nachts wakker maken?
 Nergens voor. Of nou ja, misschien als het huis af fikt ofzo. Ik ben echt iemand die enorm zijn nachtrust nodig heeft en ben dan ook heel dankbaar dat Dani eigenlijk altijd wel door slaapt en ik geen slaapdiensten meer hoef te draaien hoor. Gewoon lekker op een oor tot het weer ochtend is.

6. Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
 Heel eerlijk? Ik weet het niet meer. Ik weet dat ik soms niet kan ophouden met lachen, tranen met tuiten erbij enzo. Maar een specifiek laatste keer kan ik me zo snel niet herinneren. Puur gokje is het vast iets grappigs wat Martin per ongeluk had gedaan. Die kan soms zo klunzig zijn dat ik het bijna in mijn broek doe van het lachen.

7. Op welke prestatie ben je trots?
Dat ik toch maar eens een flink merk op de kaart heb gezet, ondanks alle struggles en jaloerse concurrentie. Stiekem mis ik het ondernemen ook enorm, al zou ik echt niet meer in die branche willen zitten waarin ik zat. Toch is het wel een prestatie waar ik trots op kan en mag zijn. Wie kan er nou zeggen dat ze voor z'n 30ste (want ik ben nog geen 30, laten we wel wezen) een merk op de markt heeft gezet dat door heel Europa in de winkels lag. Dat is toch wel een hele prestatie op zich.

8. Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Geniet van de kleine dingen, zoek ze op en benoem ze desnoods in je hoofd. Soms zijn dat grote dingen zoals een nieuwe toffe baan, een dagje uit, iets materialistisch zoals dat leuke schaaltje of die fijne jas. En soms zijn dat de kleine dingen zoals iemand die zegt dat je iets tofs aan hebt, je haar leuk zit, zegt dat je iets lekkers hebt gemaakt, de kat die je gemist heeft en op je schoot komt kroelen, een vlinder die bijna op je neus gaat zitten of gewoon een lief appje van iemand. En zie ook de prachtige gedachtes achter bepaalde kleine dingen. Zoals dit hartje wat thuis op het aanrecht lag onder een glaasje likeur, nadat ik een zoveelste baaldag achter elkaar had en weer een late dienst moest draaien.

Waar word jij nou vrolijk van? Wat zijn jouw geluksmomenten en wat heb jij als tips voor mij?

Wil je de tag ook invullen, vergeet je dan niet te vertellen waar hij vandaan komt? De tag is namelijk van Dagmar Valerie.

You Might Also Like

0 reacties