Weekly #69

december 18, 2017

Daar is hij weer, het weekoverzicht waarin je kan lezen wat ik zoal doe in een week. Wat ik mee maak, wat ik heb gedaan en wat ik leuk vond om nog even te vermelden. Deze week heeft wat leuke wendingen en die ga ik jullie natuurlijk niet onthouden. Ik ben er zelf namelijk helemaal mee in mijn nopjes. En nee, ik ben niet op mijn muil gegaan in de sneeuw...

Maandag
Het had flink gesneeuwd en Dani was helemaal in zijn nopjes ermee. Ik bracht hem naar school, waar hij het sowieso ook flink naar zijn zin heeft. Eenmaal thuis rommelde ik wat in huis, ruimde wat wasmanden leeg, ruimde de vaatwasser uit en in weer in, poetste de douche en ruimde nog wat op. Al vlug kon ik Dani weer ophalen, aten we gezellig samen wat lunch en daarna bracht ik hem alweer weg. In de middag had ik dus nog tijd om nog wat te rommelen, zoals de blog voorbereiden voor de week. Dani zou na school naar de opvang gaan en daar haalde ik hem weer op met de slee. Als het dan toch sneeuwt en het kan, dan doen we dat natuurlijk. Dus een 20 minuten met een lege slee heen en nog zoveel minuten met een gevulde slee weer terug. Dani vond het geweldig! En hij vroeg er de rest van de week ook naar trouwens. Handig ook, wanneer de sneeuw alweer weg is.


Dinsdag
Vandaag was Dani zelf vrij vanwege de stakingen en hij heeft in de ochtend lekker in de tuin gespeeld in de sneeuw, waar ik hem nog op de foto legde. Overigens wilde hij er niet graag voor gaan staan, maar hij heeft wel flink genoten van de sneeuw (veel belangrijker toch?). Verder heeft hij tussendoor nog geholpen met de kerstboom aantuigen en het huis in kerstsfeer brengen. Heerlijk samen genieten was dat. Na de lunch spraken we met vrienden af bij Pukkemuk. Dani met de kids zodat hij lekker kon spelen en ik met Esther om gezellig te kletsen (en lui te hangen samen, moet kunnen toch?). De kids hebben in ieder geval genoten!

Woensdag
Dani was al op tijd naar school en ik kon zo rustig op starten met wat was opvouwen en nog een foto schieten van onze kerstboom. Tada! Dit is hem dan hoor. Meer foto's zie je hier in deze blog. Nadat ik na de lunch lui op de bank was geploft kroop Siep op schoot en hebben we handjes vastgehouden, terwijl ik haar vertelde, terwijl ik tussendoor naar een vrouwenfilm keek, hoe een luie huisvrouw ik was en hoe weinig ik dus gedaan had die dag. Na een paar uur was de film afgelopen en net voordat ik op wilde staan kroop madam nog verder languit over m'n benen heen. Zucht... het ultieme sein om nog luier te zijn toch? Uiteindelijk moest madam plassen en kon ik mooi vlug nog even de boodschappen gaan doen, de post bij mijn ouders thuis opruimen (die waren op vakantie) en daarna Dani op gehaald om samen de boodschappen weer op te ruimen en lekker te gaan eten. Nog net dat beetje goedgemaakt dus van mijn luie huisvrouwengedrag.

Donderdag
Wie mij een beetje kent weet eigenlijk dat mijn werkhart in de zorg ligt. Ondanks dat ik een uitstap heb gedaan met een eigen zaak (die meer ontploft was dan ik had gewild, het was maar iets voor erbij toen) en weer de werkvloer op ben gegaan in een willekeurig beroep waar ik aan de slag kon, wist ik gewoon waar mijn hart lag. En aangezien de banenmarkt weer aan lijkt te trekken, kwamen er ook weer leuke vacatures vrij en kwamen er weer een boel langs waar ik echt wel zin in had. Vandaag was dan zo'n dag dat ik op sollicitatiegesprek mocht komen. Een bedrijf waarvan ik dacht dat ik wellicht niks zou horen na mijn brief, omdat deze zorgrichting net een andere kant op gaat dan mijn expertise, ondanks dat hij wel overlappen kent. Gelukkig mocht ik toch langs komen en had ik wat gesprekken. Toch best spannend en altijd wel een beetje ongemakkelijk hoor. Althans, dat vind ik. I je hoofd weet je altijd precies wat je wil vertellen en waar je voor staat, maar tijdens zo'n gesprek.. pfff.

