Vegan: Baileys Almande

maart 11, 2018

Oke, laat ik even starten met melden dat dit écht niet gesponsord is. En niet dat er nooit iets gesponsord voorbij komt op de blog hoor, maar deze blog is dat niet. Wel is het een ode aan mijn favoriete drankje dat een speciale vegan variant op de markt bracht.

Baileys Almande

Voor ik besloot vegan te gaan leven (wat voor mij verder gaat dan alleen eten), dronk ik graag een Baileys op zijn tijd. Hij geeft me herinneringen aan warme avonden op het terras, koude vakanties in een klein cafeetje en een gezellig avondje bij vrienden of familie. Een crème drankje die het lekkerste is met een klontje ijs erin, vol van smaak en waar af en aan een nipje van volstaan om vol te genieten. Een dingetje... hij is niet vegan. Tot nu dan.
Vorig jaar had ik al reclame gezien over deze drank. Hij zou in Engeland al op de markt zijn gekomen en is op basis van amandelmelk. Wel moest ik er echt nog lang op wachten voor hij er was, maar dat wachten hield ik braaf vol. Op 1 maart zou hij in de winkels komen en zoals je dus ziet was ik er op zich vrij snel bij om hem in huis te halen en te testen. En al was het maar omdat ik hem gewoon wilde testen, een nieuw vegan product op de markt. Dat heb je wel eens vaker met dingen (zoals de pizza's van de Lidl en de plantaardige Autodrop bijvoorbeeld).

En Alissa, wat vind je er nou van? 
Laat ik beginnen met het feit dat ik niet wist wat ik moest verwachten. De Licor 43 Orochata was ook veelbelovend en ook nog eens op basis van amandelmelk. De verhalen erover waren uiteenlopend. De ene was er wild van en de ander vond hem niet te pruimen. Ik val zelf onder de laatste categorie, ik kocht hem om te proberen en gaf hem later maar weg aan een vriendin. Voor mij smaakt hij naar afwasmiddel, die orochata.
Tot dusver dus mijn ene gevoel rondom de Baileys. Aan de andere kant was er ook dat gevoel van de smaak die ik me kon herinneren van eerst. Van de warme avonden op het terras, de koude vakanties in een cafeetje etc. Zelf testte ik hem gewoon braaf met wat klontjes ijs, al ga ik ook zeker de tips proberen op de fles, met koude koffie enzo. Dat klinkt me heerlijk.

De Baileys Almande is niet zo crème-ig van smaak zoals ik me kon herinneren van de originele. Hij heeft wel de lekkere smaak verder, met een nootachtige afdronk. Met ijsklontjes vind ik hem lekkerder dan zonder trouwens, dus dat kan ik je dan ook zeker aanraden. Hij valt hier in ieder geval genoeg in de smaak om nog eens een fles te kopen zodra deze leeg is. Dus wat dat betreft: een aanrader!

Heb jij hem al geproefd?

You Might Also Like

0 reacties