Friday Favorites #69

januari 05, 2018

Wanneer vrouwen jarig zijn, weten we altijd wel wat we gaan geven. Een leuk dagje weg, wat lekkers, een flesje wijn, iets om te douchen, een handige cadeaubon, een tof tijdschrift, een filmpje, wat leuks voor in huis, een sieraad en eigenlijk kan ik nog wel bergen van dingen verzinnen die je kan geven. Wanneer het alleen om de mannen gaat wordt het altijd wat moeilijker. Ze weten het niet, ze hebben niks nodig en eigenlijk boeit het ze allemaal niet zo. Doe maar wat zeggen ze dan. Leuk hoor, maar daar sta je dan. Ik zocht wat ideeën bij elkaar die je eigenlijk altijd wel kan geven. Oké, oké.. stiekem is dit een verkapte versie van 'Martin is bijna jarig, wat geef je die man nou toch?', maar eigenlijk past het ook op een boel andere manen.

Cadeaus voor mannen

Een goed boek doet het vaak wel voor de mannen. Zelfs als het geen lezers zijn. Zo kwam ik al eens aan met een voorleesboek voor stoere papa's, maar ook met een informatief boek over allerlei bierbrouwerijen. Stoere kookboeken, hun favoriete stripboek.. you name it. Is de man waarvoor je een cadeau zoekt ook nog vader, dan is onderstaand boek vast een heel leuk idee. Ik zag hem laatst in een winkel liggen in Utrecht en heb achteraf wel een tikje spijt dat ik hem niet al meenam. Dit boek bevat meer dan 100 tips voor kindvriendelijke én ook oudervriendelijke locaties. De naam zegt genoeg toch? De man aan het bier, kind aan het sap en een geweldige dag geschiedde. 
Bier en Appelsap - Het Boek

Voor vrouwen is een High Tea natuurlijk mega gezellig, maar voor mannen is dat wellicht wat zoetsappig. Alhoewel... die keer dat ik ziek werd en Martin uiteindelijk romantisch op High Tea ging met mijn vader staan nog in mijn geheugen gegrift. Maar laten we even stellen dat die twee, zoals dat wel vaker gebeurd, samen op pad gaan. Of eventueel met de vriend van m'n zus erbij. Je weet wel: echte mannen op pad. Wie weet neemt die van jou wel wat vrienden mee of ook z'n schoonvader. Een middagje High Beer doet dan veel meer voor de mannen dan zo'n High Tea. Het is wat stoerder, bevat bier (en dus altijd een go) en ze hebben de tijd van hun leven daar met eten en drinken. Dat je zelf voor taxi moet fungeren is dan maar zo. Als het dan toch zo is, kies er dan wellicht zelf voor om lekker daar te gaan shoppen. Goed excuus toch? Die van de link zijn de mannen al eens geweest en dat was ze prima bevallen! Overigens hebben ze het ook nog steeds over hun rondleiding met proeverij bij de Roos in Hilvarenbeek, waar ze uiteindelijk wel erg veel geproefd hebben... 
High Beer - Het Groote Genoegen 's Hertogenbosch

Mannen zijn bijna allemaal wel van het bier. Sommige zijn, zoals Martin, ook nog wel een beetje van de whiskey. Maar dit voorbeeld kun je natuurlijk ook doen met een bierglas of zelfs een frisglas. Laat zo'n glas eens graveren. Ik heb een linkje toegevoegd voor het idee en maakte daar meteen een voorbeeld glas. Ze hebben er nog meer opties zag ik. Je kunt natuurlijk ook rondkijken voor een tof lokaal bedrijf dat dit voor je wil doen, zo hebben we hier in Kaatsheuvel bijvoorbeeld MadeByReez. Online staan er wat voorbeelden, maar ik weet zeker dat er op aanvraag nog meer mogelijk is. Zo heb je nog eens een uniek cadeau te pakken!
Gegraveerd Whiskey Glas

