Gepofte Zoete Aardappel Schotel

januari 04, 2018

Ken je dat? Heb je wat lekkere dingen in huis waar je mee zou willen koken, maar eigenlijk geen zin om uren erop te wachten. Dat had ik ook. Lekker gepofte zoete aardappel, dat leek me wel wat. Maar om dat ding nou 45 minuten in de oven te doen... mij niet gezien. Dat moet sneller kunnen toch? Gelukkig kan dat ook! Dus een fijn recept voor de luie koks onder ons, waaronder ikzelf dus. Eentje met lekker wat groentjes en een smeuïge bataat. De mannen hadden er trouwens kibbeling bij, maar dat komt natuurlijk niet in mijn receptenboek voor. Wel kun je er voor de aanvulling vegan balletjes bij doen ofzo, al vond ik het totaal overbodig en liet ik het hierbij.

Zoete aardappel schotel
Dit recept is goed voor zo'n 2 personen

Dit heb je nodig:
  • 4 kleine zoete aardappels
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 kleine ui
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • Komijn
  • Peper
  • Gebakken uitjes
  • Mayolijn
En zo maak je het: 
Snij de ui en de sjalot in kleine stukjes, verhit wat olie in een wokpan en voeg de ui en de sjalot hier aan toe. Laat dit lekker fruiten en versnipper ondertussen de knoflook. Voeg deze ook nog toe en roer het nog eens even goed door.

Was de zoete aardappels en ontdoe ze van eventuele oneffenheden. De schil laat je wel gewoon zitten, die kun je namelijk prima opeten als je die maar goed schoon maakt. Prik vervolgens met een vork wat gaatjes in de aardappels, leg ze in een schaal en verwarm ze voor zo'n 8 minuten op 800 wat in de magnetron.

Snij je de beide paprika's in kleine blokjes en voeg deze toe aan de wok. Roer de boel goed door, strooi er naar smaak nog wat komijn bij en wat peper. Af en toe even goed omscheppen, na een paar minuten is de boel al snel klaar en kun je aan tafel. Net voor het opscheppen schud je er nog wat gebakken uitjes overheen. Voor de garnering had ik een dot mayolijn erbij liggen.

Eet smakelijk! Wat staat er vanavond bij jou op tafel? 

You Might Also Like

0 reacties