Weekly #63

november 06, 2017

Afgelopen week was de laatste week dat Dani nog een hele week door het leven ging als peuter. De komende week wordt hij dan toch echt een kleuter en gaat hij officieel voor het eerst naar school. Natuurlijk is hij wel al gaan oefenen, afgelopen week ook natuurlijk. Vandaag kijk ik met je terug naar afgelopen week.

Maandag
Vandaag was ik in de ochtend bezig met wat huishouden en maakte ik eten voor de avond. Dit was de pompoen pasta die je later die week online zag in een recept. Dani speelde lekker boven op zijn kamer en kwam tussendoor beneden om wat tv te kijken. Eenmaal dat ik klaar was met het eten maken en hij 4 boterhammen had verorberd als lunch (hoe dan?!) bracht ik hem naar de opvang en ging ik op weg naar het werk, waar ik natuurlijk weer laat van thuis kwam. Maandagen zijn altijd druk en avonddiensten altijd laat.


Dinsdag
Deze dag was ik vrij, maar Dani niet. Die ging oefenen op school. Martin en ik brachten hem samen weg. Daarna had ik eigenlijk afgesproken met een vriendin om te gaan High Tea'en, maar helaas was ze ziek (gelukkig is ze inmiddels weer beter hoor!). Martin en ik besloten de Makro te gaan bezoeken en haalden er nog wat handige dingen voor de verjaardag en nog wat lekkere dingen voor onszelf. Daarna konden we alweer terug om Dani te halen. Eenmaal terug aten we thuis een boterham en gingen Dani en Martin samen de tuin in om te rommelen. Ik besloot met een emmer sop het huis te gaan trotseren. Eenmaal klaar zijn we nog even naar de Efteling gegaan met z'n drieën. Heerlijk voor Dani even wat leuks, niet te lang hoor. Dat is het handige van een abonnement, je wipt zo even binnen en hoeft niet heel de dag te blijven. Daarna zetten we thuis de pompoen weer voor de deur. Helaas geen Trick or Treaters dit jaar. Wie weet komend jaar wel?

Woensdag
Nadat Dani op bed lag gisteravond bakte ik nog vlug een berg cakejes met pompoen erin. Het recept stond ook op de blog trouwens. Dani bracht ik 's ochtends weg, Martin was met het plasje van Siep naar de dierenarts, en hij nam mijn zelfgebakken mini muffins mee om uit te delen. Zelf nam ik de grote varianten mee naar het werk. Bij mij waren ze een groot succes op het werk. Bij de opvang kreeg ik er nog een aantal terug. Dani haalde ik na het werk trouwens ook weer op, we aten gezellig samen wat en eenmaal dat Martin thuis was en had gegeten ging Dani naar bed en plofte ik neer op de bank.

Donderdag
Martin bracht Dani weg naar de opvang, ik had in de ochtend nog wat tijd nodig (lees: ik kon er weer eens niet uit.. die donderdagen zijn om een of andere reden niet zo mijn ding) en vertrok daarna ook naar het werk. Tilburg vindt het nogal lollig om de ringbanen allemaal open te gooien, dus in de ochtendspits staat alles dan nog vaster dan normaal. Wat een gedoe mensen, waarom alles altijd tegelijk openbreken? Eenmaal op mijn werk draaide ik mijn dienst en ging daarna weer op huis aan om Dani op te halen, te eten en hem daarna samen met Martin naar bed te doen. Nog maar een week vanaf deze dag en dan is deze grote jongen hieronder echt een kleuter.

Vrijdag
Deze ochtend rommelde ik thuis wat met Dani. Ik was er wel al op tijd uit, maar kroop nog even onder een douche (want wat is het toch allemaal koud zeg), waar Dani me vergezelde om als glijbaan te gebruiken voor zijn badeendjes (en andere bad-dieren). Ik zorgde nog voor eten voor mezelf voor die avond, pakte Dani's logeertas in en bracht hem uit eindelijk, na een berg boterhammen (na een dik brinta ontbijt), weg naar mijn schoonouders. Ik bleek nog op de verkeerde klok te hebben gekeken thuis (de magnetron heb ik nog niet verzet, shame on me) en was dus best vroeg. Tijd om nog vlug wat op te halen bij de Hema, om daarna door te rijden naar het werk. Ik draaide een hele gezellige avonddienst, we hadden mega lol terwijl we druk bezig waren (een stelling verbouwen om meer ruimte te krijgen voor nieuwe dingen kost altijd zo'n berg werk). Eenmaal thuis kroop ik alleen wel direct in bed. Tijdens het inruimen heb ik nog een flinke (gevulde) doos opgevangen met mijn hoofd en sindsdien had ik een berg hoofdpijn en wat nekpijn, ook was ik wat duizelig en misselijk. Niet gek ook, want die doos was echt mega zwaar. Na goed koelen lijkt de boel niet enorm blauw te zijn geworden en is het niet dik gelukkig. Mijn arm wel, maar dat is minder erg vond ik. Althans, ik zag me al gaan met zo'n groot blauw ei op mijn hoofd. Zul je net zien als je een verjaardag gaat vieren dat je er dan weer gehavend bij loopt (story of my life enzo).

Zaterdag
Vandaag haalde ik Dani weer op en ging met hem voor de grote boodschappen (en wat verjaardagsvoorbereidingen nog, alles gaat hier stapje bij beetje) naar de supermarkt. Hij hielp heerlijk mee, had de grootste lol omdat hij een juf zag en haar in de gaten hield 'Mama, nu is ze daar'. Hij maakte nog grapjes bij het brood (nadat hij wat los was gekomen, want onze held op sokken heeft er wat tijd voor nodig op het moment) en kletste heerlijk in het rond. Bij het wegrijden vroeg hij me 'Mama, zullen we nog even langs oma Anja gaan?'. Prima vond ik, al had ik hem niet gezegd dat ik dat ook al van plan was natuurlijk. Uiteindelijk zijn we daar nog tot na het avondeten gebleven. Eenmaal onderweg naar huis bleek Martin ook al onderweg en legden we hem samen op bed. Daarna vertrok Martin naar een verjaardag en kroop ik, nog altijd met een bak hoofdpijn, op de bank.

Zondag
Deze ochtend hebben we lekker rustig aan gedaan. Dani hing op de bank tv te kijken, Martin zat ernaast met zijn laptop en ik rommelde wat aan met het aankleden. We lunchten nog thuis en vertrokken toen om nog even buiten te zijn. Martin stelde voor om de kerstafdeling bij de Intratuin in Breda te bekijken. Deze is trouwens écht de moeite waard om te gaan kijken, ik vind hem super leuk! Daar appte ik tussendoor nog wat met Layla en na ons bezoek aan de kerstafdeling (en het bomenbos, volgens Dani, waar ze dus alle nepbomen bij elkaar zetten) gingen we naar haar toe. We besloten met zijn vieren nog het centrum van Breda rond te lopen, er een kop koffie te drinken (en Dani wat appelsap) en hebben heerlijk een frisse neus gehaald.

Zo zag mijn week er alweer uit. Hoe zag die van jullie er eigenlijk uit?

You Might Also Like

0 reacties