Niet alle mannen houden hier van, maar ik ken er ook genoeg die er wel van houden. Moestuinen, siertuinen en het daarin rommelen, kweken, zaaien, aankleden en meer. Wat dingen ervoor halen is natuurlijk altijd leuk en of je dat nou doet bij een Intratuin of er gewoon meteen een dagje Dordrecht van maakt, het kan allemaal. Die laatste kan ik trouwens wel aanraden. Martin is zelf enorm te spreken over het bijzonder grote assortiment van Vreeken's Zaden in Dordrecht en wanneer je tussen woensdag en zaterdag ergens erheen gaat (en zelf mee gaat) zijn er in die straat ook nog een boel leuke andere winkeltjes open. En het centrum zelf is ook erg tof. En daar wordt je zelf ook weer vrolijk van natuurlijk, als je man uren in de winkel van Vreeken's rond struint.
Moestuin/siertuin Zaden 

Zoals ik al zei, de meeste mannen die ik ken maak je wel blij met een biertje. Een bierpakket is dan vaak ook het makkelijkste cadeau wat je kan geven. Koop een kant en klare, zoals die hieronder van de Appie, laat er een samenstellen of stel er eventueel zelf een samen. Bij onder andere de Mitra hier in het dorp kun je tasjes kopen die je kan vullen met flesjes naar wens. Zo kun je een heerlijke (of hilarische, zoals deze, dit biertje, zo eentje, deze of deze) combinatie maken van de flesjes die jij graag zou willen geven. Martin roept ook nog ondertussen dat er bier is dat 'Motherbocker', 'Oma's Pruim', 'Kutbier' en 'Bokkelul' bestaat, voor als je graag zelf ook wil kunnen gieren met het geven van een cadeau. Ik hou daar zelf namelijk wel erg van. Vandaar ook dat je zoveel voorbeelden dus ziet. Geen een linkje is dan dus ook reclame, maar ik wilde je ze natuurlijk niet onthouden.
Bierpakket

Wanneer je echt niks weet, kun je altijd nog de lokale drogist binnen stappen voor een douchepakketje. Zelfs de Action heeft ze. Een stoer pakket, een echt mannen pakket, waarmee de mannen gewoon lekker simpel kunnen douchen. Een flauw geintje mag er wellicht nog wel bij zitten hoor. Een snorrenmok bijvoorbeeld, zoals ik laatst gaf, te samen met wat baard-goodies. Of je geeft een hilarisch douche item, die je vaak wel kunt vinden bij een feestwinkel, zoals deze ouwe zakken shampoo. Geintje moet kunnen toch?
Doucheset

Als mannen iets graag doen, is het bier drinken. Of wacht.. dat heb ik al een aantal keer gezegd. Wil je de mannen het nu nog wat spannender maken, geef ze dan eens een bierbrouwpakket. Nou kregen de mannen met kerst een navulpakket van de Hema, die in de winkel niet aangegeven stond als navulpakket. Geen probleem dacht Martin, ik koop gewoon een startersset om zelf bier te gaan brouwen. De mannen zijn er wel even zoet mee hoor, zo was hij ook bijna heel oudejaarsavond bezig met zijn geliefde biertje, hing hij geschrokken aan de lijn met zijn vader omdat het bier te snel stopte met gisten, kreeg het weer aan het gisten en was daarna dus ook helemaal in zijn nopjes dat hij nog steeds zijn eigen bier aan het brouwen was. Je snapt: zo'n zelfbrouwpakket houdt de heren wel even bezig en is dus een prima cadeau om te geven.
Bierbrouwpakket

En weet je het na al deze tips nog altijd niet meer, ga dan eens voor een stel sokken. Lekker gek mogen ze wel zijn, misschien een tikje onpersoonlijk, maar wat kan jou dat schelen? Stiekem vinden ze het toch wel grappig om sokken te krijgen. Het setje hieronder is helemaal ingericht in de 'I Love Dad' sfeer, maar er zijn natuurlijk tal van sokken. Met bier erop, met Star Wars, met hotdogs, met gekke teksten en nog veel meer. Stiekem dus best een grappig iets om cadeau te doen dus. 
Sokken
Mocht je nu nog niet weten wat je cadeau kan doen aan Martin.... uh, wat zeg ik? Mannen! Tja.. dan weet ik het ook niet meer. Heb jij nog wel toffe andere tips waar menigtal man warm van loopt? 

You Might Also Like

0 reacties