Blogstilte - even bij kletsen

februari 28, 2018

De afgelopen week viel er een angstvallige stilte op de blog. Ondanks mijn veelbelovende voornemens om mijn best te doen aan de blog, het dagelijks plaatsen van berichten, viel er opeens een stop. En niet zoals soms voor gewoon een weekend, maar voor bijna 3 weken. Best lang voor mijn doen en ik kreeg er dan ook veel vragen over. Het lukte me alleen niet om tijd en zin te maken om er weer aan te beginnen.

Tijd om even bij te kletsen dus. De afgelopen weken waren druk, een tijd van veel werken (ik werk 32 uur, maar ben op dit moment soms 5 tot 6 dagen in een rit aan de slag, vanwege cursussen en een weekend dienst), veel verjaardagen, carnaval en overige afspraken. Al met al kwam het er op neer dat zodra ik thuis was ik totaal uitgeput maar op de bank plofte onder m'n mega plaid om er niet onder vandaan te komen tot het weer bedtijd was.

Werk
Maar wat doe je dan? Ik werk gelukkig weer terug in de zorg, de plek waar mijn hart ligt. Wel merk ik dat ik er een tijdje uit geweest ben, toch op een nieuwe doelgroep sta en echt aan het aftasten ben wat dit bedrijf verwacht in handelen en wat dit van mij vraagt. Ik was zo enorm gewend aan mijn handelen eerder in de zorg en merk dat ik voor mezelf die lat enorm hoog heb gelegd, naar waar ik was. Maar dat was een lat die me toen na 5,5 jaar daar heeft gebracht en ik moet gewoon niet vergeten dat ik pas anderhalve maand aan de slag ben bij dit bedrijf. Misschien moet ik ook niet van mezelf verlangen dat ik zo snel weer helemaal up en running ben waar ik was, maar zoals de meeste mensen verwacht je natuurlijk wel van jezelf te zien wat je eerder hebt kunnen laten zien. Een mooi leerpunt voor mezelf toch?

Social Media Moe
Hoe gek ook voel ik me de laatste tijd ook nogal social media moe. Het algoritme en de mentaliteit op Instagram laten veel te wensen over en ook daar vind je niet meer dan 2 foto's per week nog maar. Ik weet gewoon simpelweg niet meer wat ik nog wil delen, na het Project 365 viel het daar voor mij compleet stil. Ik voel geen noodzaak, de interactie mist volledig en mensen waar ik graag mee babbelde zie ik niet eens meer voorbij komen. Sommige spreek ik soms nog via de chat daar, maar die spreek ik ook vaak via andere kanalen.
Als ik kijk naar Facebook is dat ook zo'n ding. Ik merk dat ik niks meer plaats en amper nog op dingen reageer. Veelal krijg ik berichten te zien die andere mensen leuk vinden van pagina's, veel van die 'tag die en die' plaatjes en suffe dingen. Het doet er allemaal niet zo toe en het hele sociale verhaal eraan mis ik er ook nogal aan. Ik scrol nog wel eens voorbij, maar merk dat de interactie ook hier weg valt.
Mede om beide punten heb ik het gevoel dat ik ook niet zo goed wist wat ik nu wilde delen op de blog hier. Ik voel wel de afgelopen week wat nieuwe input komen voor mezelf waar ik nog eens over wil babbelen, dus af en aan zul je weer wat lezen. Of dat alle dagen gaat zijn? Ik vrees het niet? Of dat wekelijks gaat zijn? Dat denk ik wel, het voelt wel als een fijn eigen plekje op het internet waar ik mijn ding kan delen en doen. Niks moet en alles mag zeg maar.

Vrije Tijd
Maar wat deed ik dan wel de afgelopen weken, buiten dat ik veel werkte? Ik had nogal last van de kou (en veranderde eindelijk dus de lightbox, met een toepasselijke quote deze keer). Verder hadden we verjaardagen, zoals die van mijn oma. Ik ging nog met mijn zus, haar vriend en Dani naar de optocht in Standdaarbuiten. Een prachtige verlichte optocht die echt de moeite was omdat stuk voor te rijden. Martin ging die avond met zijn broer carnavallen, maar ik voelde daar niet zoveel voor. Misschien ook omdat ik er niet zo mee opgegroeid ben. In Sprang leeft het niet echt hè. We spraken nog af met vrienden voor een gezellige avond, gingen soms nog even de deur uit en bezochten nog een prachtig theaterstuk. Over dat laatste vertel ik jullie deze week nog meer, want ik (en vooral ook Dani) ben mega enthousiast hierover. We mochten er gratis gaan kijken, maar ik kan hem je vooral gewoon aanraden! Dani ging naderhand als kleine held zelfs vragen of er een nieuwe show kwam. En dat zegt echt erg veel, want meneer de held op sokken durft dat normaal dus echt niet.

Om meteen je een 'Weekly' gevoel te geven: 
Ik ging vooral werken alle dagen, volg nog een interne verplichte cursus, ging op Valentijnsdag 's middags met Dani naar de Efteling, ging soms nog even het centrum hier in en deed wat boodschappen. Op een vrijdag dat Dani naar mijn zus zou gaan, ben ik met hun nog Den Bosch in geweest, nog even door de winkels gesnuffeld (kocht niks), lunchten gezellig daar met z'n drieën en ging daarna richting het werk. De dag erna bezochten Martin en ik nog wat kringloopwinkels, vonden niks naar ons wens, bekeken de AaBe fabriek in Tilburg en zorgden voor het avondeten bij mijn ouders, waar mijn zus en Dani ook waren gearriveerd. Ik shopte overigens ook erg weinig, maar ik kan je binnenkort wel een shoplog tonen van mijn aankomen van de Zeeman. Niet mega duurzaam, maar wel goedkoop en de nieuwe kidscollectie is er erg leuk! En afgelopen zondag bezochten we dus het theater voor een magische show.

Binnenkort beloof ik je dus weer wat meer leesvoer te bieden hier, voor vandaag was dit dus de update van de afgelopen weken.

You Might Also Like

0 reacties