Weekly #65

november 20, 2017

Ben je weer klaar om de week te starten? Het is weer maandag en dus is het ook tijd voor een weekly. Een terug blik op de week na de verjaardag, de intocht van de Sint en de eerste volle week school voor Dani. Of nou ja.. vol?

Maandag
Deze ochtend bracht ik Dani naar school, waarna ik doorreed naar mijn moeder. Die was die dag maar liefst 36 jaar getrouwd en dat was wel een bezoekje waard natuurlijk. Normaal gaan we dan 's avonds langs voor de koffie, maar dat zat er voor mij niet in. Na wat gerommeld en vooral veel gekletst te hebben reed ik terug om Dani op te halen, thuis met hem wat te eten en hem weer vlug weg te brengen. Eenmaal weer thuis rommelde ik nog wat aan het huishouden en de blog, om vervolgens op weg te gaan naar het werk voor een lange dienst. Op zowel de blog als op Instagram blikte ik deze week nogal vaak terug op de verjaardag en zijn taarten. Hieronder zie je bijvoorbeeld dé taart voor Dani. Dani wilde een appeltaart en ik vond hem zo leuk om te zien zonder decoratie dat ik besloot hem 'naakt'  te decoreren met de topperset die ik kocht. Hij was helemaal in zijn nopjes en vond hem geweldig!


Dinsdag
Vandaag was Dani een dagje thuis. Lucky me, want ik ben op dinsdag ook vrij. Hij heeft thuis heel de ochtend gespeeld met het speelgoed wat hij had gekregen, terwijl ik ondertussen de was op ruimde, het huis poetste en steeds boterhammen smeerde (hoeveel honger kan hij wel niet hebben?!). 's Middags was de auto klaar van de APK en kon ik hem weer ophalen. Dani wilde daarna heel graag naar de Efteling, waar we dus samen de rest van de middag ons samen vermaakt hebben. We aten nog wat en hij lag ook weer op tijd op bed. Daarna deed ik zelf nog vlug een boodschap en plofte erna op de bank. Met taart, want we hadden nog taart over. Zoals van deze gruwelijk lekkere chocolade taart die ik maakte.

Woensdag
Vandaag was het weer op tijd op het werk zijn. Martin bracht Dani naar de opvang en ik zou hem ophalen. Na het werk pikte ik daar een heel vrolijk mannetje op. Hij had het er mega naar zijn zin gehad, maar wilde ook wel weer naar huis. Thuis kookte ik wat, terwijl Dani voor de tv zat met het Sinterklaasjournaal. Eenmaal dat hij weer op bed lag, plofte ik op de bank. Ik keek nog een keer tevreden naar mijn mooie bos bloemen die ik kreeg voor mijn verjaardag. Wat een verwennerij, vind je niet?

Donderdag
Deze ochtend moest Dani ook weer weggebracht worden. Het is voor hem nog enorm wennen, al vindt hij het allemaal wel erg leuk. Van de voorschoolse opvang naar school, tussendoor een boterham bij opa en oma (op donderdag dan toch), om daarna weer naar school te gaan en erna naar de buitenschoolse opvang. Alle dagen zijn zo wel wat anders, vanwege de wisseling van schooltijden en mijn werktijden. Maar ook dat gaat wennen hoor. Na het werk haalde ik hem weer op, maakte ik eten (al verzon hij dat hij écht al pannenkoeken op had bij zijn opa en oma) en bracht hem weer naar bed. Om weer op de bank te ploffen met een laatste stukje taart. Toch lekker, nog nagenieten van zo'n verjaardag.

Vrijdag
Deze ochtend bracht ik Dani naar school en reed ik daarna nog even door naar het postkantoor. Onze bezorger bakt niks van zijn werk en vertikt het om langs deuren te gaan en pakketjes aan te bieden. Een niet thuis briefje ontvang je dan ook niet, maar na maanden klagen door het halve dorp wordt er nog altijd niks aan gedaan. Erg jammer, want het kost me nu weer meer tijd. Thuis rommelde ik nog wat aan met de laatste was, wat eten en bekeek ik mijn pakketje. Daarna haalde ik Dani weer op. Dan is het vlug eten en weer terug naar school. Zo'n uurtje is maar kort, want eer je thuis bent van het ophalen is het kwart over 12, moet er genoeg eten en drinken in en een plasje gedaan worden, om uiterlijk 5 voor één weer voor de deur te staan. Dani is nogal een treuzelkont en raakt door iedere scheet afgeleid, dus het is echt even wennen en aantobben. Maar ook dat ritme komt goed natuurlijk. Ik bracht hem weer weg en ging daarna zelf er nog even op uit om een uurtje fijn te wandelen voor ik weer naar het werk vertrok.

Zaterdag
Deze ochtend kwam de Sinterklaas aan in de haven van Sprang-Capelle. We hadden gepland om erheen te gaan, maar Dani had écht geen zin. En het begon te regenen, dus besloten we om dan ook maar niet te gaan. Morgen een nieuwe kans bij ons in het dorp. Ik trok mijn nieuwe aanwinst aan, deze heerlijke winterse schoenen van Toms (no spon, maar wat en ik blij dat ze nu op maat vallen! Ik vond ze al jaren te gek en nu heb ik een eigen warm paar) en zo gingen we op weg voor een boodschapje. Daarna reden we door naar een tuincentrum in Turnhout, waar Dani zijn ogen uit keek op de kerstafdeling. Eenmaal weer thuis kookte Martin voor ons een lekkere pan spaghetti en kroop Dani al ruim op tijd weer in zijn bedje, waarna wij samen lekker op de bank kropen. Toch wel moe van heel de week.

Zondag
Vandaag was het tijd om lekker uit te slapen en vooral heel lui te zijn. Dani rommelde nog wat in de tuin met Martin, terwijl ik thuis nog wat rommelde en lui deed. Mag best een keer toch? In de middag gingen we nog even de deur uit naar een tuincentrum met een kerstafdeling. Dani is daar best wel altijd van in zijn nopjes, vooral de afdelingen met de miniatuurhuisjes vindt hij helemaal geweldig. Thuis kregen we hem nog zo ver om nog een dutje te doen en zouden we hem wakker maken als het bezoek kwam. Mijn ouders, zus en haar vriend zouden komen om te eten en daarna zouden we nog naar de intocht van Sinterklaas gaan. Dit is in Kaatsheuvel geen gewone intocht, maar een verlichte.Dani genoot enorm en glunderde van oor tot oor!

Dit was onze week alweer. Hoe zag die van jullie eruit?

You Might Also Like

0 reacties