Challenge: 2012 en nu

januari 23, 2018

Online zag ik hem al een heel aantal keer voorbij komen. De challenge waarbij je foto's van jezelf vergelijkt met die van 2012 en nu. En dus leek het me wel wat om dat ook eens te doen. Ik snorde wat oude foto's van mezelf op die ik nog online zo snel kon vinden van 2012 en zocht er daarna foto's van tegenwoordig bij die wel ongeveer passend leken. Even vergelijken hoor, want bij velen zag ik amper verschil. Sommige mensen leken totaal niet ouder te zijn geworden zelfs! Hier is wel een aardig verschil te zien.

2012 versus 2018

Ik kon zo snel geen foto vinden van mijn hoofd los zonder iets ervoor. Maar voor de vergelijking de twee bovenste foto's. Links van 2012, waarbij je ziet dat ik mijn haar weer liet groeien na een pixie cut. Qua make-up doe ik nog steeds hetzelfde. De foto was trouwens gemaakt op vakantie in Oostenrijk. Voor het geval je denkt 'die kijkt wazig'.. ik keek er tegen de zon in. Dus. De rechter foto is van een paar maanden geleden. Ook daar laat ik weer eens een pixie cut uitgroeien, maar ik ben hier al een flinke tijd langer bezig. Wel een wat smaller koppie erop en natuurlijk geen glas voor m'n gezicht. Maar uh.. proost enzo toch?
De onderste twee zijn met name gewoon een toevalstreffer hoor. Ik heb niet bewust voor de challenge een selfie gemaakt in een spiegel. De foto links is ook van 2012, wederom van de vakantie in Oostenrijk. Dit was op het laatste adres. We hadden een huisje geboekt in Kaprun, maar dat was zo enorm smerig dat we daar maar een nacht hebben doorgebracht (de hel!). Die ochtend zijn we dus snel gaan zoeken naar een nieuw huisje en vonden er een hele mooie. Dikke duim dus, zoals je ziet! Ik blogde toen ook en dat verslag stond online (helaas heb ik alles weggegooid, anders had ik het je wel kunnen laten zien). De rechter selfie bleek dus ook in de spiegel, wat me dus wel leuk leek om even samen te vergelijken. Deze is gewoon thuis, ik was nog wat kerstversiering vergeten op te ruimen zag ik. Klein verschil is het ding waar ik foto's mee maak. Links nog met m'n telefoon (want dat was makkelijker voor de blog) en rechts heb ik m'n spiegelreflex tevoorschijn getoverd. Eigenlijk om wat te prullen in de gang, maar daar kwam dus deze foto uit.

Even vlug dus wat verschillen en gezamenlijke dingen:
  • Ik draag nog altijd zwart. Sterker nog, de foto rechts boven en links onder bevat hetzelfde topje, maar dan in een andere maat,
  • Het scheelt dus wat kilo's,
  • Het is wel wat meer haar geworden, ondanks dat ik beide momenten m'n pixie cut uit liet groeien (en dus eind 2013 weer terug liet knippen),
  • Ik ben blijkbaar erg voorspelbaar in mijn make-up ook. Een lijntje eyeliner boven, mascara, wenkbrauwen en klaar,
  • Ik fotografeer het liefst dezelfde kant van m'n hoofd. En laat dat blijkbaar dus ook zo doen. Mijn hoofd lijkt er iets meer in balans trouwens en m'n ogen wat minder scheel, 
  • Als ik kijk naar de spiegelselfies zit m'n haarscheiding nog altijd op dezelfde plek, ondanks dat ik wel eens poog tot wat anders. Blijkbaar is dit dus prima genoeg.
Weet je waar ik nu het meeste aan denk als ik naar de foto's kijk? Dat ik zin heb in vakantie. Goed... laat maar, dat komt dit jaar vanzelf weer. Wat valt jou eigenlijk het meeste op?

Deed jij ook zo'n challenge? En wat waren jouw verschillen? 

You Might Also Like

0 reacties