Weekly #70

januari 01, 2018

Afgelopen week stond er geen Weekly op de blog. Ik had er gewoonweg geen zin in om op kerstavond te gaan zitten bloggen. Hij bleek toch meer gemist dan ik dacht en dus staat er voor vandaag, nieuwjaarsdag, wel een Weekly voor je klaar. Je kunt lekker teruglezen wat we afgelopen twee weken gedaan hebben. Zo lees je onder andere over kerst en de aanloop naar het nieuwe jaar.

Maandag
De maandag voor kerst stond mijn auto bij de garage. De distributieriem moest vervangen worden en ik zou hem een paar dagen kwijt zijn. Mijn vakantiedagen waren inmiddels ingegaan en dus had ik 'vrij', want hoeveel vrij heb je nu echt als moeder? Het huishouden riep, Dani moest naar school en ik moest ook nog even de deur uit voor een boodschap. Ik viste mijn ijzeren ros uit de schuur, trapte me helemaal kapot op dat ding (ik ben het gewoon niet meer gewend denk ik?) en bracht Dani erop naar school, jakkerde ermee door naar de supermarkt en ging zelfs nog door naar mijn ouders waar ik uitgeteld op de bank plofte. Mijn vader stelde voor om tussen de middag Dani met zijn auto te halen voor de lunch en hem daarmee ook weer weg te brengen. Erna was er namelijk geen haast om vlug op en neer te zijn, Dani ging naar de opvang na school. Ik kon dus 'rustig' (kuch, hijg, kreun, ploeg, puf) weer naar huis fietsen, de was aan slingeren, nog wat rommelen en eten klaar maken. En uitgeteld tussendoor in de bank liggen in het licht van onze kerstboom.


Dinsdag
Oké, de auto stond vandaag ook nog bij de garage en dus pufte ik weer met de fiets met Dani naar school. Daarna rommelde ik thuis nog wat aan, haalde ik hem erna alweer op en vond hij het wel een leuk idee om te voet naar school te gaan. Hoera! Dat lijkt me altijd geen enkele moeite te kosten, maar dat fietsen... pfoe. Daarna belde ik de garage hoe het er met de auto voor stond. Die was klaar om op te halen en vanwege de tijd (ik moest Dani ook weer ophalen van school) belde ik mijn vader om me er even heen te brengen. Wat was ik blij om weer met de auto verder te kunnen. Wat een luxe! Dat ding is echt onmisbaar hoor.

Woensdag
Wat een genot dat de auto er weer is! De vinger naar de fiets zeg maar. Dani kon ik zo in de ochtend al weg brengen thuis daarna nog wat rommelen. Ik besloot in de ochtend nog wat boodschappen te doen en eer ik alles in de auto had gezet was het al bijna etenstijd en besloot ik de lunch bij mijn ma op tafel te zetten en gezellig met haar te lunchen. Erna moest ik nog de deur uit voor wat laatste kerstcadeaus en nam haar mee om samen nog wat inspiratie op te doen. We slaagden trouwens goed hoor.

Donderdag
Vandaag was weer zo'n dag dat ik nog wat laatste kerstcadeaus moest gaan halen. Dit was de laatste dag cadeaus scoren voor die dagen en de drukte in de stad was ook al enorm toegenomen. Gelukkig had ik alles inmiddels gevonden deze dag en kon ik ook nog eens alles in pakken zodat de manden met cadeaus onder de boom gezet konden worden. Op naar een mooie kerst!

Vrijdag
Dani mocht vandaag als lichtje naar school. In de ochtend vierden ze kerst met hapjes op school en ook wij hadden ons uitgeleefd op wat lekkere dingen. In de middag was hij vrij, dus toen ik hem ophaalde reden we meteen door naar het treinstation. Ik had namelijk nog een treinkaartje wat ik had gekocht om met een vriendin een dagje weg te gaan, maar vlak nadat ik hem had gekocht ging dat niet door. Zonde om het kaartje te laten verlopen, dus besloot ik voor hem nog een railrunner te kopen en samen erop uit te gaan. Mijn zus was thuis en dus gingen we met de trein naar haar en vanuit haar nog even door naar de stad. Het avondeten aten we ook gezellig bij haar thuis en daarna was het alweer tijd om met de trein terug te gaan naar de auto die ik bij het station in de buurt had geparkeerd. Dani heeft enorm genoten van de dag met de trein. Tijd om zelf ook weer warm weg te kruipen, want wat een kou buiten!

Zaterdag
Martin moest deze zaterdag werken, dus had ik tijd om met Dani wat te rommelen. We sliepen lekker uit, douchten en aten samen ontbijt en lunch. Daarna brachten we zijn logeertas alvast weg en wat spullen naar vrienden, waar we zelf die avond heen zouden gaan. Om de tijd te doden en hem zijn energie wat te laten gebruiken belandden we samen bij Pukkemuk. Eenmaal dat Martin weer thuis was aten we gezellig samen en brachten erna Dani weg naar mijn ouders om te logeren. Zelf wandelden we door naar vrienden daar vlakbij om een gezellige avond te vullen.

