Aloo Broccoli

december 13, 2017

Ken je dat? Je eet zelf vegan en dat gaat je prima af. Alleen je huisgenoot/partner wil hier niet aan. Dubbel koken is soms lastig en het liefst kook je alles vegan of maak je een gerecht waarbij je het vlees los kan toevoegen, zodat je niet extreem veel meer werk hebt. Sowieso is het handig om een gerecht te kunnen maken met voldoende eiwitten, terwijl je ook direct wat lekkers op tafel wil zetten. Welke reden er ook is, Layla biedt je met dit recept een handige oplossing. Met tips voor de vleeseters onderaan. Maar weet je, plantaardig is hij natuurlijk veel lekkerder. 

Aloo is een Zuid Aziatische term voor aardappelen in verschillende gerechten. Zo maakte ik al eens Aloo Gobi (aardappel met bloemkool) en Aloo Mutter (met erwtjes). Normaal gesproken maak ik deze met gewone aardappelen, maar voor deze versie koos ik voor zoete aardappelen, aangevuld met broccoli en de sojareepjes uit de nieuwe lijn vleesvervangers van de Jumbo (Veggie Chef). Nu lijkt het net of ik hier heel erg goed over nagedacht heb, maar eigenlijk was ik van plan om een linzencurry te maken, maar vergeet ik altijd dat de groene linzen die ik heb minimaal 4 uur moeten weken…..
Ook ben ik normaal gesproken geen fan van commerciële vleesvervangers, ik koop eigenlijk alleen vleesvervangers die een bepaalde vorm of structuur hebben, maar geen vegahamburgers of vegaworstjes. Deze sojastukjes zijn daar dus een goed voorbeeld van.

Maar goed, tijd voor het recept. Voor deze heb je wel heel wat kruiden nodig, maar deze zijn het echt waard. Waar ik mijn kruiden koop, lees je hier.

Aloo Broccoli
Wat heb je nodig? (2 personen)
  • Zoete aardappelen (ongeveer 450 gr)
  • Broccoli
  • Sojareepjes van de Veggie Chef of een andere vleesvervanger, zolang hij maar niet gekruid is
  • Grote rode ui
  • Knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel Garam Masala kruiden
  • peper
  • zout
  • 500 ml water
  • citroensap
En zo maak je het: 
  1. Meng de tomatenpuree met de gember en chilipoeder en zet dit even opzij.
  2. Snij de ui en knoflook in stukjes. Schil de aardappels en snij deze in stukken van ongeveer 1,5x1,5cm.
  3. Verhit wat olie in een pan en voeg de ui en knoflook toe, voeg daarna de overige kruiden toe en peper en zout (niet teveel). Als de ui een beetje gebakken is voeg je de aardappelen toe (ja, rauw) en meng je deze goed met de kruiden.
  4. Voeg daarna water toe tot de aardappelen onder staan. Als het water kookt draai je het vuur laag en doe je een deksel op de pan. Nu lekker later pruttelen tot de aardappelen gaar zijn, eventueel voeg je nog wat water toe. Als de aardappelen bijna gaar zijn moet het water bijna weg zijn. Voeg de sojareepjes en de tomatenpuree toe en meng dit goed door elkaar. Voeg een klein beetje citroensap toe.
  5. Terwijl de aardappel borrelen snij je de broccoli in stukjes en kook of stoom je deze.
  6. Schep de aardappelen op je bord en voeg de broccoli toe. Als je ervan houdt, doe er dan nog wat koriander bij.
Dit is ook weer zo’n gerecht wat volgens mij heel erg geschikt is voor een gezin/stel waarbij de een vega/vegan is en de ander niet. In plaats van sojareepjes kun je ook kip gebruiken (dat deed ik), dan zou ik de kip wel toevoegen op het moment dat je de aardappelen laat koken. Anders heb je rauwe kip. Dat lijkt me nu ook weer niet de bedoeling.

Wil je nog meer van Layla lezen? Op de blog vind je nog meer van haar recepten hier, haar blog waar ze zelf niet meer op schrijft (maar die nog wel online staat) vind je hier en je kunt haar nog dagelijks volgen voor heerlijke food-inspo hier.

You Might Also Like

0 reacties