Weekly #75

februari 05, 2018

Zoals je wellicht had gemerkt is het er afgelopen week niet zo erg van gekomen om de blog te voorzien van nieuwe artikelen. Er kwam braaf een weekoverzicht online en daarna volgde nog 1 stukje over Dani voordat de stilte binnen kwam vallen. En dat was heus niet expres hoor, maar het kwam er gewoon niet van.

Maandag
Deze ochtend startte ik rustig op samen met Dani. Hij was de dag vrij en dus konden we rustig aan doen. Hij wilde nog wel even showen op de foto, zoals je dus afgelopen week nog in de blog zag. Deze foto hieronder schoot ik met mijn mobiel, de rest met de spiegelreflex. Nadat we eenmaal goed en wel waren opgestart en klaar waren, bracht ik hem weg naar de opvang, waar mijn schoonouders al klaar stonden om hem weer op te pikken. Ze waren vroeger terug dan gedacht en gingen heerlijk met hem naar de Efteling. De bofkont! Zelf ging ik nog heel even het centrum in voor een boodschap (wat shirts voor Martin voor onder een mega doorschijnende blouse) en reed daarna door naar het werk.


Dinsdag
Deze ochtend moest Dani wel naar school en ging ik daarna nog even door naar ons mam voor een bakje koffie. We rommelden wat, dronken koffie, kletsten wat af en wandelden nog wat rond. Daarna haalde ik Dani weer op, at ik vlug met hem thuis wat en bracht hem weer weg naar school om vlug weer door te rijden naar het werk. Op het werk kreeg ik nog wel foto's van de heren thuis. Martin had Dani opgehaald en was thuis verwend met eten van mijn schoonouders die ze hadden gebracht. Wederom: de bofkonten! Wat Siep dan daar deed in de kast is me nog wel een raadsel hoor.

Woensdag
Deze ochtend bracht ik Dani weer naar school en reed weer door naar ons mam voor een bakje koffie. Even de deur uit zeg maar, thuis had ik al een berg gepoetst en even de deur uit is altijd wel lekker. We dronken wat koffie en gingen nog even het dorp in om wat te snuffelen. We haalden Dani op, lunchten gezellig met zijn drieën en daarna bracht ik ons mam weer terug naar huis en reden Dani en ik door om een middagje gezellig te kletsen en te spelen bij een vriendin. En eenmaal thuis zei Dani als afsluiter: 'Ze mogen hier wel komen spelen hoor, maar de mama mag dat niet. Die hoeft niet meer te spelen.'. Maar ze moest wel per se nog komen kijken naar zijn lego treinbaan boven op zijn kamer.

Donderdag
Ik startte vroeg op, bracht Dani naar school en ging door naar het werk. Daarna was het alweer Dani ophalen, thuis eten en nog even met z'n allen boodschappen doen. Moet ook gebeuren toch? Wel kon ik heel de dag natuurlijk de blits maken met mijn eenhoorn-sokken die gratis bij de Kruidvat waren gegeven. Niet dat je ze kon zien hoor, want het was koud en dus had ik veterlaarsjes aan, maar dan toch hè.

Vrijdag
Deze dag verliep vanaf de start vrijwel hetzelfde als de dag ervoor. Ik bracht Dani naar school en ging werken. Na het werk ging ik door naar ons pa en ma, waar Dani al was en at daar gezellig het avondeten mee. Op de weg terug naar huis haalden we nog een plaat bij de Gamma om een achterwand van een kast mee te maken. 's Avonds was het dus nog wat rommelen thuis en veranderden we wat in de badkamer. De oude bewoners hadden er een gekke kastenpartij hangen die rondom de verwarming ging. En zo stukje bij beetje is er wat aangepast. Het is geen enorm verschil natuurlijk en vergelijk het ook niet met een complete verbouwing hoor, maar het geeft ons wel meer staruimte in de badkamer en voldoende opbergplek. Ik ben er in ieder geval enorm blij mee. Hieronder dus een impressie van het resultaat. Bedenk je dus dat waar de rietenwasmand nu staat er een kast stond, tot helemaal rondom de verwarming. Heel onhandig en de gehele muur was dus in beslag genomen. En de kastjes helemaal rechts konden ook amper open, want dan stond je tegen de douchewand aan. De kast die er nu staat is trouwens een kast die van de keuken was van mijn zus. Er hoort nog een stuk bovenop, maar dat deel was kapot. Wij hebben hem dus aangepast en deze kast van gemaakt. En zo heb je dus voor heel weinig een totaal nieuwe aanblik van een badkamer. En het belangrijkste dus: meer beweegruimte .

Zaterdag
Deze dag gingen we een rondje bouwmarkten doen in de ochtend. Eigenlijk hadden we er maar een in de planning, maar die had niet wat we zochten. Onze lamp boven de eettafel willen we wat aanpassen en daarvoor zocht ik brons/messing gekleurde fittingen. En die hadden ze op vrijdag al niet bij de Gamma waar we waren. Daar waren alleen zwarte en witte. Dus hoopvol reden we naar de Hornbach, waar ze die ook niet hadden. Bij de mega Gamma daar vlakbij hadden ze het ook niet, maar gelukkig bij de Praxis XL hadden ze ze wel! Binnenkort dus meer over die lamp, want we moeten nog wat doen voordat hij zover is hoor. Daarna reden we overigens weer naar huis, want Dani wilde lekker thuis tv kijken, spelen en wachten op zijn tante die langs zou komen. Dat dat nog even ging duren vond hij niet erg, hij wilde nou eenmaal wachten. Eenmaal dat ze er was vond hij het dan ook geweldig, aten we gezellig met z'n allen en nadat ze vertrok, vertrokken wij naar de schoonouders voor een potje kaarten. De dag eindigden Martin en ik samen met een heerlijke nachtwandeling. Niet te lang overigens, want het was echt super koud.

Zondag
De zondag was dus uitslapen, douchen, Dani ophalen, even de deur uit, wat eten en daarna weer thuis hangen. Bij het eten stond nog een klimrek waar Dani zich heerlijk in uit heeft geleefd, maar uiteindelijk was hij best moe deze dag en heeft dus weinig gedaan dan bij pitten. Ook wel eens lekker hoor. Martin was 's avonds nog bezig met bierbrouwen, ik verdiepte me nog in wat andere recepten (zoals voor bostelbrood, want dat bostel blijft natuurlijk over van z'n bierbrouwproces) en typte wat uit voor de blog. Deze week een nieuwe poging om weer wat meer te lezen te geven hier. Hopelijk lukt het hoor.

Maar zo eindigde ik de week alweer. Hoe zag die van jou eruit?

You Might Also Like

0 reacties