Kleuter met een mening

januari 18, 2018

Kleine jongens worden groot. Of nou ja, groot, na een paar jaar al ruim twee keer zijn startlengte. En die mening die hij erbij krijgt wordt alleen maar groter. Dani weet precies wat hij wil, dat wist hij al vrij snel, maar weet zich nu nog beter daarin uit te drukken en kan het dus nog beter vertellen. En al helemaal als hij iets niet wil. Zo koos hij onderstaande outfit helemaal zelf uit. Dit moest het zijn, zo ging hij alles aantrekken.

Sterker nog, hij heeft alle dingen zelf uitgezocht in de winkel! De broek stond mooi en hij vond de kleur ervan wel mooi (verwassen zwart). De trui wees hij al van een afstand aan 'die met die Dino wil ik hebben!'. Gelukkig had hij toen een trui nog nodig, dus kon die mooi meegenomen worden. Wel handig als hij de trui bij voorbaat al mooi vindt, want dat scheelt thuis geruzie met aandoen. En hoe niet opvoedkundig dat ook klinkt, een enorme strijd 's ochtends is het echt niet waard als je je kind iets aan wil doen wat hij echt verschrikkelijk vindt. Ik kan me het drama nog bedenken van de creme kleurige kabeltrui nog goed bedenken. Wat vond hij hem lelijk. Steeds als ik hem aan deed, ging dat gepaard met schreeuwen en trok hij hem weer uit en viste een andere trui uit de kast. Zonde van de trui, want die ging dus zo goed als nieuw weer weg. 

Hoe makkelijk het meestal in de winkel gaat met kleding, zo makkelijk gaat het normaal ook altijd met schoenen. We hebben een vaste winkel waar er genoeg keuze is aan leuke schoenen en normaal weet Dani exact welke hij wil hebben. Erg handig normaal. Normaal zeg ik, want deze keer ging dat een tikje anders. In de winkel had hij wel schoenen gezien die hij direct aanwees. Die moesten het worden. Een beetje jammer voor hem dat die er in zijn maat niet waren. En vergeet niet, er zijn voor hem redelijk wat eisen aan zijn schoenen. Zo heeft hij een smalle voet en te brede schoenen werken dus niet voor hem. Daarnaast moet hij ze ook zelf aan en uit kunnen doen op school, dus zonder hulp en schoenen die hij dus moet strikken vallen ook af. Wat over blijft zijn smalle schoenen met klittenband, een rits of elastiek (er zijn ook elastieken veters in bepaalde schoenen, die had hij ook al eens). Er bleef helaas deze keer voor hem in zijn zeeschuiver maat (maat 29) nogal weinig over. Ik spotte deze en die bleken geschikt. Dani had alleen zijn twijfels. Ze waren namelijk niet zwart. Zucht... gelukkig hebben we hem kunnen overtuigen dat er ook zwart in zit en dat ze mega stoer zijn. En na wat testrondjes door de winkel en meneer die ze zelf aan en uit deed om te oefenen was hij overtuigd. 
Hij noemde ze zelfs van de week nog zijn gouden schoenen. En hij vindt ze nog steeds mooi. Pfjew.. gelukkig maar. En voor het slapengaan gisteravond koos hij opnieuw kleren uit om aan te doen naar school. En wat denk je? De outfit van de afbeelding ligt dus gewoon weer klaar. Met fonkelende oogjes zei hij vanuit bed 'de trui met de Dino', nadat hij een broek had uitgezocht.

Heb jij ook zo'n kleuter (gehad) met zo'n enorme eigen mening?

You Might Also Like

0 reacties