Een beetje kerst

december 16, 2017

Nu Sinterklaas echt de deur uit is, is het tijd voor kerst. Inmiddels is ons huis alweer helemaal in de kerstsferen, pronkt er een boom in de kamer en staat er weer wat extra kerstdecoratie voor dat echte kerstgevoel. De kerstmuts is ook alweer van zolder getrokken en Siep heeft alvast op de foto gestaan. Binnenkort hoop ik Dani ook mooi op de foto te zetten met de kerstmuts, net zoals vorig jaar.

It feels a lot like Christmas

Zelf ging ik er afgelopen maandag kort op uit om een kerstboom te kopen. Normaal is Martin daar altijd bij, maar om praktische redenen was het makkelijker dat ik hem zelf ging halen. We hadden al wel besloten dat hij naast de kast zou komen en dan op een tafeltje. Normaal staat hij tegen de muur er tegenover, maar vanwege de banken en de speelhoek was dat niet praktisch en zou hij alleen maar flink in de weg staan. Een tafeltje bood de oplossing ook om Dani zijn lego trein te kunnen laten liggen. Samen met Dani kleedde ik hem afgelopen dinsdag aan. Hij was immers vrij, de scholen waren dicht vanwege stakingen. De kleuren van de boom zijn dit jaar veelal wit, wat hout en verder wat tintjes koper, zilver en zwart.

Ik wist nog altijd niet wat voor kerstquote ik dit jaar in de lightbox wilde en koos voor nu in ieder geval maar voor de quote die ik er vorig jaar ook in had zitten. De decoratie werd op de plank ook vervangen voor wat kerstitems, zoals een speelgoed Volkswagen met een boom erop, wat sterren, een houten boom, een rendier en zelfs slingers erbij. De sneeuwvlokjes slinger vond ik in de kast en heb ik vorig jaar met een swap gehad.

Verder staat er niet zoveel decoratie. Ik had al een kussen liggen met kerstboompjes erop, ook ligt er nog een met een groot rendier en mijn kerstplaid die ik vorig jaar voor een paar euro in de uitverkoop scoorde bij de Blokker. Hij zal niet super mooi blijven, niet voor dat geld en niet vanwege Siep die direct besloot dat dit haar plaid ging worden (oude kat = nagels). De beer kreeg Dani ooit en die ligt dus ook ergens op een bank.

En verder trakteerde ik mezelf op een kerstster. Liever had ik een witte, maar die lijken dit jaar niet echt vindbaar te zijn. Ik heb al bij tig plekken kerststerren gezien, maar de witte waren allemaal erg klein of meer geel en geel is het laatste wat ik wil. Dus staat er uiteindelijk maar een rode op het tv-meubel. Erbij staat nog een koperkleurig rendier. Ik kreeg die een paar jaar terug van mijn schoonmoeder. Hij is van de Ikea en ik had hem al tig keer gezien, maar dan in het zachtroze. En dat leek me niet geweldig om neer te zetten. Tot ze hem tijdelijk in het koper hadden en ik direct wist wat ik graag zou willen als cadeau! Leuk is hij hè?

Heb jij inmiddels de kerstboom al staan?

You Might Also Like

0 reacties