Weekly #64

november 13, 2017

Zo zeg, de week vloog om en voor ik het wist was het weer tijd om het weekoverzicht af te ronden. Onze week stond in het teken van onze verjaardagen en al zijn voorbereidingen. Dani's eerste hele dag op school, onze verjaardagen en feest. Lees je mee?

Maandag
Dani mocht vandaag weer oefenen op school. Het was sowieso voor hem wel een drukkere dag, want 's middags ging hij ook nog eens naar het kinderdagverblijf. Gelukkig vindt hij het erg leuk bij de opvang. Ik had tussendoor tijd om thuis was te klussen en om te starten aan het gebak voor het weekend. Vijf taarten maken is toch best een hele klus. Nadat ik Dani 's middags had weggebracht naar de opvang ging ik zelf werken tot laat om daarna vlug mijn bed in te kruipen.


Dinsdag
Deze dinsdag had ik mijn vrije dag. Dani ging deze ochtend nog wel oefenen op school en dat gaf mij tijd om even de deur uit te gaan naar m'n moeder. Ik hielp haar wat mee thuis en nam haar daarna nog even mee naar de winkels, nog wat kleine dingen voor de feestdagen en de verjaardag halen. Gelijk na het terugbrengen van haar haalde ik Dani weer op. Thuis aten we een boterham en maakten we samen zijn traktatie voor morgen. Daarna was het tijd om kennis te gaan maken bij de buitenschoolse opvang. Gelukkig leek hij meteen zich al thuis te voelen en ging lekker spelen terwijl wij nog wat door namen. Daarna deden we vlug nog een boodschapje en mocht Dani nog even gaan spelen bij Pukkemuk!

Woensdag
Vandaag was de laatste dag voor Dani op het kinderdagverblijf. Hij ging er afscheid nemen en tegelijk vieren dat hij jarig was. Hij trakteerde op deze lekkere bakjes met popcorn die we dus gisteren hadden gemaakt. Ik bracht hem mee weg en ging daarna werken. Na het werk pikte ik hem weer op en aten we vlug wat avondeten. Daarna begon ik met bakken van een berg cupcakes voor morgen om te trakteren op het werk. En nog net voor het bedtijd was, versierden we de woonkamer voor Dani, een aantal slingers, wat ballonnen en zelfs de ligthbox was in stijl.

Donderdag
Hiep hiep hoera! Dani is jarig. En ik ook natuurlijk. Dani was al vroeg wakker en kwam stuiterend onze kamer binnen. Hij had er echt naar uit gekeken om jarig te zijn en was ook mega vrolijk. We gaven hem een knuffel en een kus en gingen snel naar beneden, waar hij zijn ogen uit keek naar de versierde kamer. En toen werden zijn ogen nog groter van het cadeau! Daarna stak ik nog in een cupcake vuurwerk (sterretjes) in de vorm van een vier en stak die aan. Die ogen van Dani werden, het kon bijna niet meer maar toch, nog groter en zijn mond viel er open van. Dat is nog eens wakker worden toch? Vlug aankleden dan maar en daarna naar de opvang met de kleine man. Dani ging vanuit daar naar school. Zijn eerste hele dag school! Niks meer oefenen, nu was het echt. Ik ging werken en trakteerde mijn collega's op cupcakes (choco-cappuccino en blue berry-raspberry, waar het recept nog van volgt op de blog). Dani haalde ik na het werk weer op bij de opvang en thuis aten we lekker een frietje met zijn allen. Het bezoek was er ook snel om ons op de dag zelf nog te feliciteren en een bakje koffie te drinken. Dani genoot er enorm van dat er mensen op de dag zelf waren, wat een verrassing!

Vrijdag
Deze ochtend ontbeet ik met een taartje, hoe schandalig dat ook klinkt. Layla was gisteravond langs geweest voor mijn verjaardag en gaf me maar liefst vier (!) van deze lekkere taartjes als cadeau. Waar ze ze haalde lees je woensdag trouwens. Ik kon amper kiezen tussen de taartjes zeg en het zal ook niet lang duren voor de rest op is natuurlijk. Dani ging al op tijd naar school, wat mij de tijd gaf om tussendoor wat taarten voor morgen te bakken en de tafel te dekken voor tussendoor. Ik haalde hem weer op, samen met mijn zus, we aten met zijn allen een boterham en brachten hem daarna weer naar school. Ik rommelde thuis nog wat laatste dingen, gaf wat spullen mee aan mijn zus en vertrok richting het werk. Zij haalde hem als laatste namelijk op en nam hem mee te logeren, de bofkont!

Zaterdag
Deze ochtend waren we er al op tijd uit, even vlug douchen en dan maar aan de slag. Dani was uit logeren, wat ons de mogelijkheid gaf goed te kunnen rommelen en bezig te zijn. Ik bakte de laatste taart, Martin haalde nog wat stoelen voor in huis en we zetten van alles klaar voor als het bezoek zou komen. Dani werd al voor het bezoek zou komen gebracht en we kregen al onze eerste cadeaus, waaronder ik deze kaart met een uitnodiging voor een musical. Dani gniffelde hard om de kaart. Het feest was mega gezellig en uiteindelijk bleek iedereen overdag te zijn geweest (ondanks dat 's avonds ook tot de mogelijkheden hoorde) en hadden we nog een gezellig avondje met mijn zus en haar vriend met wat gezelschapsspellen. Wat een geslaagde dag! Moe, maar zeker voldaan lagen we er op zich redelijk op tijd weer in, nadat we bijna alles weer hadden opgeruimd.

Zondag
De dag na het feest was voor ons een ideale dag om het huis weer aan kanten te krijgen (en nog wat extra vertrekken te poetsen) en lekker rustig thuis te zijn. Dani genoot van de rust en vooral van alle cadeaus die hij had gehad. Wat was hij verwend! Wat voelde hij zich jarig! Tussendoor kroop hij nog wat op de bank om er na een tijdje weer af te springen om weer te gaan spelen met al zijn nieuwe dingen. De versiering van onze verjaardag lieten we nog maar wel hangen en staan. Het mag nog wel even wat feest zijn voor het weer rust in huis wordt toch?


You Might Also Like

0 reacties