Zondag
Omdat we laat thuis waren, of eigenlijk waren we pas op zondag thuis (2.00 uur...) hebben we wat uitgeslapen. Eenmaal klaar en opgefrist haalden we Dani op, bezochten we nog wat winkels, deden we een kleine boodschap en belandden daarna weer thuis om lekker lui te doen met zijn allen. Mag ook toch? Daar is het immers zondag voor.
En toen waren we alweer een week verder, normaal had je afgelopen maandag deze Weekly al gehad, maar ik rammel er gewoon nog een weekje achteraan. Hou je het nog vol? Het was vast allemaal niet zo heel spannend, we leven geen uiterst spannend leven. Maar blijkbaar is het leuk genoeg om te lezen, dus vertel ik je er maar wat graag over.

Maandag
Dit was dus Eerste Kerstdag, de dag dat we wat rommelde bij het opstaan, ons feestelijk aankleedde en vervolgens met zelf gemaakt eten richting min ouders gingen. De vriend van m'n zus zou soep maken als voorgerecht en ik zou samen met ons ma dus het hoofdgerecht doen. Alle cadeaus namen we mee en zo stond het om en rondom de boom mega vol met alles. We vulden de hele dag met cadeaus uitdelen, spelletjes doen met Dani, eten en nog even langs mijn oma. Eenmaal 's avonds thuis ploften we moe op de bank, uitbuiken en nog eens bekijken wat we allemaal wel niet gehad hadden aan cadeaus. Wat waren we verwend!

Dinsdag
Tweede kerstdag, nog een dag vol familie en eten. Maar eerst gingen we nog met het gezin naar Kids Wonderland, zo'n krijspaleis waar Dani heerlijk heeft kunnen spelen en wij een zitreet konden krijgen. Na heel wat uren speelplezier voor Dani was het tijd om door te rijden, we gingen bij mijn schoonouders eten. De rest van de avond kun je wel invullen toch? Iets met bank en uitbuiken.

Woensdag
Dani zou vandaag gaan logeren bij mijn zus, voor maar liefst 2 hele dagen! Ik bracht hem erheen, lunchte nog mee en vertrok daarna weer. Hij had er zelf mega veel zin in. Op de weg terug reed ik nog langs het werk van Martin en liet ik ook nog even mijn neus zien. Eenmaal thuis heb ik nog wat gerommeld met de was, het huis gepoetst en na het avondeten deed ik nog vlug een boodschap.

Donderdag
De hele dag had ik aan mezelf, geen Dani om me heen en Martin was werken. Best wel weer gek. Gelukkig had ik een afspraak staan om nog wat dingen door te bespreken voor mijn nieuwe uitdaging voor het komende jaar. Erna wandelde ik nog wat, vertrok weer op tijd naar huis, deed wat boodschappen voor het einde van het jaar en 's avonds gingen Martin en ik nog even de stad in. Niet dat we wat nodig hadden, maar om er even uit te zijn samen.

Vrijdag
Deze dag ben ik zelfs de deur niet eens uit geweest. Wat klinkt dat saai zeg. Goed, ik rommelde thuis, deed de laatste wasjes, had alle bedden verschoond en had wat eten klaar gezet. Dani zou vandaag thuis komen en mijn zus en haar vriend aten mee en deden 's avonds nog een spelletje hier.

Zaterdag
Toen ik deze ochtend bedacht dat ik vrienden moest appen om hun te feliciteren met hun zoontje, viel meteen de vraag of we mee gingen naar zo'n krijspaleis waar de kids konden spelen. Wat doe je trouwens anders op de dag voor oudjaarsavond? We gingen er dus voor en de kids hebben dan ook heerlijk wat uren daar doorgebracht. 's Avonds vroegen we de schoonouders nog voor een spelletje en zo was ook deze dag vlug vol.

Zondag
Oudjaarsdag alweer. 's Ochtends belde ons mam of ze nog even op de koffie mochten komen. Gezellig! Erna schoten we nog, zoals ik graag wilde, een leuke foto met zijn drieën. Die hieronder is hem geworden. Ik zette hem trouwens ook in als de laatste foto van de challenge van het hele jaar. Een mooie afsluiter als je het mij vraagt. We gingen nog even de deur uit, gewoon om even de deur nog uit te zijn, belandden bij een tuincentrum (dat had je niet verwacht hè) en daarna reden we weer naar huis. Tijd om de avond te vullen. Martin begon nog met het brouwen van eigen bier, ik blogde nog wat vooruit, deed een suf spelletje op de tablet en 's avonds kropen we nog aan tafel met een potje Monopoly, wat eten op tafel en plukten we Dani nog uit bed om naar het vuurwerk te kijken terwijl we hem en elkaar een gelukkig nieuwjaar wensten.
En dus ook aan jullie een gelukkig nieuw jaar!

You Might Also Like

0 reacties