Weekly #73

januari 22, 2018

Vandaag is het weer tijd voor een weekoverzicht. Even terugblikken naar hoe mijn week eruit zag, wat ik deed en hoe ik dus mijn uurtjes vulde. Zoals je vorige week al las ben ik afgelopen week begonnen bij mijn nieuwe baan. Echt een weekje waarin ik dus terug in m'n ritme moet komen. Dat geldt overigens niet alleen voor mij, maar ook voor Dani. Die bleek er toch wel wat meer last van te hebben dan ik dacht. Zoals je wel ziet heb ik wat minder tijd gehad om foto's te maken en dus doe je het maar met wat minder kijkwerk en meer leeswerk deze week haha.

Maandag
Deze maandag zou ik al op tijd starten aan mijn nieuwe baan. Ik wilde per se op tijd komen en stond dus ook al braaf vroeg bij de opvang. Wat even schrikken was, want die bleek pas een half uur later open... Ik hoorde nog braaf vanachter uit de auto 'mama, het is er wel heel donker'...
Dani werd dus bij mijn schoonouders gedropt die hem heel lief naar school hebben gebracht. Ik kwam uit eindelijk ruim op tijd aan op het werk. En na zo'n dag werken haalde ik Dani weer op, die blijkbaar in de middag toch wel een hele tirade had gemaakt bij de opvang, maakte ik thuis eten en plofte ik op de bank.

Dinsdag
Deze ochtend had ik afgesproken het met de opvang tijden te proberen. Exact bij openen dropte ik Dani er dan ook binnen en reed toen door naar het werk. Gelukt! En nog ruim ook, dus dat komt mooi uit gelukkig. En na zo'n dag werken pikte ik wederom Dani op. Hij knuffelde me flink en ik hoorde dat hij weer uit zijn plaat was gegaan. Thuis vertelde hij dat hij me miste en dat hij daarom zo boos deed. Lief en aandoenlijk, maar ook not done eigenlijk hoor. En zeg niet 'aah, maar hij is pas vier', want ook dan kan hij ook gewoon zeggen wat er is in plaats van dwars boos te doen. De opvang voor hem is toch wat meer wennen, ondanks dat ik alles door heb laten lopen zodat hij toch in het ritme zou blijven. Snel samen wat eten en vooral veel kroelen dus.


Woensdag
Deze dag was ik vrij. Ik bracht Dani zelf naar school en vertelde hem ook dat ik hem voor de lunch weer zou halen en dat hij dan de middag vrij is. Nadat ik hem weg had gebracht ging ik op de koffie bij ons mam. Even bijkletsen over de week, even de deur uit. Ik pikte erna Dani weer op van school en thuis aten we samen lunch. Hij had wel gezegd dat hij wat leuks wilde doen, maar het was echt enorm slecht weer dus kropen we eerst samen op de bank. Waar we overigens niet echt vanaf zijn gekomen, behalve voor wat avondeten maken. Meneer genoot enorm van de aandacht en leek weer wat meer op z'n gemak.

Donderdag
Deze ochtend kon ik Dani zelf naar school brengen en had ik daarna tijd om met ons mam boodschappen te gaan doen. Ik dronk wat koffie bij haar en samen haalden we de weekboodschappen, waarna ik weer vertrok om Dani te halen voor de lunch. Ik sprak meteen met hem door hoe de middag zou verlopen. Hij zou weer naar school gaan en daarna weer naar de opvang. En daar zou hij zich gedragen. Voor zover ik heb begrepen is het hem ook gelukt. Ik ging, nadat ik hem terug bracht naar school, weer naar het werk.

Vrijdag
Ook deze ochtend kon ik Dani zelf naar school brengen. Dan kan hij wat meer uitslapen (en ik dus ook) en hij vindt het ook wel fijn dat ik hem weg breng. Erna dronk ik nog een bak koffie en ging even de winkels in met m'n moeder. Even de deur uit, een frisse neus en een boodschap. Samen haalden we Dani weer op van school voor de lunch. Dani was blij mee te mogen, maar had écht geen zin om weer terug te moeten. Hij was best wel flink moe en had het wel gehad voor de week. Na wat dagen vroeg eruit, andere dagen opvang en vooral dus ook wennen voor hem was hij er helemaal klaar mee, ondanks dat ik hem vertelde dat hij na school naar zijn opa en oma mocht. Mopperend bracht ik hem dus weer terug naar school, waarna ik ging werken.

Zaterdag
Dani bleek uiteindelijk te zijn blijven logeren bij mijn schoonouders, waar hij zelf nogal om in zijn nopjes was. Wij konden dus even uitslapen, waarna we hem haalden en even de deur uit gingen. Niet te lang hoor, want Dani was toch meer moe dan gedacht en verre van gezellig (subtiel gezegd). Die lag dus ook al op tijd op bed. Wel lagen er shirts voor hem op de mat. Een tweetal shirts van Dudes 'n Dolls en een shirts van Zoofs. Een boel longsleeves worden hem te kort en te klein en dus was langzaam aanvullen geen overbodige luxe. Hij zelf vond ze allemaal mooi, maar was nog het meeste in zijn nopjes met die van Zoofs. 's Avonds kwamen de schoonouders nog langs voor een gezellig potje kaarten. En op tijd weer in bed, want na zo'n week was er niet te laat in toch ook wel lekker.

Zondag
Deze ochtend werd ik opgehaald door ons pa en ma voor een dagje weg. Martin en Dani gingen lekker samen een dagje weg en ik zou met mijn moeder en zus naar Den Bosch gaan. Eenmaal daar ontmoetten we elkaar op het station en stapten we het centrum door. Even spieken in de winkels. Ik mis stiekem nog steeds de V&D hoor. De Hudson's Bay is toch niet zo mijn ding. Vooral erg duur en een, voor mijn gevoel dan, nogal saai aftreksel van de Bijenkorf. Ik had stiekem toch meer gehoopt op een vernieuwde versie van de V&D, die toch altijd wel een boel leuke dingen hadden die wat beter in ons budget passen. Daarna lunchten we bij een zaakje (boterhammen met gegrilde groente en falafel, jum!), bekeken we nog wat winkels en stapten daarna door richting het Theater aan de Parade voor de musical My Fair Lady. Een leuke musical, waar ik de gemiddelde leeftijd van de bezoekers eens even omlaag werkte. Vraag me niet waarom, maar het was net alsof ze een bejaardenhuis hadden gedropt daar. De musical zelf is trouwens wel een aanrader hoor.

Dit was mijn week weer. Hoe zag die van jou eruit?

You Might Also Like

0 reacties