Project 365: 325-342

december 14, 2017

Nog maar een paar weken te gaan en dan heb ik gewoon officieel een jaar lang iedere dag een foto gemaakt. Een uitdaging naar mezelf. Eentje waarbij ik ons leven in beeld wilde brengen met als basis monochrome tinten met her en der een kleurtje. Of dat gelukt is kan ik pas echt goed zien als alles bij elkaar staat, maar voor zover ik de boel nu heb gezien denk ik van wel hoor. Een aantal jaar terug deed ik ook deze challenge en toen was het een ratjetoe aan foto's. Dit keer vond ik dus dat er wel zo'n thema aan kon zitten, zonder me teveel vast te pinnen op een ding. Iets wat op zich ook leuk zou zijn hoor, allemaal foto's van je huis, je kind (je ziet ze wel groeien), gekke sokken, je dorp of je eten die dag. Ik ging wel gewoon voor ons leven, dat leek me mooi breed genoeg.

Alle foto's vind je hier terug: Project 365

Deze reeks van 18 foto's heeft niet echt een thema. Er staat wat interieur op, wat foto's van Siep, wat eten, Dani en zijn werkjes en ik kom ook nog een keer voorbij. Wel zijn 13 van de 18 foto's gemaakt met mijn spiegelreflex. Dat lijkt dus al de goede kant op te gaan. Die camera kocht ik niet voor niets (ik miste mijn vorige enorm) en ik wilde mezelf er ook toe zetten dat ik hem dus meer ging gebruiken. Wel valt een foto wel redelijk uit de reeks, ondanks dat de basis achtergrond toch wel grijzig is. Anderzijds wilde ik hem ook wel graag erin hebben als trotse moeder natuurlijk. Tijd om wat meer over de foto's zelf te zeggen.

Foto 325 t/m 330
 • Foto 325: Eigen gemaakte vegan monchou taart. Eigenlijk mag het bijna geen monchou meer heten, want er kwam geen monchoukaas aan te pas hoor. Maar zelf bakken is heerlijk en dat was de taart trouwens ook. 
 • Foto 326: Dani en ik waren jarig in november en de decoratie heeft wat lang gestaan. De cijfers van mijn leeftijd (eigenlijk moet die 9 natuurlijk een 6 zijn hè, dat snap je), de slinger en de tekst in de lightbox. Binnenkort maar weer wat anders neer zetten. 
 • Foto 327: Deze bloemen komen uit de tuin van mijn schoonouders en stonden daar ook zo mooi in de keuken dat ik het niet na kon laten ze vast te leggen op de foto. 
 • Foto 328: Deze dame vond het in de ochtend van deze dag nodig om op mijn buik te gaan liggen knorren. Lekker warm. Misschien had ze door dat ik koukoorts had en koos ze er bewust voor me op te warmen? 
 • Foto 329: Nog zo'n dag ziek, dus maakte ik het mezelf gemakkelijk in bed. 
 • Foto 330: Fruit is altijd lekker en zeker ook handig als je ziek bent. Lekker de vitamientjes naar binnen werken. Wie weet helpt het. 

Foto 331 t/m 336
 • Foto 331: Dani moest zijn schoen vullen en deed heel erg zijn best om deze kleurplaat mooi in te kleuren. Stiekem dus wel een beetje trots hier als moeder, want eerder wilde hij sowieso niet kleuren. 
 • Foto 332: Dani voelt zichzelf echt al heel erg groot nu hij 4 is geworden. Echt, hij voelt zich al weer heel veel meer en zijn zelfvertrouwen lijkt er ook zelfs beter onder te gaan. Echt mega schattig om te zien. 
 • Foto 333: Ik kocht wat vegan schoenen, want ik kon echt heel goed nieuwe winterschoenen gebruiken. Online kreeg ik trouwens nog meer tips over vegan schoenen, zo leerde ik dat mijn Converse ook vegan zijn bijvoorbeeld. Het gesprek tussen mij en Jeroen vind je onder de bewuste foto op mijn instagram account. Op de blog vertelde ik je over de schoenen die ik kocht. 
 • Foto 334: Het vroor deze dag en dus werd het tijd om daar vlug een foto van te nemen. Toch? 
 • Foto 335: Bij Dani in de klas werden er pepernoten gebakken. Een moeder had het deeg gemaakt en met drie moeders en de juf hielpen we de kids om ze te rollen en bakten we ze thuis af. Dit was een deel van de reeks die ik bakte. Wat waren ze mooi geworden! Die hebben ze nog eens goed gemaakt. 
 • Foto 336: Deze valt dus wat mij betreft wel wat buiten de boot, maar Dani heeft zo zijn best gedaan om deze Piet te verven dat ik hem er toch bij wilde hebben. Helemaal trots was hij op zijn paarse Pietje. 

Foto 337 t/m 342
 • Foto 337: De blik van schaamte, zelfs voor een poes. Deze dame had zich laten opsluiten in de slaapkamer van Dani, door zich heel goed te verstoppen. Kan gebeuren toch? Precies. Toen moest ze plassen blijkbaar. Kan ook nog toch? Maar ze besloot dat te doen op het kussen waar Dani op sliep, joeg hem weg en plaste het kussen dus onder. Zo enorm goor! Dat ze op de grond zou plassen had ik wel begrepen, maar op een hoofdkussen?!
 • Foto 338: Sierkussens voor in huis zijn echt mijn ding. De banken liggen er vol mee, op bed gooi ik er gerust ook neer en zelfs Dani heeft er op zijn kamer. 
 • Foto 339: Baby pilea! Of nou ja, baby? Dit was een baby, want de moederplant is inmiddels al zo'n 30 centimeter hoor. Ik voel me echt zo'n pilea mama haha. Ze zijn wel leuk, zeker omdat ze dus mini plantjes maken. 
 • Foto 340: Het huis is alweer uit de verjaardagssferen, maar ik vind wel dat ik echt nog een kerstquote mag bedenken. Ik kreeg op instagram wat tips, maar ben er nog niet uit wat het wordt. Vorig jaar had ik echt eentje waar ik zelf hard om moest lachen en mijn bezoek gelukkig ook (dan ben ik niet de enige die mezelf lollig vindt hè). 
 • Foto 341: Met deze foto luidde ik de 500ste blogpost in. Wat is er toch veel gerammeld op de blog, terwijl hij in augustus pas een jaar werd. Een boel van mij en ook nog mooi extra leesvoer van Layla. Uiteraard mag je altijd vragen om onderwerpen, maar anders rammel ik toch lekker door. Veel te leuk om te doen vind ik. 
 • Foto 342: De laatste dag van Sinterklaas brak aan. De beste man was het land al uit hoor, maar wij vierden het afgelopen weekend nog. Wel had ik al met Siep wat foto's gemaakt voor kerst. En die waren nog best goed gelukt, al keek ze me wel aldoor chagrijnig aan. Deze foto is er een voorproefje van. 

Vind hier nog meer van deze reeksen:
Wil je mijn vorige volledige reeks zien? Kijk dan hier: Project 365 Terugblik.
Wil je alles zien wat ik nog meer schreef over zo'n Project 365? Klik dan hier voor het overzicht van berichten: Project 365.

You Might Also Like

0 reacties