Weekly #72

januari 15, 2018

Dat was mijn laatste weekje thuis alweer. Inmiddels ben ik begonnen aan mijn nieuwe baan. Vroeg eruit, toch wel een beetje spannend wat ik ervan kan verwachten. Ondanks dat heb ik er ook mega veel zin in. Meer erover lees je volgende week natuurlijk gewoon in het weekoverzicht. Voor nu neem ik je nog mee naar afgelopen week. Nog een paar dagen was ik vrij, nog een paar dagen geen werk, nog een paar dagen even wat dingen doen voordat het gewone leven weer van start gaat en ik weer heel wat dagen per week aan het werk ben.

Maandag
Deze dag was het thuis wat aanrommelen. Ik bracht Dani naar school om te starten. En dat was nog wel even wennen na twee weken vakantie samen. De wekker stond vroeg en we moesten er vroeg uit. Pfoe zeg, even wennen hoor. Maar ook dat komt goed natuurlijk. Om nog even van mijn vrije dagen te genieten besloot ik langs mijn moeder te gaan voor een bak koffie. Ik haalde nog vlug wat boodschappen voor de dinsdag voor ik Dani ophaalde en in de middag besloten we nog even het centrum in te gaan. Overal is uitverkoop en zo nederlands als ik ben ging ik natuurlijk kijken.


Dinsdag
Deze dag besloot ik thuis te genieten. Ik bracht Dani naar school, deed thuis de was en het huishouden, haalde Dani weer op voor de lunch, bracht hem weer weg, kookte voor de avond en haalde hem erna alweer op. Wat vliegt de tijd dan eigenlijk op zo'n dag. Nou kookte ik ook wel voor 7 man, dus ik was wel even zoet. In de avond aten namelijk mijn ouders, zus en haar vriend mee en daarna zou een vriendin van me komen om ons te knippen. Om daarna, eer iedereen was geweest en de deur uit was, nog even lui op de bank te ploffen.

Woensdag
Deze dag was al helemaal gepland. Ik maakte vlug wat lunch pakketjes voor de middag, vulde Dani's trommel voor school en pakte nog een tussendoortje in. Nadat ik Dani had weggebracht haalde ik mijn moeder op, om zo samen een dagje Eindhoven te doen. Aangezien ik straks weer heel wat dagen in de week werk zal dat er een hele tijd niet in zitten, dus konden we er nu beter gebruik van maken toch? We hebben er heel wat uren rondgebracht, in tig winkels gesnuffeld, veel sale gezien, van de lunchpakketjes genoten en nog even lekker gekletst onder het genot van een kopje thee. Het was een gezellige dag. Niet dat we veel gescoord hadden, maar dat geeft niet, zolang het maar gezellig is.

Donderdag
De donderdag verliep weer wat meer als normaal. Ik bracht Dani naar school en haalde een kop koffie bij mijn moeder. Samen deden we de boodschappen, super handig om even samen te gaan. En zo na de lunch wandelden we nog door het dorp. Even een frisse neus halen, niks bijzonders verder. Heerlijk om soms even lekker rond te wandelen en van het weer te genieten. Als het niet te koud is, niet te hard waait en vooral als het droog is, is dat prima te doen in de winter. 's Avonds haalde Martin Dani op en Dani kwam dan ook vol verhalen thuis. En een wel bijzonder zware rugzak. Die moeten we van de week echt even samen invullen, zodat hij terug kan. Ik wist alleen niet dat dat al zo vroeg begon zeg.

Vrijdag
Dani stond al op tijd naast m'n bed. 'Mama, mag ik vandaag verkleed naar school?'. En hij wist ook precies wat hij aan ging doen. Ondanks dat hij een krokodillenpak heeft, wilde hij als Star Wars zei hij. Maar hij moest wel even wachten, want ze gingen pas in de middag verkleed. Ik bracht hem weg en ging nog even langs de Aldi met ons mam (die ik weer van haar werk ging houden op mijn laatste vrije doordeweekse dag voor mijn nieuwe baan begint). Daar kom ik nou normaal dus echt nooit, maar ik las vaak van mensen dat er heerlijke dingen te vinden waren. Het viel me reuze tegen overigens, maar ik scoorde er wel een flanellen dekbedovertrek voor ons bed voor het ruige bedrag van €2,-. Met de lunch haalde ik Dani op, aten we wat en in de middag nadat ik Dani weg had gebracht reden we nog rond, terwijl we kletsten over van alles. Onderweg stopten we nog bij de Intratuin om wat rond te stappen, een kop koffie te scoren en een nieuw kussen voor bij ons op de bank (er gingen er een paar verslijten, mag best vond ik). Ik haalde Dani weer op van de opvang, maakte eten en in de avond gingen we nog vlug de deur uit om wat brokken te halen voor Siep. Niet te lang hoor, want 's avonds kregen we weer bezoek voor een gezellige klets met The Voice op de achtergrond. Het viel me weer enorm op dat ze programma's maar wat aan elkaar kletsen zeg.

Zaterdag
De vrijdag had ik online nog een afspraak gemaakt voor Siep bij de dierenarts. Ze liep al een paar dagen wat moeilijk en leek haar pootje wat verstuikt te hebben. Maar haar humeur werd steeds chagrijniger, ik mocht niet meer tegen haar praten en zelfs wijzen ging haar te ver. Bij het verstappen jammerde ze flink en dus besloten we nog langs te gaan voor ik weer tijd had de week erna. Helemaal goed gecontroleerd worden kon ze niet, zo duivels was ze, maar het idee is nu dat hij waarschijnlijk gebroken is. Een week benchrust was het idee, in de hoop dat het toch nog op zou knappen. Maar het meeste idee was dat ze in ieder geval wat tot rust kon komen met pijnstilling zodat er beter naar gekeken kon worden. Dat het heel erg zeer deed was duidelijk en hij bleek ook flink dik. To be continued dus. 's Avonds haalden we nog wel bij mijn zwager een bench op waar Siep de komende week in kan verblijven. Heel blij is ze er niet mee, maar het is even niet anders. Niet gek doen, niet rennen, niet springen was het regime.
's Ochtends voor de dierenarts bouwde Dani een nieuwe treinbaan van zijn lego. Hij wilde het op zijn kamer hebben. Dani brachten we 's avonds weg om te logeren, zodat wij naar een verjaardag van vrienden konden. En pas na middernacht waren we weer thuis.

Zondag
We sliepen dus even lekker uit, omdat het kan en omdat het laat was geworden. Na heel wat ideeën voor de dag, besloten we uiteindelijk maar gewoon om even de stad in te gaan en daarna wat leuks te doen voor Dani. Martin had nog wat nieuws nodig en dus kon hij nu mooi meteen mee. Eenmaal klaar reden we door naar Pukkemuk, waar Dani zich heerlijk heeft vermaakt. 's Avonds nog even alles klaar zetten voor de dag erop en dan al op tijd erin.

En zo zag onze week eruit. Wat deed jij eigenlijk afgelopen week?

You Might Also Like

0 reacties