10x vegan taart en andere feestelijke traktaties

januari 25, 2018

Tijd voor een feestje en wil je lekker vegan gebak op tafel zetten of trakteren? Maar geen idee wat je nu wil maken? Hier een lekkere reeks van 10 opties om zelf te kunnen maken voor een feestelijke verjaardag. Genoeg keuze om iedereen te trakteren op een lekker stukje vegan taart of een vegan cupcake. Uiteraard heb ik ze allemaal geprobeerd en ik kan je zeggen: ik kan niet kiezen. Dus dat laat ik dan ook graag aan jou over.

1. Romige chocolade taart
Hou je van chocolade met een fijne botercrème die je daarbij subtiel kan versieren? Dan is wellicht een dripcake als deze wel een optie. Een fijne chocolade basis met een smeuïge botercrème, bedekt met een dun laagje fondant en daarover een drip laag met chocolade. Snel gemaakt in de oven en het versieren is ook zo gedaan. Voor het extra feestelijke zette ik een topper in deze chocolade verjaardagstaart en daarbij wat lange kaarsjes.


2. Een winterse taart met fijne stoofpeertjes
Een winterse taart qua smaak, dat is deze stoofpeertjes kruimeltaart. Stoofpeertjes zijn natuurlijk altijd een lekker idee en met dit recept is zo'n taart ook zo gemaakt. Een taart die altijd goed in de smaak valt bij vrienden, familie, collega's en andere mensen waaraan je hem wil trakteren.

3. Muffins met blauwe bessen en frambozen
Blueberry - raspberry muffins zijn een goede keuze wanneer je collega's een makkelijke traktatie wil bieden zonder nog te hoeven snijden en verdelen. Ze zijn glutenvrij, vegan en dus voor heel veel mensen geschikt. Ook na januari en de goede voornemens om af te vallen kunnen deze nog prima getrakteerd worden. Zorg wel dat je er snel ook een voor jezelf pakt, want ze zijn zo op!

4. Makkelijke appeltaart
Wil je een makkelijke taart maken die eigenlijk iedereen wel lust? Eentje die ook lekker is voor kinderen, je weinig tijd kost en wel smaakt alsof het een verse appeltaart is? Dan is deze appeltaartversie helemaal jouw ding. Je maakt hem als een cake, maar dan in een springvorm. Super makkelijk om te maken, heerlijk fris van smaak en altijd een goede keuze. Deze verjaardag appeltaart is hier altijd als eerste op.

5. Oreokoekjes to the max
Oreokoekjes zijn vegan, voor het geval je dit nog niet wist. En ze zijn gruwelijk lekker. Echt zo'n guilty pleasure. Wil je nu een extra dimensie geven aan deze lekkere koekjes, dan is zo'n oreotaart jouw keuze. Hij hoeft niet in de oven, maar alleen even op te stijven. Handig om hem dus de dag voor het trakteren te maken, waardoor je wel meteen kan genieten van een lekkere taart.

6. Het ultieme genot
Choco cappuccino cupcakes zijn altijd een goede keuze. Wat kan ik er toch over uit leggen? Chocolade, cappuccino en dat gecombineerd in smeuïge, vegan en glutenvrije cupcakes. Ik bakte ze zowel in kleine als grote versies, ze werden verslonden en voor ik de kans had er zelf een te pakken waren ze al op. Een groot succes dus, misschien zelfs wel gewoon om voor jezelf te houden.

7. Heerlijk genieten, maar dan zonder de kaas
Monchou taart is echt zo'n taart die je overal als luxe taart voorbij zag komen. Maar wat nou als je vegan eet en dus geen monchou meer wil gebruiken erin? Hoe maak je hem dan? Deze monchou taart is dus een klein fabeltje, maar wel een recept om je vingers bij af te likken. Ik kan me niet anders herinneren dan dat hij zo lekker smaakte als deze, maar deze is dan wel volledig vegan.

8. Net zo lekker als je ze kent van vroeger
Dol op rijstevlaai? Maar wil je wel een vegan taart eten? Dan is dit jouw recept. Hij is net zo lekker als vroeger, kost je wel wat tijd, maar dat is hij natuurlijk ook helemaal waard. Een rijstevlaai zoals je hem vroeger at, luxe bodem, vulling die vol van smaak is en een lekker laagje slagroom. En dat alles nu goed voor de dieren. Zoals je ziet, hij was zo gewild dat ik niet eens een foto kon maken van het geheel voor hij aangesneden was.

9. Pompoen die ook mag wanneer het geen Halloween is
Pompoencupcakes klinken vast als cupcakes die je voor Halloween gaat versieren. Maar pompoen koop je natuurlijk het hele jaar door tegenwoordig. Ideaal om deze heerlijke cupcakes mee te maken. Een heerlijke traktatie die super goed in de smaak viel. En ben je, net als wij, ook enthousiast met een moestuin, dan wil je alleen al hierom een pompoenplant hebben in je tuin!

10. Fruitige taart zonder oven
Ken je nog die kwarktaarten en de cheesecakes? Een stevige taart die niet gebakken hoefde te worden, vol van smaak en lekker stevig van structuur? Dat kan je ook gewoon vegan maken. Deze blauwe bessen taart werd goed gegeten en is lekker fris van smaak. De blauwe bessen geven hem een prachtige kleur en hij werd dan ook goed gegeten.

Welke is jouw favoriet?

You Might Also Like

0 reacties