Project 365: 343-360

december 28, 2017

Nog vijf dagen te gaan en dan is het jaar alweer voorbij. En zo dus ook de challenge van dit jaar. Wat een jaar was het! 365 foto's met een monochrome basis, 365 foto's die ons leven laten zien. Een uitdaging aan mezelf om het hele jaar alle dagen foto's te maken, maar ook een om meer met fotografie bezig te zijn en ook om mijn digitale spiegelreflex meer te gebruiken. Of dat gelukt is? Dat laat ik braaf nog even in het midden. Volgende week wil ik namelijk met je terugblikken op alle foto's van het hele jaar. Wel denk ik, al weet ik dat volgende week natuurlijk pas officieel, dat mijn thema ons leven natuurlijk wel goed centraal staat met een monochrome basis. Toen ik dit project een aantal jaar terug deed was het helemaal een ratjetoe. Wel heb ik de indruk dat het aan het einde van de challenge lastiger werd om Dani nog vaak op de foto vast te leggen, aangezien die steeds minder wilde en ook nog eens naar school is gegaan in de tussentijd.

Alle foto's vind je hier terug: Project 365

Om alvast meteen met het eerste punt in huis te vallen: 17 van de 18 foto's van deze keer zijn maar liefst gemaakt met mijn spiegelreflex. Een unicum in deze challenge voor mezelf! Verder gaan er 10 foto's over de kerst en de rest is nogal ad random geschoten als ik het zo bekijk. Dani komt een paar keer voorbij, Siep met de kerstmuts, wat overig interieur en wat dingen buiten. Tijd om de foto's eens van op zichzelf te belichten, want waarom belandden ze eigenlijk in de reeks?

Foto 343 t/m 348
 • Foto 343: Dani wilde, als hij half verstopt kon zijn, nog wel even poseren met zijn pepernoten shirt wat ik voor hem scoorde. Speciaal voor Sinterklaas, dus de foto kwam ook echt met Sinterklaas nog in de challenge. 
 • Foto 344: Het sneeuwde en zo spotte ik een mooi stukje landschap in de omgeving. 
 • Foto 345: Aangezien Sinterklaas geweest was, kwam de kerstdecoratie weer van zolder. Met Sinterklaas kreeg ik deze vrolijke rendier-sokken. Heerlijk voor in huis zijn ze, ik trek ze vaak 's avonds aan voor op de bank. 
 • Foto 346: Dani ging nog even spelen in de sneeuw in de tuin en spontaan kreeg ik hem nog even op de foto. Als je goed kijkt zie je dat het nog sneeuwde toen ik de foto maakte. 
 • Foto 347: Dani en ik hebben samen de kerstboom aangetuigd en dus was het tijd voor een foto van de boom. Eentje met veel wit dit jaar, wat zwart en wat hout. 
 • Foto 348: De sneeuw is langzaam verdwenen, maar het vroor nog wel. Deze blaadjes zagen er zo mooi uit dat ik ze wel even vast moest leggen op de foto. 

Foto 349 t/m 354
 • Foto 349: Onze wandplank boven de bank is weer aangekleed met dingen voor de kerst. De letterslinger hing er vorig jaar ook al, maar de slinger met sneeuwvlokken die ik vorig jaar kreeg is dit jaar voor het eerst uit de verpakking gekomen. De lightbox quote is dit jaar niet zo verrassend, dezelfde als vorig jaar. Ik vond hem nog steeds te leuk om niet te plaatsen. 
 • Foto 350: Het weekend inluiden als een feestje klinkt geweldig toch? In de challenge deed ik dat met dit kaartje. Al was dit weekend ook wel een feestje hoor, mijn zus kwam langs en we hadden de grootste lol. 
 • Foto 351: Deze zondag ging ik met een vriendin shoppen. Fijne schoenen aan en gaan met die banaan dus. Het werd een lange en hele gezellige dag weg. 
 • Foto 352: De boom vanuit een andere hoek nog maar een keer. De kast ernaast is zo'n ding... Ik twijfel al een paar jaar om hem wit te verven. Lijkt me zo mooi! Maar wat een werk... Misschien binnenkort toch maar een keer aan beginnen. 
 • Foto 353: Kerst is natuurlijk pas kerst met een kerstster. Althans, hier dan. Het staat gezellig en die dingen zijn op zich niet kapot te krijgen. 
 • Foto 354: Dit was mijn gevoel van de dag zo'n beetje. Ik moest nog de deur uit voor wat laatste kerstcadeaus, maar mensen leken hysterisch onderweg. Rijden als gekken (en als bejaarden, pfff) en overal zijn ze druk aan het duwen en aan het voordringen. Wat ben ik blij als de feestdagen straks voorbij zijn en iedereen weer normaal gaat doen. 

Foto 355 t/m 360
 • Foto 355: Onze kerstgroet op Facebook, aangezien Dani niet op de foto wilde dit jaar. Siep wel hoor. Of nou ja... ze gedoogde me. Laat ik het daar op houden. 
 • Foto 356: Wat een kou toch allemaal! De wind is guur, het lijkt overal ver te vriezen en het liefst blijf ik gewoon heel de dag in bed met zo'n lekkere warme kruik...
 • Foto 357: Nog maar eens onze wandplank laten zien met onze vrolijke quote. Wie 'jingle'de zijn ballen al dit jaar? 
 • Foto 358: Kerstavond, party party! Wij genoten als gezin van elkaar, gingen nog even de deur uit en 's avonds ploften Martin en ik samen op de bank. Ook een leuke manier van kerstavond toch? 
 • Foto 359: Deze foto was vanaf de bank na eerste kerstdag. Onze dag was lang en vermoeiend, maar ontzettend leuk. Wel was ik blij dat ik uitgestrekt op de bank kon ploffen. 
 • Foto 360: Tweede kerstdag verblijdde ik iedereen nog met een chagrijnige foto van Siep. Ze gedoogde me echt, dat zie je. Met kerst werd er zelfs zo aan haar gedacht dat ik een 'Grumpy Cat' boekje kreeg. Je kan hem inzien als je bij ons naar de wc gaat. Te lang zitten is verplicht voorlezen trouwens. 

Vind hier nog meer van deze reeksen:
Wil je mijn vorige volledige reeks zien? Kijk dan hier: Project 365 Terugblik.
Wil je alles zien wat ik nog meer schreef over zo'n Project 365? Klik dan hier voor het overzicht van berichten: Project 365.

You Might Also Like

0 reacties