Vrijdag
Deze ochtend was ik al vroeg wakker, bracht ik Dani naar school en eenmaal thuis rommelde ik nog wat in huis. Eenmaal dat ik vond dat het tijd was voor de koffie-... uh, theepauze plofte ik op de bank, kroop Siep tegen me aan en zette ik een suf programma op. Nog steeds is het niet mijn ding hoor, die gewone tv zenders. Mijn telefoon rammelde en het nummer herkende ik niet. Maar gelukkig was het super goed nieuws, want ik kreeg met een paar zinnen te horen dat ze me heel graag wilde aannemen! Ondertussen deed ik ongeveer een dansje op de bank en had ik een grijns van oor tot oor. Van een sollicitatiebrief waarvan je niet verwacht iets te horen tot aangenomen zijn, wat een bofkont! Gelukkig mag ik snel aan de slag, want ik heb er mega veel zin in om eindelijk weer werk te mogen doen wat helemaal mijn ding is. Eenmaal dat mijn grijns weer wat normale proporties had aangenomen was het tijd om Dani op te halen, te lunchen samen en hem weer weg te brengen.

Daarna had ik afgesproken met een oud-collega om nog even langs de zaak te gaan. Ik om afscheid te nemen en om mijn spullen in te leveren en hij om er nog even te kijken hoe het er gaat en de leuke collega's nog te zien. Voor diegene die het lezen, ik ga jullie heus wel missen! En je mag me altijd bellen/appen/facebooken/of iets in die trant. Al doet het gros dat al natuurlijk.

Eenmaal op de weg terug, nadat ik mijn oud-collega had afgezet, ben ik nog wat spullen gaan ophalen bij de apotheek, ruimde ik nog een keer de post op bij mijn ouders en kocht ik een sneeuwschep. En echt mensen, ik zag online dat ze die dus bij een woonwinkel in de buurt hadden voor mega weinig geld. Niemand daar snapte dat ik alleen voor die schep kwam en echt wel 10 mensen vonden het grappig om er wat van te zeggen, want ja.. de sneeuw was natuurlijk al weg. Maar ik kon alleen maar lachen, want zo goedkoop vind je zo'n schep nergens meer.

Zaterdag
Mijn zus zou deze middag langskomen. Ik rommelde in de ochtend wat thuis en zorgde dat er lunch klaar stond voor haar. Samen zouden we gaan shoppen. Uiteindelijk zijn we niet ver gekomen, haalden we wat spullen voor de feestdagen, zagen we hoe druk het overal was en zagen we de donkere wolken en besloten maar terug te gaan. We kletsen nog wat, deden nog wat aan de cadeaus en planden nog wat voor de komende week. Martin werd al op tijd opgehaald om te gaan eten met zijn collega's en ik rondde de dag af samen met Dani. We aten wat, hij wilde al vroeg naar bed en zo belandde ik al vroeg op de bank. Ik appte wat met een vriendin die uiteindelijk die avond nog tot laat hier op de bank heeft gezeten. Super gezellig herinneringen ophalen en plannen afronden voor morgen, want we zouden dus de zondag samen gaan shoppen.

Zondag
Vandaag was het dus de shopdag! Ik rolde uit bed, trok wat kleren aan, rommelde in de badkamer (mijn haar heeft weer besloten om te krullen, maar als je dat uitkamt is het echt een drama met pluis) en at nog vlug wat ontbijt. Tijd om een dagje te vullen samen in Rotterdam. En hoe! We vertrokken als eerste naar winkelcentrum Zuidplein, waar we een berg winkels onveilig maakte, lachte om een berg lelijke dingen (wat is mode soms toch lelijk zeg), leuke dingen pasten en kochten, nog meer leuke dingen bekeken, enorm veel kletsten en lekker lunchten (een vegan broodje voor maar €1,80 bij Dagelijks Lekker). Een paar uur later besloten we ook nog naar de Markthal te gaan. Je weet wel, die enorme (mooie!) hal met allemaal eettentjes. Vanuit daar doken we eerst het centrum in om daar nog meer winkels te bekijken, om vervolgens terug te keren bij de Markthal. Op de weg terug aten we nog wat avondeten en eer we terug waren lag Dani zelfs al bijna op bed. Bek af kroop ik erna achter de laptop om nog snel dit weekoverzicht klaar te zetten. Wat een dag! Maar wel mega gezellig.

Dat was mijn week alweer. Hoe zag jouw week eruit?

You Might Also Like

0 reacties