Weekly #71

januari 08, 2018

De laatste week van de kerstvakantie is voorbij gevlogen. Dani is inmiddels weer naar school en dus heb ik, wat later dan je gewend bent, weer tijd voor de weekly. Een weekoverzicht met wat minder foto's dan je gewend bent, ik ben blijkbaar direct vergeten foto's te maken sinds de challenge klaar was. Gelukkig hebben we wel enorm genoten van de week.

Maandag
Nieuwjaarsdag! Even lekker standaard doen: gelukkig nieuwjaar. Zo, hebben we dat gehad. Wij sliepen op nieuwjaarsdag uit en hingen lui op de bank in de ochtend. We zouden rond de middag bij mijn ouders aanschuiven, kletsten er gezellig met zijn allen en bezochten mijn oma nog. Eenmaal na het avondeten was Dani niet meer te houden. Niet zo gek ook, hij was met oudjaar wakker gemaakt om net na 12 uur nog even sterretjes af te fikken buiten. 'Maar mama, dat is toch geen echt vuurwerk? Waarom heb je dat niet voor mij gekocht?'... Dus. Maar goed, meneer lag dus op nieuwjaarsdag om 18.00 uur al in bed. Waarna hij gestrekt op de bank ploften en ook vroeg in bed lagen. Afgebrand.


Dinsdag
Martin moest alweer gaan werken en ik had nog twee weken vrij. Handig in de vakantie met Dani. Zo kon ik namelijk even lekker van meneer genieten. Dani sliep uit tot na 9 uur zelfs en heeft de dag een pyjama dag gehouden. Lekker lui op de bank. Soms kwam hij er af om even met zijn lego te spelen, om erna weer gewoon op de bank te ploffen.

Woensdag
Ook deze ochtend sliep Dani heerlijk uit. We rommelden lekker lui thuis, Dani speelde nog wat terwijl ik de douche poetste en de was deed. Na de lunch gingen we nog even langs mijn moeder. Gewoon om even de deur uit te zijn. Ik bedacht me dat we nog een cadeau moesten halen voor een verjaardag zaterdag en eenmaal in de winkel was Dani onverbiddelijk: wat hij zag moest het worden. Blijkbaar heb ik deze dag trouwens geen foto's gemaakt. Dus voor deze dag geen foto voor je. Denk je maar even in hoe hij rennend door de winkels ging op zoek naar een cadeau.

Donderdag
Het boodschappenbriefje lag klaar, de kratjes lagen in de auto en dus konden de boodschappen gedaan worden. Na de boodschappen gingen we lunchen bij mijn moeder. Dat krijg je als de mannen werken en de vrouwen thuis zijn hè. Afijn, na de lunch besloten we nog even het centrum in te gaan. Ik ken trouwens m'n eigen krachten niet, want ik gooide de kofferbak dicht en prompt viel er wat onder de auto uit. Na keihard lachen (het was gewoon hilarisch) en een bezoekje aan de garage, vertrokken we naar het centrum, kocht ik een kei toffe blouse voor Martin en reden we weer naar huis. Martin was alleen niet zo in zijn nopjes met de blouse, mijn vader wel en die heeft hem nu dus ook. Tja, soms is stijl een lastig iets. Voor Dani niet, die wist precies wat hij aan ging doen. Een lekkere warme trui, met daarover een vest. Stylisch? Jazeker. Handig? Niet echt, veel te warm. Wel schattig genoeg om er een foto van te maken. Hij weet namelijk heel goed wat hij leuk vindt aan kleding.

Vrijdag
Over Dani gesproken. Hij weet bijzonder goed wat hij leuk vindt aan kleding. En erger nog: ook heel goed wat niet. Meneer zijn schoenen waren te klein en dus gingen we op stap voor nieuwe. Ze hadden een boel leuke, maar er zijn wat eisen. Hij moet ze zelf aan kunnen doen, vanwege school, ze moeten smal zijn en ze moeten goed zijn voor de winter. De handige sneakers die we van de zomer hadden stonden er nu ook, maar dar komt nogal makkelijk vocht in. Hij koos wat schoenen uit, maar wilde het liefste zwart. Niks van op voorraad in zijn maat helaas. Toen zag ik deze. Handig met aan doen, roestbruin met een tikje zwart, lekker stoer, wat hoger en van materiaal dat zijn voeten niet snel nat worden erin. Meneer moest even nadenken (want ze waren niet zwart...), maar was toen om hoor. Daarna mocht hij zich gaan uitleven bij Pukkemuk, kreeg er nog een frietje en eer we thuis waren kon hij mooi naar bed en kon ik op de bank ploffen. Lekker schemeren in m'n uppie tot Martin thuis was van zijn avonddienst.

Zaterdag
Na een ochtendje rommelen gingen we naar de verjaardag van een vriendje van Dani. Hij was mega trots op zijn cadeau (en ik heb hem dus ook maar niet verteld dat ze hem gaan omruilen omdat hij hem dubbel kreeg). Nadat hij lekker had gespeeld zijn we weer gegaan. Meneer is bijna meteen in slaap gevallen in de auto. We reden nog wat rond en zagen onderweg een tuincentrum waarvan we besloten er te gaan kijken. Tot we zagen dat ze met de benen buiten hingen. We zijn maar doorgereden. Dani heeft wel lekker bijgeslapen in die tijd. In de avond mocht hij gaan logeren bij zijn opa en oma, waar wij nog een spelletje deden. Zelf wandelden we nog een rondje om de Efteling voor we naar huis gingen.

Zondag
Na het ophalen van Dani gingen we naar de Efteling. Even lekker uitwaaien, wat attracties in, bevriezen, een frietje pakken en rillend terug naar de auto. We reden nog wat rond, want wat staat het water overal hoog! Wat bijzonder om te zien. 's Avonds was het allemaal weer op tijd erin. Het weekend was voorbij, de vakantie was voorbij. Gelukkig hebben we enorm genoten.

Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties