Weekly #74

januari 29, 2018

Het is weer tijd voor een Weekly. Even lekker onderuit om bij te lezen hoe ik mijn week nou eigenlijk vulde. Niet heel spannend kan ik je vertellen hoor. Hoeft ook niet als je een heel aantal dagen in de week werkt. Misschien ben ik wel een beetje een saaie huismus deze week, maar ach, moet kunnen toch?

Maandag
Huismussendag ten top! Ik bracht Dani naar school om vervolgens met een emmer sop, een stofdoek en een stofzuiger het huis rond te rennen. Klinkt spannend toch? Wel fijn dat de hele boel weer schoon was hoor. Ik dekte erna de tafel voor de lunch en pikte Dani weer op van school. Toch nog even ons momentje samen. Dani kan dan altijd zo lekker babbelen, terwijl ik dan semi-serieus mopper dat hij niet zo moet treuzelen. Als toetje na het brood aten we samen nog een lekkere bak met fruit leeg. Jum! En nadat ik hem weg had gebracht was het alweer tijd om te gaan werken.


Dinsdag
Deze ochtend verliep wat minder huismusserig. Of nou ja.. een beetje dan. Ik dropte Dani bij school en reed vervolgens door naar de supermarkt. Ik zag er een aantal aanbiedingen met dingen die ik toch eens wilde proberen (veganproof: check!) en reed daarna door naar ons mam voor een bakje koffie, terwijl ik ook bij haar wat boodschappen achter liet. We besloten nog langs het kerkhof te gaan om bij opa en oma een plantje te zetten. Op de terugweg belandden we nog bij de Boerenbont, waar ik voor Dani kaplaarzen kocht met lichtjes. Hij zag ze al eens eerder bij een winkel en was helemaal onder de indruk. Dus zodra zijn eigen laarsjes te klein zijn, past hij in deze en kan hij helemaal de blits maken. Het moest alleen nog wel even getest worden vond hij, terwijl hij na de lunch ermee rondjes rende. Nadat ik hem weg had gebracht naar school, ben ik weer gaan werken en zo eindigde al vlug mijn dinsdag.

Woensdag
Martin was jarig deze woensdag. Ik ben vrij op woensdag en ook Martin had een dag vrij genomen. Dani moest in de ochtend naar school en we besloten samen er even tussenuit te gaan nadat we hem hadden weggebracht. Martin wilde wel weer naar de Ikea, maar die bleek zo vroeg nog niet open en dus belandden wij bij de Stadastores, waar de winkels wel al zo vroeg open zijn. We reden erna nog wel langs de Ikea hoor. En eenmaal thuis ruimden we de spulletjes op (je komt nooit met lege handen weg bij de Ikea, heb jij dat ook?) en haalden we Dani op, om hem nog even de waan te laten. 'Dani, wat gaan we nu eigenlijk doen, naar huis toch?'. Maar hij wilde wel naar de Efteling. Handig, want dat hadden we natuurlijk allang gepland. 's Avonds kwam er nog bezoek voor de verjaardag van Martin. Een gezellige afsluiter van de dag!

Donderdag
Even een vlugge dag zo, want ik bracht Dani al vroeg naar de opvang, reed door naar het werk, na het werk maakte ik eten en ging ik nog even de deur uit voor de weekboodschappen en de laatste dingen voor de verjaardag.

Vrijdag
Deze ochtend bracht ik ook Dani weg en ging meteen door naar het werk. Na het werk pikte ik hem ook weer op en aten we samen alvast wat avondeten. Dani had echt honger en wilde niet wachten op Martin. Eenmaal dat die thuis was gingen we nog wel even het centrum hier in. Ik had nog een bestelling liggen bij de Hema en wilde die op halen. Onze mini wijsneus hing hele verhalen op over wat hij op school deed en leerde, zeer fantasierijk zeg maar. Eenmaal bij de Hema snuffelde hij tussen de rekken en wees broeken aan. Zijn broeken werden te kort en het was wel tijd voor nieuwe. Hij was alleen vergeten dat ze geen smalle broeken hebben bij de Hema, de kids skinny jeans valt nog alsof hij 10 kilo mist erin. Ik vertelde hem over de Takko, waar hij meteen maar heen ging (met een tussenstop bij de Jumbobus) en twee broeken scoorde die wel goed zaten. Baggy dan, maar wel netjes om de billen (wat al een hele kunst is hoor). Thuis besloten we samen ook zijn kledingkast uit te snuffelen en heeft hij een uur (!) lang allerlei dingen gepast en heeft er aardig wat verschuiving plaatsgevonden tussen zijn kleding. Te klein ging weg en inmiddels passend ging op zijn plek. Ik ben namelijk zo'n muts die vooruit al kleding in de sale scoort voor hem, hij groeit er namelijk vanzelf in.

Zaterdag
Terwijl ik 's ochtends de douche in kroop en vergezeld werd door Dani, verbouwde Martin het hele huis en maakte het klaar voor de verjaardag. Eenmaal zover gingen we nog even de deur uit om er even uit te zijn, om voor het avondeten gewoon weer thuis te zijn. Tijd om nog de laatste dingen klaar te zetten voor de verjaardag, waarna al het bezoek kwam en we de verjaardag hebben gevierd met wat familie en alle vrienden.

Zondag
Even een luie zondag na zo'n verjaardag. We startten rustig op, ruimden het huis op en reden door naar Pukkemuk, waar Dani zich heerlijk heeft vermaakt. Daarna gingen we weer naar huis om te eten en lui te zijn. Siep was het daar roerend mee eens, zoals je ziet.

Dit was onze week alweer. Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties