Kruidige champignons

juni 06, 2018

Wanneer ik op het werk avonddiensten heb, maak ik meestal thuis nog een potje met eten klaar. Soms kan ik aanschuiven en hoef ik mijn eigen prakje niet aan te spreken, maar vaak wordt er toch iets met dierlijke producten erin verwerkt en ben ik blij met mijn eigen vegan prakje. Afgelopen week bleven er alleen wat heerlijke groentes over die anders toch weggegooid worden, waarna ik besloot om zelf nog even aan de slag te gaan. Zo gepiept was dit gerecht, er hoefde zo ook nog eens niks weggegooid te worden (want mijn prakje bewaarde ik braaf voor de dag erop) en ik had een heerlijke verse maaltijd in een paar minuten op tafel gezet voor mezelf. Had ik al gezegd dat ik fan ben van champignons?

Kruidige champignons
Dit recept is goed voor zo'n 4 personen

Dit heb je nodig:
  • 1 grote bak champignons
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • een handje vol cherry tomaatjes
  • 2 stengels lente ui
  • 1 zakje nasi kruiden
  • olie
  • rijst
En zo maak je het:
Breng een flinke pan water aan de kook en kook vervolgens rijst in hoeveelheid naar wens af volgens de verpakking van de rijst. Meestal moet rijst zo'n 10 a 15 minuten koken. Ondertussen kun je de rest van je gerecht maken.

Pel de uien en snij ze in reepjes. Verwarm ondertussen wat olie in een wok. Plet de teentjes knoflook en versnipper deze. Dit voeg je toe aan de olie en roer je even door. Het wit van de lente-uitjes mag in reepjes en mag er ook aan toegevoegd worden. Vervolgens snij je de champignons in vier partjes en voegt deze ook toe. Alles even goed roeren en laten bakken. Wanneer dit al lekker aan het bakken is, snij je de cherry tomaatjes in partjes en voegt die toe. Daarna voeg je direct de nasi kruiden toe en een scheut water. Goed roeren is nu belangrijk, zodat alle ingrediënten lekker de smaak van de kruiden kunnen intrekken. Niet teveel water gebruiken, zodat het mengsel ook nog een beetje body krijgt. Je kunt eventueel naar wens ook het water vervangen voor bijvoorbeeld sojamelk of kokosmelk voor een extra romige smaak. Als het gerecht klaar is om te serveren strooi je er nog het groen van de lente-uitjes in reepjes overheen.

Klaar om aan tafel te gaan! Als garnering deed ik het gerecht uit de pan in een schaaltje en serveerde er naast rijst ook nog rucola sla bij met nog wat cherry tomaatjes in partjes en wat bosuitjes over de rucolasla. Bakje rijst ernaast en bikken maar.

Wat zet jij vanavond op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties