Alles wat ik wilde doen

januari 12, 2018

maar nooit deed

Ken je dat? Je hebt allerlei toffe plannen. Je hebt dingen die je wil doen, dingen die je wil maken, plannen die je wil voltooien. En daarbij maakt het niet eens uit of het nou grote of kleine dingen zijn hoor. Maar je kent het vast. Die zogenaamde dingen die je graag zou willen, maar waar je nooit aan toe komt en dus eigenlijk nooit doet. Ik heb ze ook zelfs. Sterker nog, er zijn er steeds een aantal. Ik heb er vast nog veel meer hoor, ik had nog plannen met de zaak ooit, dingen die ik vroeger wilde. Maar er zijn voor nu ook nog een aantal dingen waarvan ik gewoon weet: dit zou ik nog eens willen doen. Maar ik doe ze nog steeds niet.

De kast in de woonkamer schilderen
In de woonkamer hebben we een mooie grote kast staan. We kregen hem ooit van vrienden van mijn ouders. Ze wilden hem wegdoen en wij vonden hem gelijk mooi. Hoe fijn kun je het hebben toch? Alleen wist ik al wel vrij snel dat ik er nog een keer een lik witte verf op wilde zetten. En dat roep ik nu dan ook al een aantal jaar. Alleen waarom ik dit dus niet doe? Ik zie er enorm tegenop. Het ontvetten gaat wel, maar dan het schuren, schoonmaken, verven, drogen, opnieuw schuren, verven, drogen en misschien nog wel een laag. En dan al het stof in huis nog, Dani die rondloopt en er wellicht zijn handen op zet en... het is gewoon echt veel werk. Ik zie het nog niet zo zitten, al zie ik het eindresultaat in mijn hoofd wel enorm zitten. 

Steevast alle dagen blijven bloggen
En dan ook nog eens met zo'n mooi strak schema, zodat je altijd weet wat je wanneer kan verwachten. Zo wilde ik alle maandagen de Weekly er hebben staan, de dinsdagen zouden voor recepten zijn, de woensdagen voor DIY's, de donderdagen iets over Wonen, de vrijdagen hadden de Friday Favorites, de zaterdagen de Shop Saturday en op zondag zou je een leuk stukje privé verhaal kunnen lezen. De praktijk? Met wat geluk heb je wel alle weken een Weekly en Friday Favorites, de Shop Saturday is al maanden terug en de rest van de planning is al helemaal ver te zoeken. Sterker nog, het gebeurt vaak genoeg dat je niks te lezen hebt. Dan heb ik geen tijd/zin/puf gehad om blogs klaar te zetten en is het opeens een heel weekend stil. 

De keuken tegelen
Het klinkt als een niet te groot klusje toch? Onze keuken heeft een druk gevlekt achterbord en behangen zijkanten. Dat laatste is verre van handig. Dus was ons plan om de achterwand eruit te halen (en zo ook de onhandige plank tussen de bovenkastjes en het aanrecht) en er tegels tussen te doen. We weten ook ongeveer wat we willen aan tegels en die liggen vaak gewoon overal op voorraad. En het gaat maar om een paar vierkante meter nog wel! De rest voor het tegelen ligt bij mijn ouders, lijm, voegspul enzo. Zo gedaan toch? Toch roepen we het al een paar jaar en komt het er maar niet van. 

Geen rommel in huis hebben
Ken je dat mooie beeld in tijdschriften? Zo'n Instagram of Pinterest-waardig tafereel waarbij alles mooi stylish is en het er prachtig uit ziet? Geen rommeltjes op tafel, zooi die er niet hoeft te staan, geen overbodige prulletjes overal? Precies. Dat heb ik dus niet. Hier ligt er een stapel onnodig papierwerk op tafel, ligt er altijd teveel zooi op het keukeneiland, staat er spul op de grond wat er niet hoeft te staan en meer. Niet zo glamoreus. Wel heel herkenbaar vast en heel woonbaar. 

Vaker foto's maken
Sowieso: vaker foto's maken met mijn spiegelreflex. Mooie taferelen tijdens het wandelen, leuke dagjes uit, dingen die we thuis doen. Gewoon wat vaker de dingen op de mooie plaat vast leggen. Met de challenge, die ik pas afrondde, ging het best goed. En serieus, 1 januari is geweest en lijkt er direct al mee te stoppen. Tijd dus om een nieuwe foto challenge te zoeken om me weer even mee bezig te houden. Tips zijn trouwens welkom. Wie weet daag ik me dan wel weer uit hoor, maar tot nu toe lijk ik nogal snel lui te zijn. Dat ding is ook best een gewicht en grootte als ik ga wandelen bijvoorbeeld of met een dagje uit. Of dan ben je ergens en denk je 'shit, vergeten'. 

De zolder opruimen
Zo sprint ik weer eens een dagje naar de zolder, haal de boel overhoop, pak dozen en zakken om spullen in te doen die weg kunnen (kringloop, textielbakken, rommelmarkten, container etc) en is mijn doel om de zolder wat leger en vooral opgeruimder te krijgen. Tot nu toe resulteerde het wel in spullen die weg gingen, maar de zolder lijkt alleen maar voller en rommeliger. Ooit kom ik er wel doorheen hoor, maar ik heb gewoon niet zo het enthousiasme om er vaak genoeg te gaan zitten en er verder mee te gaan.

Vaak en voldoende wandelen
Ik kan er zo van genieten. Lekker wandelen, door de wijk, in de bossen of ergens heen zelfs. Al is het maar minimaal 1x per week een lekkere flinke wandeling maken, mijn hoofd leeg maken en lekker genieten van het lopen en het buiten zijn. Maar het idee wat ik daarbij had, minimaal een keer per week... Tja, misschien bij elkaar opgeteld als ik vaak genoeg even het centrum in ga. Maar stiekem ben ik ook wel een beetje lui en beland ik op de bank hoor. Beentjes in de lucht, telefoon in mijn hand, thee'tje erbij, een programma op Netflix op de achtergrond, Siep op schoot en zo de tijd vullen. 

Heb jij ook van zulke dingen? Of heb je tips om ze beter aan te kunnen pakken? 

You Might Also Like

0 reacties