Een nieuwe baan

januari 11, 2018

Voor het geval je het gemist hebt: ik heb een nieuwe baan. En deze maand nog ga ik starten. Het woord was er in december al uit dat ik er aan de slag mocht en nog voor nieuw jaar sprak ik mijn nieuwe teamleidster al. Inmiddels lagen alle papieren in de bus 'Mama, er ligt een wel hele grote envelop voor je in de bus' en kon ik ook de benodigde stukken weer terugzenden. Voor ik mijn werk kan doen zijn er nog een aantal dingen die ik nog moe(s)t doen om aan de slag te kunnen. Gelukkig mag ik al snel beginnen en is alles rond. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om weer te mogen doen waar mijn hart ligt.

Opvang regelen
De opvang van Dani heb ik de afgelopen paar weken laten doorlopen. Ik had nog vakantie-uren die ik op ging maken, zodat ik eerder thuis nog wat kon rommelen. Om hem niet uit zijn ritme te halen heb ik hem niet tijdelijk thuis gehouden van de opvang. Het is al wennen genoeg om twee weken vrij te zijn met vakantie dat ik niet ook nog wilde rommelen aan de opvang. Dani gaat sinds november naar school en dat gaf al genoeg verandering, de feestdagen lijken ook een aardige impact te hebben gehad evenals de vakantie. Hem in zijn verdere ritme laten leek me dus een prima oplossing.
Wel is het zo dat de opvang iets aangepast moet gaan worden rondom de voorschoolse en buitenschoolse opvang. Maar ook moet er opeens meer gekeken worden naar tussenschoolse opvang. Normaal was dit een keer per week en konden we dat met mijn schoonouders oplossen. De kans is er alleen dat het een aantal keer per week nodig is en dat kunnen we natuurlijk niet vragen. Dat geldt overigens ook met voorschoolse en naschoolse. Gelukkig bestaat er opvangtoeslag (want de opvangprijzen zijn enorm!). Voor Dani zal het dus iets wennen zijn, maar niet mega veel. Hij ging immers al zo'n 4 dagen per week, alleen verandert er nu een dag.

Belastingdienst
Leuker kunnen ze het niet maken. Makkelijker ook niet. De belastingdienst moet ook veranderd worden. De nieuwe werkgever geeft de nieuwe loonheffingskorting door. Zelf moet ik ook nog doorgeven dat de opvangdagen wat veranderen (en dus ook de opvang uren).

VOG
Er zijn een boel banen waar je dit niet voor nodig hebt, dus waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord. VOG staat voor 'Verklaring omtrent gedrag' (vroeger was dit nog een Verklaring voor goed gedrag), waarbij er gekeken wordt of het verleden geen problemen vormt voor het beroep wat een persoon uitoefent. Al jaren geleden heb ik deze al eens voor een baas aan moeten vragen. Gelukkig kan dat tegenwoordig veel makkelijker. Ik kreeg een digitale aanvraag, kon hem meteen afrekenen en voor ik het wist lag hij in huis! Wat een verademing zeg. Ter vergelijking: voor een eerdere baas moest ik hem aan gaan vragen op afspraak bij het gemeentehuis en na een paar weken kon ik hem daar ook nog eens gaan afhalen op afspraak. Het koste enorm veel tijd en geld (niet alleen het VOG, maar ook parkeerkosten en benzine). Best zonde als je het mij vraagt, in ieder geval als je ziet hoe makkelijk het nu kan. Maar goed, deze lag dus al vrij snel in de bus (en dus ben ik, uiteraard, weer goedgekeurd om mijn werk te mogen doen) en kon zo door naar mijn nieuwe werkgever.

Mensen inlichten
Het klinkt vast heel gek, maar ik moest ook nog wat mensen inlichten over waar ik ging werken. Het is toch best handig als mensen weten waar ik mij straks een heel aantal dagen van de week bevind. Zo moet het werknummer doorgegeven worden aan school straks, maar ook aan de opvang en de opa's en oma's bijvoorbeeld. En uiteraard moet ik Martin ook van de gegevens (zowel nummer als adres) voorzien. Wel zo handig als er iets met Dani is, met mij, Martin of onze ouders bijvoorbeeld.

Verder wilde ik nog een berg werk verzetten in huis, zodat die er weer even tegen kan. Een handige voorraad aanleggen met maaltijden zodat ik ook niet meteen na een lange dag werken hoefde te koken (lui wellicht? Of gewoon handig). De auto nog een keer opruimen. Goed uitslapen. Alvast weer voorruit bloggen (sorry mensen, de afgelopen weken was ik daarin wat lui).

Maar vooral heb ik erg veel zin om weer aan de slag te mogen met werk wat me echt ligt!

You Might Also Like

0 reacties