Pittige schuitjes

juni 13, 2018

Thuis lag er nog wat Chinese kool en wat restjes groente, plus wat kleine champignons die ik eerder scoorde voor een lekkere maaltijd. Vlug stopte ik alles in een koeltas voor ik weer moest gaan werken. Ik zou daar wel zien wat ik er van ging maken. Eenmaal daar vond ik wat kruiden voor erbij, wat gebakken uitjes en een sausje en et voila, een gerecht is geboren! O en je kan uiteraard alles in de pan ook met olie bakken, maar die was deze keer niet voor handen en ging ik voor water, wat ook prima werkt. De kruiden maken het zoet en pittig tegelijk, tesamen met de saus. Een heerlijk vullend gerecht wat in een handomdraai gemaakt is.

Pittige schuitjes
Hoeveelheden zijn voor twee schuitjes

Dit heb je nodig:
  • 2 blaadjes Chinese kool
  • 1 handje geraspte wortels
  • 1 handje mini champignons
  • 0,25 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • Cajun kruiden
  • 1 eetlepel Remia chilisaus
  • Water
  • Gebakken uitjes

En zo maak je het:
Snij de sjalot in hele dunne plakjes. Verwarm een scheutje water in een wokpan en fruit de sjalot. Snij ondertussen het teentje knoflook fijn en bak deze even mee. Wanneer deze warm zijn en al lekker gefruit zijn, voeg je de champignons toe. Ondertussen snij je de kwart paprika in stukjes en voegt deze ook toe. Als laatste voeg je de helft van je geraspte wortels toe, nog een scheut extra water en wat Cajun kruiden naar wens. Een halve eetlepel chilisaus voeg je er ook nog bij toe. Dit roer je goed rond en laat je even warm worden.
Op het bord leg je alvast de Chinese koolbladeren, hier leg je de rest van de geraspte wortel koud op. Wanneer je pan klaar is, verdeel je dit over de bladeren en doet er het laatste beetje chilisaus overheen. Voor de smaak doe je er wat gebakken uitjes overheen naar wens. Ik deed er weinig op, aangezien de smaak anders heel overheersend is.

Eet smakelijk!

You Might Also Like

0 reacties