Dani and Mom - 2017

januari 16, 2018

Afgelopen jaar heb ik wat af geblogd. Er kwamen maar liefst 358 berichten online dat jaar. En natuurlijk wist je allang dat er een zoekoptie op de blog zit en dat je onderaan of rechts (afhankelijk van hoe je op de blog bent gekomen) een optie om per jaar en maand terug te kijken. Toch wilde ik vandaag nog even de gelegenheid nemen om je per maand nog mijn favoriete blog te laten zien. En dat is voor mij nog een aardige klus om écht te kiezen welke ik nu per maand wil uitlichten. Maar toch, bij deze een poging als terugblik naar het afgelopen blogjaar.

Januari
Ik werd begin het jaar verrast door een prachtig dekbedovertrek voor Dani. Claudia van Mevrouw Schaap stuurde er spontaan eentje naar ons op. En wat zijn we er blij mee! Nog altijd is het een prachtig overtrek die we vaak gebruiken en die mooi blijft. Ik maakte er dan ook dankbaar een blog omheen. Deed mijn best in de styling van de foto's en vertelde ook een boel over het dekbedovertrek. De blog resulteerde in: Zachte dromen op de maan.


Februari
Martin was jarig en ik verzorgde een aantal lekkere taarten. Uiteraard vegan taarten. Ik had er een paar om uit te kiezen deze maand en koos deze om uit te lichten. Stoofpeertjes taart. Een lekkere, smeuïge taart die het goed deed bij het bezoek.

Maart
Van deze pot ga ik je binnenkort nog het resultaat laten zien hoor. Ik moet nog alles door lezen, foto's maken en er dan nog over schrijven. Voor nu kan ik je wel vertellen dat het resultaat in ieder geval een pot vol vrolijke berichten is. In 2017 schreef ik erover als een mooi plan om eens op te pakken. Zo'n Memory jar is daarbij een mooie manier om na een jaar terug te kijken naar alle positieve dingen.

April
Steeds meer tuincentra stoppen met de verkoop van dieren. Ze verwijzen je met liefde en plezier door naar dierenasiels in de buurt. Een beweging waar ik zelf erg blij van word! Vandaar dus een Hoera voor dierenasiel dieren! Siep is overigens niet van een asiel, maar een aanwaaipoes, zoals we haar liefkozend noemen. Ze zag, ze kwam en ze vertrok niet meer.

Mei
Voor deze maand was het pittig kiezen. Er stonden een berg lekkere recepten op de blog, een boel blogs die ik uit wilde lichten, maar uiteindelijk ben ik wel overtuigd dat deze blog sowieso hier hoort. Ik schreef namelijk een brief aan Dani. Een open brief over hoe ik het moederschap ervaar, mijn tijd met hem en hoe ik hem zie opgroeien. Dat resulteerde in dit stuk: Al 3,5 jaar laat ik je los

Juni
Terwijl de mannen op High Beer waren, regelde ik een high tea bij mijn moeder thuis. Gezellig met de dames aan de high tea. Ik maakte alle hapjes zelf wat uitkwam in een vegan high tea met veel te veel, maar wel mega lekkere hapjes. Hartig, zoet, klein, iets minder klein... Wil je inspiratie voor lekkere hapjes of zelfs een volledige (vegan) high tea, dan kun je je hart ophalen in dit stuk. Vegan High Tea

Juli
De zomer vraagt om lekkere recepten, niet te zwaar van structuur en smaak. Deze witte courgettesoep is daar een heerlijk voorbeeld van. Eet hem eventueel met een stukje brood voor wat extra vulling, al is dat wat mij betreft niet nodig. Courgettesoep is echt heerlijk met wat croutons als knabbeltje.

Augustus
Wandelen is ook zo'n ding waar ik blij van word. Ik schreef vaker over mooie wandelgebieden en deze keer nam ik je op een fotoverslag mee met een wandeling door de duinen. De Loonse en Drunense Duinen wel te verstaan. Nog nooit geweest? Dit stuk haalt je vast over!

September
Het meest gelezen stuk van afgelopen jaar denk ik? Misschien niet helemaal, maar god wat kreeg ik er veel reacties op. Wat een nieuws was het ook, om jullie spontaan te verrassen met onze gezinsuitbreiding. Dani is in ieder geval helemaal in zijn nopjes om het nieuws.

Oktober
In oktober is het tijd voor Halloween! Dit jaar hadden we dan ook voor het eerst een pompoen uit eigen moestuin. Ik bewerkte hem compleet tot een stoere pompoen voor bij de voordeur. Dani koos uit hoe hij hem wilde hebben, ik leegde hem en sneed hem uit en prepareerde hem vervolgens. Deze halloween pompoen heeft uiteindelijk een aantal weken voor de deur gestaan. De inhoud heb ik gebruikt voor wat recepten die je ook terug kan vinden op de blog.

November
Dani en ik waren jarig deze maand! Wat een feest, wat een feest. Ik bakte maar liefst 5 (!) taarten voor het bezoek en deze verjaardagstaart is er eentje van. Ik kon echt amper kiezen welke ik je wilde laten zien. Want ook de chocoladetaartoreotaart, monchoutaart en de rijstevlaai waren er om uit te kiezen. En dan vergeet ik nog een aantal cupcakes recepten waar ik mee trakteerde op het werk. Genoeg lekkers te lezen dus in november!

December
Een beetje kerst in huis. Dat was denk ik wel het gevoel van December. Kerst vind ik altijd erg gezellig, ondanks dat ik het huis niet helemaal bombastisch wil versieren. Goed is goed zeg maar. Een gezellige boom, een versierde wandplank, een kleedje, wat kussens en een kerstster zijn voldoende om het huis volledig om te toveren tot een kersthuis.
Dit was dus Dani and Mom in een vogelvlucht met het jaar 2017. Wat komend jaar gaat brengen? Ik durf het je nog niet te zeggen. Persoonlijk verandert er van alles en wat dat voor de blog in gaat houden kan ik je nu nog niet zeggen.

Hoe zag jouw 2017 eruit?

You Might Also Like

0 reacties