Weekly #68

december 11, 2017

Als ik buiten kijk ligt er nog een berg sneeuw. De week sloot zich daarmee af. Zo sloot ook de tijd van Sinterklaas weer en kunnen we verder gaan kijken naar de kerst. Soms loopt een week ook wel eens anders dan gepland, maar ook dat geeft niet. Tijd om je mee te nemen naar onze week.

Maandag
Deze dag had een gewone planning voor ogen. Dani naar school, tussendoor ophalen en weer wegbrengen en dan zou ik gaan werken. Alleen ergens liep die planning in de soep. Ik haalde Dani tussen de middag op van school, een lijkbleek mannetje werd naar me toe gebracht met een enorme pruillip. 'Je hoeft hem voor vanmiddag niet ziek te melden hoor, ik ga er vanuit dat hij niet komt.'. Thuis hing hij zichzelf nog even boven de pot om vervolgens naar bed te gaan. Daar lag hij trouwens ook de rest van de dag. De planning verschoof en ik kon pas vertrekken toen Martin thuis was, want opvang voor Dani zat er niet in.


Dinsdag
Gelukkig voelde Dani zich vandaag al wat beter. Sinterklaas zou vandaag op school nog langs komen en daar wilde hij eigenlijk wel bij zijn. Ik had in de ochtend nog een afspraak bij de huisarts en kreeg weer eens een antibiotica voorgeschreven (een paardenmiddel, de dame van de apotheek keek nogal geschokt en vertelde al op voorhand een berg bijwerkingen). Eenmaal dat de school begonnen was, ging ik door naar m'n moeder om haar te helpen de kerstboom te vullen. Leuk klusje is dat trouwens, een berg kletsen en dat ding versieren met alles wat er is. Tussendoor haalde ik Dani op, aten we met zijn allen wat (Martin had een dag vrij) en brachten hem weer weg. De boodschappen werden gedaan en daarna konden we de kleine man alweer ophalen. En ons eerste oudergesprek (zo'n 10 minuten gesprek waar ze je kind even bespreken op school) zat er vandaag ook weer op.

Woensdag
Vandaag begreep ik spontaan die geschrokken blik van de dame van de apotheek wel. Met een berg aan bijwerkingen meldde ik me ziek. Bummer! Ik sloot vriendschap met de bank en de wc en vulde zo mijn dag, terwijl Dani gewoon naar de opvang was. Die was immers al gepland. Ik moet trouwens nog wel weer een quote bedenken voor de lightbox. Vorig jaar was het 'jingle your balls'. Dit jaar weet ik het nog niet, maar een té standaard tekst hoeft van mij niet. Al mag hij wel een tikje fout zijn zeg maar, net als de rest van de quotes die er normaal in staan. Ik heb nog even toch?

Donderdag
Ook zo'n dag waarbij de bijwerkingen nog goed aanwezig waren. En die gewrichten ook, dat had ze ook gezegd, maar die kwam dus pas een dag later blijkbaar. Vooral mijn rug en mijn heupen hadden het zwaar zeg. Dan maar wat rustig aan doen thuis dus.

Vrijdag
Nogal zo'n dag om thuis te rommelen. Dani naar school, tussendoor ophalen, eten en weer wegbrengen. Ik rommelde wat thuis en eer ik Dani weer ophaalde aan het einde van de schooldag wilde hij wel even bij Isis gaan spelen. Even bellen dus, maar die was thuis en dus gingen we daar nog even gezellig langs. In de avond thuis was het me dus maar warm opkrullen op de bank, Siep op schoot (bij mij doet ze dat wel, maar bij de rest dus niet) en tv aan.

Zaterdag
Vandaag kwamen mijn ouders, zus en haar vriend weer langs om Sinterklaas te vieren. Al op tijd waren ze bij ons, dronken we koffie met cake, gaven we cadeaus en lunchten we samen. Super gezellig en Dani genoot dan ook volop! Ik had hem er bewust weinig over gezegd, zodat hij niet de hele week in spanning zou zitten (en dus vervelend zou zijn). Dat werkte echt. We brachten nog een bezoekje aan mijn oma voor Sinterklaas en aten daarna gezellig met mijn zus en haar vriend nog wat bij ons. Vanwege de sneeuw die ze opgaven was het dus al vlug weer rustig in huis. Sinterklaas voor dit jaar zit er dus gelukkig op. Tijd voor kerst!

Zondag
Daar was hij dan hoor, de sneeuw die ze opgaven. Wat blijft dat mooi! Het betovert echt de omgeving, net zo'n Winter Wonderland. Zelf gingen we rustig op weg voor een kerstboom, vonden er nog geen en glibberden (inmiddels begon het flink te sneeuwen) op weg naar Pukkemuk. Dani ging daar lekker spelen met vriendjes. Eenmaal naar huis geglibberd dook Dani met Martin nog de tuin in voor een sneeuwpop. Optimaal gebruik dus van de eerste sneeuw dit seizoen.

Dit was onze week alweer. Hoe zag die van jullie eruit?

You Might Also Like

0 reacties