De boordevol groente wokpasta

januari 17, 2018

Wanneer er verse groentes in de koelkast liggen kriebelt het altijd enorm om ze allemaal zo snel mogelijk te gebruiken. Deze week had ik broccoli en prei liggen en je raadt het al: die gingen natuurlijk samen in dit lekkere gerecht. Ik had een wokpasta staan (je vindt ze in potjes of zakjes) en bedacht me dat dat vast een lekkere combi zou zijn. En dan nog wat van mijn favoriete ingrediënten, wat ui (ik hield me in hoor!), wat tempeh en lekkere cashewnoten. En natuurlijk de noedels niet te vergeten. Er staat wel een hele handleiding op zo'n pakket, maar op mijn manier ben je snel klaar en heb je maar een pan nodig. Scheelt afwassen en tijd dus. Wat wil je nog meer, naast lekker eten?

Wokpasta: boordevol groente
Dit recept is goed voor zo'n 3 a 4 porties.

Dit heb je nodig:
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 pak tempeh stukjes met ketjap smaak
  • 1 blok woknoedels
  • een halve broccoli
  • een handje cashewnoten
  • wokpasta
  • olijfolie
En zo maak je het:
Maak de prei schoon en snij hem in stukjes. Pak een halve broccoli en snij de roosjes eraf. Was de groentes en leg ze apart. Verwarm een scheutje olijfolie in een grote wok. Snij ondertussen de ui in fijne stukjes en voeg ze daarna toe. Tijd om even de ui te fruiten. Wanneer deze mooi gekleurd is kun je de prei en de broccoli toevoegen. Dit roer je af en toe om tot het mooi wat gaar is geworden.
Wanneer dit allemaal gaar is voeg je de tempeh toe en maakt dit mee warm in de wok. Wanneer ook dat zo ver is voeg je de wokpasta toe, roert de boel even lekker door en voegt vervolgens een scheut water toe. Leg de woknoedels in de pan en sluit de deksel. Laat dit zo'n 5 minuten staan om de noedels lekker warm te laten worden en klaar te laten worden. Daarna haal je de deksel eraf en roer je de boel nog eens goed door. Het teveel aan vocht verdamp je hiermee ook. Voeg als laatste een handje cashewnoten toe, roer dit lekker door elkaar, schep de boel op en smullen maar!

Wat zet jij vanavond op tafel?

You Might Also Like

0 reacties