Hotspot: The Happiness Bakery

december 06, 2017

Wanneer je wil gaan voor een vegan high tea is dat vaak goed navragen en vooral ook veel rond zoeken naar een geschikte locatie. Maar wanneer je dan iets vindt, is dat natuurlijk geweldig. Pas geleden ging ik dan ook met Layla aan de high tea in Eindhoven en daar belandden we bij The Happiness Bakery. En alsof een vegan high tea nog niet genoeg vragen zijn (zoals het vaak lijkt), ben ik ook nog eens allergisch tropische vruchten. Gelukkig was dat hier geen enkel probleem en konden we gewoon terecht.

The Happiness Bakery

Layla heeft deze keer de high tea geregeld en kende The Happiness Café al. Deze zit op een steenworp afstand van hun Bakery. Ze had er goede ervaringen met de lunch, waar je je hele maaltijd zelf kan samenstellen met de ingrediënten die jij lekker vindt uit hun voorraad. Klinkt een beetje als de Subway, maar dan veel beter natuurlijk.

De Bakery zit in een winkelpand aan de Emma Singel. Je loopt zeg maar in Eindhoven langs dat bolvormige gebouw, met links van je The Happiness Café en loopt dan vervolgens door om daarna rechts van je The Happiness Bakery te vinden. Deze zit in het pand van de Hutspot. Dit is sowieso ook een erg leuke winkel om door te snuffelen voor mooie kleding, accessoires en hebbedingetjes (denk eens aan alle toffe cadeaus die je er zou kunnen halen!). Buiten zagen we al een bord staan waarop het aangegeven stond en eenmaal binnen loop je de trap op en heb je direct rechts naast je de hoek van de Bakery zitten.

The High Tea

We werden vriendelijk ontvangen door een dame van The Happiness Bakery. De reservering werd nog eens doorgelopen, de vraag naar mijn allergie werd nog benoemd (prettig om zo te weten dat er echt rekening mee is gehouden!) en we kregen alvast een klein dienblad met een gevulde theepot, wat kopjes en een assortiment aan thee. Daarna volgde dit enorme dienblad vol. En geloof het of niet, maar dit is maar voor 2 personen.

De high tea bestond uit de volgende dingen (per persoon gerekend):
  • 2 halve meergranenbroodjes met pompoenhummus en gegrilde groentes
  • Een kommetje met gegrilde groente salade, spinazie en bulgur
  • Vegan scones met rozijnen en nootjes, naar wens nog een bakje jam
  • Overnight oats met homemade granola en kiwi
  • Natural pink: cold pressed juice. Met daarin aardbeien, appel, rode biet, ananas en gember
  • Stukjes bananenbrood. 
  • Chocoladetaart
  • Deegballetjes, 50/50 verdeeld in twee smaken
En dit is wat wij er van vonden:
Meestal start ik een high tea altijd met het hartige. Het hartige smaakt namelijk niet meer lekker als je eerst zoet op hebt. En dus startten we de high tea met de broodjes. Nog warm, vol van smaak en goed gevuld met groentes en hummus. Erg lekker! Het kommetje salade was daarna aan de beurt en was ook zeker lekker. De overnight oats hebben we voor lief gelaten. Sowieso was het al enorm veel. Daarnaast geef ik niks om overnight oats\. Ik heb hem wel geproefd hoor, de smaak is prima, maar de structuur is gewoon niet mijn ding. Chiazaadjes voelen wat snotterig als ze lang hebben geweekt. De cold pressed juice proefden we daarna. Ik weet niet of het lag aan wat we ervoor op hadden, aan de combinatie met de thee of aan het drinken zelf, maar deze smaak was wat minder. Misschien omdat gember mijn ding niet is, ik weet het niet. De nasmaak was niet mijn ding.

Tijd voor de zoete varianten dan maar. De scones waren echt super! De jam hebben we dicht gelaten, de scones waren heerlijk smeuïg en al zoet genoeg van zichzelf. De vriendelijke dame die ons bediende vroeg er later nog naar hoe ze waren. Sinds kort voegden ze blijkbaar wat meer toe aan de scones en sommige mensen vonden ze niet geweldig en vroeger er traditiegewijs jam en room. En eerlijk is eerlijk, hij was zonder zo lekker dat ik dat er echt niet bij wilde. Er blijkt appelmoes in het recept te zitten, dit is zoet en maakt de scone heerlijk smeuïg. Het bananenbrood proefde ik ook nog een stukje van voor ik helemaal vol zat. Wat was dat lekker! Niet zo heel erg cake-achtig, wel lekker van smaak met een extra verrassing: stukjes chocola. 

De rest namen we in ieder geval mee naar huis. Alles werd in mooie bakjes gedaan om mee te nemen, zodat we thuis nog even konden genieten van wat we nog niet op hadden. De taart, de deegballetjes (ze hebben een naam hoor, maar ik vergeet die steeds) en de rest van het bananenbrood was zo op. Wat was het lekker!

Als het aan mij ligt doe ik de high tea nog eens vaker, al hoeft er voor mij niet zo veel bij te zitten. Voor mijn gevoel konden we er wel met 4 man van doen om nog genoeg te hebben. Geslaagd is het zeker wel!

You Might Also Like

0 reacties