10 dingen waar ik vrolijk van word

december 31, 2017

Vandaag is de laatste dag van het jaar. Oké.. die was mega obvious en dat had je zelf natuurlijk ook al wel bedacht. Maar om het toch nog even te melden: de laatste dag van 2017. En dat leek me dan ook meteen dé dag om terug te blikken naar wat dingen waar ik vrolijk van word. Iets wat ik graag nog even vast wil houden voor het komende jaar. Dingen waar ik vrolijk van word, dingen die me blij maken en dingen waar ik van geniet. De kleine dingen waar ik komend jaar ook veel van wil gaan genieten en vrolijk van wil worden.

1. Dani
Heerlijk cliché en zoetsappig hoor, maar ik word natuurlijk hartstikke vrolijk van hem. Deze kleine, eigenwijze, bijdehante wijsneus is inmiddels alweer 4 jaar en gaat vol vrolijkheid naar school. Ondanks dat hij soms wat moet wennen, want hoe vraag je nou aan kindjes die je niet kent of je ermee mag spelen, vindt hij het er erg leuk. Al laat hij daar ook zijn eigenwijze kant zien. Hopelijk komt hij meer los, zodat hij zichzelf daar ook meer uit gaat (laten) dagen in plaats van dat hij ons steeds uit daagt erna... Maar de kleine momentjes samen, even samen kroelen, samen erop uit, samen een spelletje doen of samen even lekker babbbelen. Ach, ook gewoon soms de kleine momentjes samen niks zijn al genoeg om even weer te genieten van de kleine man.


2. Spontane dingen
Hoe gek dit wellicht ook klinkt... In een tijd waarin je werkt (en heel wat uren per week), vrienden dat ook doen, je kinderen hebt die ook nog eens naar school gaat met vaste tijden en je af en aan wat sociale verplichtingen hebt (die niet erg zijn hoor, maar ze zijn er gewoon) is het soms wat lastig om spontane dingen te doen. Dus wanneer je spontaan bedenkt om met een vriendin en de kids ergens heen te gaan om hun te laten spelen en zelf te kletsen, een vriendin spontaan op je verjaardag zelf langs komt om je te verrassen (in plaats van op de geplande verjaardag) of een vriendin die gezellig nog een avond langs komt, op de laatste minuut bedacht, om nog gezellig te kletsen, herinneringen op te doen en te plannen hoe we de shop-dag erna ingaan vullen... Dat zijn wat voorbeeldjes van kleine spontane dingen waar ik erg vrolijk van word.

3. Siep, onze aanwaaipoes
Dit gekke beest heeft haar entree gedaan bij ons in huis, al bijna 2 jaar geleden ongeveer denk ik. In het begin was het wellicht nog wat onwennig, want blijft ze wel, waar komt ze vandaan en hoe gaan we nu met haar verder? Maar nadat ze steeds in onze serre lag iedere dag, toch weer terug kwam en ons ging roepen, daarna binnen kwam kijken en eigenlijk amper meer naar buiten wilde was het wel duidelijk. Inmiddels weten we al wat meer van haar: ze is niet gechipt, niemand lijkt haar te missen, ze woont hier nog altijd en blijft het liefste binnen, het is echt een dame en ze is al ruim 10. En ze lijkt echt haar thuis gevonden te hebben bij ons en is dol op onze aandacht. Sterker nog, als het even kan ligt ze alle avonden bij mij op schoot te schooien om een aai. Wie had dat gedacht?

4. Lekker koken
De afgelopen twee jaar kook ik erg graag en daar word ik ook altijd erg blij van. Lekkere gerechten in elkaar zetten, nieuwe dingen proberen en uitproberen met gekke ingrediënten die ik eerder nog niet kende. Ik combineer dit met de dingen die Martin uit zijn moestuin haalt, kook vegan (en soms voor de heren wat vlees erbij wanneer ze het echt graag willen) en geniet ervan om het te bedenken, te maken en daarna, natuurlijk, ook op te eten. Komend jaar zou ik ook graag weer wat meer recepten op de blog zetten van lekkere recepten die ik maakte.

5. Heerlijk wandelen
Hier word ik ook nog steeds heel vrolijk van. Grote wandelingen, kleine wandelingen, even een blokje om... Gewoon even lekker in beweging zijn, alleen of samen met iemand. Dani genoot er in de zomer ook van om soms wat rond te wandelen, in de avonden wandelden Martin en ik ook nog wel eens hele grote rondes als Dani uit was logeren en soms wandelde ik zelfs gewoon even alleen als Dani al naar de opvang/school was en ik nog tijd had voor ik naar het werk moest. Even mijn hoofd leeg, lekker genieten en soms gewoon tijd om na te denken. Of om samen te kletsen over van alles en nog wat. Zo zie je ondertussen ook de mooiste stukken omgeving, mooie hoekjes uit je wijk of het dorp, maar ook andere stukken zijn prachtig te belopen, zoals bijvoorbeeld deze in Brabant.

