Dag Sinterklaasje, Dag

december 12, 2017

Tijd om Sinterklaas uit te zwaaien. De beste man is alweer een aantal weken in het land geweest en inmiddels hebben wij deze feestdag goed gevierd en kon hij zo gezegd met de boot weer terug naar Spanje. Niet van alles wat we vierden heb ik foto's overigens, maar genoeg voor een kleine sfeerimpressie.

Voor de kleine man had ik een leuke longsleeve gescoord in het zwart met daarop 'Ik ben gek op pepernoten'. En dat is hij wel, want hij knabbelt er flink op los met die pepernoten. Niet dat er iets van te zien is, maar laat hem maar lekker knabbelen als extra tussen de gewone maaltijden door. Wat mij betreft kon hij deze mooi aan als we het gingen vieren.


En we vierden als eerste Sinterklaas bij Opa en Oma. Want daar werd de kleine man enorm verwend door ons, zijn opa en oma en zijn oom. Kijk die stapel met cadeaus! Een stoere bestuurbare auto, een berg lego, sokjes, vliegtuigen, een bus en nog veel meer. Die moet vast lief geweest zijn toch?

Later vierden we het ook nog thuis, met mijn ouders, zus en haar vriend. Dani wist pas de avond ervoor dat hij dit met hen ook mocht vieren, zodat hij er niet de hele week spanning om had. Met wat vrolijke prikkers voor in de cake was het helemaal af. Zeg nou zelf, dit ziet er toch super feestelijk uit?

En het met vieren gingen alle cadeaus van te voren al in tassen en zakken. Zowel bij ons thuis als eerder bij zijn opa en oma. Super handig, die paperbags. Ziet er vrolijk uit, ze zijn super stevig en ze bergen dus ook handig op. Ik heb m'n best gedaan om iedereen te verwennen met Sinterklaas met leuke cadeaus en wat lekkere dingen. Hopelijk was iedereen er heel blij mee!

Voor op school hielp ik trouwens mee pepernoten bakken, zodat Dani en zijn klasgenootjes verse pepernoten hadden. Een moeder had het deeg gemaakt en met drie moeders hielpen we de kinderen mee rollen en bakten we ze thuis af. Dit was een deel van de buit die wat kinderen hadden gemaakt.

Trouwens, ik had geen foto's van de verlichte optocht hier in het dorp. Alle jaren komt de Sint hier namelijk aan 's avonds, met karren, tractors en vooral ook heel veel lichtjes. Super leuk, voor de kids erg indrukwekkend en zeker ook origineler dan met de boot, toch? De Sint mag prima met zijn tijd mee en dus komt hij hier heel feestelijk aan. Voor een impressie hier dus een linkje naar de Sinterklaas vereniging van ons dorp. 

En bij deze dus: tot volgend jaar Sinterklaas!

You Might Also Like

1 reacties