6. Ons gezin
Het klinkt vast smerig cliché hoor, maar ik geniet enorm van ons gezinnetje. Leuke dingen doen samen, maar ook gewoon de dagelijkse rompslomp. Kijk trouwens even niet gek van de foto hoor, want die is al meer dan een jaar oud. Herinner me er meteen aan dat ik een nieuwe wil maken met zijn drieën. Even de camera mee naar boven, het statief mee, iedereen op bed draperen tegen de effen muur en flats die foto erop. Moet lukken toch? Toch?

7. Foto's maken
Dit jaar daagde ik mezelf uit om alle dagen een foto te maken van ons leven met een monochrome basis, maar onderliggend was het ook mijn uitdaging om meer mijn spiegelreflex te gaan gebruiken die ik kocht. En dat lukt me wel, ik pakte hem het afgelopen jaar steeds meer (7 van de 10 foto's van deze blog zijn er zelfs mee gemaakt!) en vind het ook erg leuk om te doen. Ik ben geen mega ster en maak heus geen hoogwaardige kiekjes, maar ik vind het wel leuk om te doen en zie echt wel verbetering in mijn foto's. Maar vooral dat ik het leuk vind om een mooie foto te maken en daar mee bezig te zijn, daar geniet ik van. En ook dat is goed. Want als het voor mij goed is, is dat ook gewoon goed genoeg.

8. Van werk terug naar hobby
Na jaren lang te hebben geknokt heb ik afgelopen jaar dan toch echt officieel een einde gemaakt aan het werk wat voort kwam uit een hobby. Een echt enorm uit de hand gelopen hobby zelfs. Eentje met veel ups en downs zelfs. Maar het bezig zijn zelf blijf ik wel leuk vinden, maar dan op kleine schaal. Dingen voor ons thuis (zoals deze jolige sokken voor mezelf), als cadeau, praktische dingen voor anderen (zoals de stomazak-hoesjes die ik er nog een ga maken die al geknipt liggen), maar ook op aanvraag items (aankondigingen, kleinigheidjes of wat ondersteuning op aanvraag). Gewoon omdat ik het leuk vind om te doen. Het bezig zijn ermee, naaien, bedrukken en/of borduren geeft me wel een goed gevoel en dat gevoel wil ik wel houden.

9. Mijn haar dat weer lekker wil krullen
Even dacht ik dat mijn haar niet meer wilde en het alleen nog maar ging pluizen. Maar toch nog kreeg ik dit jaar weer mijn krul terug. Ik moet er wel een beetje werk voor leveren, want na het borstelen is het een grote pluizenbos, dus wat mousse en een defuser op de föhn doen wonderen, maar dan toch... Ik ben erg blij met mijn krullen hoor! Als ik dit zo zie herinner ik me trouwens dat ik weer een keer een 'growing out a pixie' update mag doen, want dat heb ik al een tijdje niet gedaan. De laatste is alweer van afgelopen September en mijn haar rijkte daar mijn schouder net als het recht getrokken werd. Inmiddels is het er al voorbij en heb ik vooraan wat laagjes. In februari (ofzo.. zoiets... denk ik) ben ik het inmiddels alweer 2 jaar aan het laten groeien vanaf een pixie cut.

10. Weten wat je wil
En dat klinkt misschien wat gek, want het klinkt zo logisch: dat weten wat je wil je vrolijk maakt. Maar soms is dat ook lastig. Zo wilde ik dit jaar weer aan het werk in loondienst, zodat ik gewoon kon gaan werken, met collega's kon kletsen en thuis de deur dicht kon doen en zo echt thuis kon zijn. Iets wat ik de afgelopen jaren niet had gehad. Ik dacht echt dat het niet uit maakte waar ik dat deed, want werken was werken. Maar wat had ik het mis, wat liep ik tegen mezelf aan (en ook tegen het bedrijf, maar dat terzijde) en wat voelde het misplaatst te denken dat dit voldoende voor mezelf was. Ik zette meer dan eens voor mezelf op een rij wat ik zocht in een baan: uitdaging, mensenwerk (specifieker: werken in de zorg) en/of creativiteit. Een van die dingen zijn sowieso al nodig om me prettig te voelen ergens en het liefst een combinatie ervan. Zo ging ik ook bloggen, voor wat andere uitdaging en een creatieve uitlaatklep. Maar dat ik het mensenwerk, het werken in de zorg, zo enorm zou missen had ik totaal onderschat. Gelukkig mag ik dit komend jaar weer vorm gaan geven in een nieuwe uitdaging en ik heb er dan ook enorm veel zin in om weer aan de slag te mogen in een werkgebied waar mijn hart ligt.

Voor nu wens ik jullie in ieder geval een spetterend uiteinde, een geweldig nieuwjaar en de mooiste herinneringen om te maken in 2018.

You Might Also Like

0 reacties