Verjaardag Appeltaart

november 16, 2017

Omdat Dani en ik afgelopen week jarig waren, vierden we dit in het weekend met vrienden en familie. Dat betekent dus ook taart op tafel. Ik bakte er maar liefst 5 voor het bezoek, waaronder dus ook deze die ik voor Dani versierde. Ik vroeg hem die week wat voor taart hij zou willen en het antwoord was unaniem: appeltaart. Online bestelde ik een stoere topper en het kaarsje had ik al een tijdje in de kast. En die taart bakte ik natuurlijk zelf. Hij was dan ook zo op. Tijd dus om het recept te delen.

Vegan Appeltaart
Dit recept is goed voor een kleine appeltaart in een springvorm van ongeveer 18cm

Dit heb je nodig:
  • 225 gram boekweitmeel
  • 200 gram suiker
  • 200 ml sojamelk
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 goudreinet
  • 1 limoen
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • poedersuiker
En zo maak je het: 
Doe het boekweitmeel en de suiker in een mengkom en roer de boel goed door elkaar. Voeg daar de bakpoeder en het snufje zout aan toe. Rasp vervolgens de schil van de limoen en voeg het rasp toe aan deze droge ingrediënten. Doe in een maatbeker de sojamelk en de zonnebloemolie en meng dit goed door elkaar. Vervolgens schenk je dit door de droge ingrediënten en blijft goed roeren tot het een stevig beslag is. Zet dit voor 5 minuutjes aan de kant.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Schil de goudreinet, haal het klokhuis eruit en snij hem vervolgens in kleine stukjes. Voeg deze toe aan je cakebeslag en schep dit goed door elkaar. Leg een velletje bakpapier onderin de springvorm en schep het cakebeslag er bovenop. Zet vervolgens de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de cake in 60 minuten gaar. Twijfel je of hij goed is? Prik dan met een saté prikker even in de cake. Als er geen nat beslag aan je prikker blijft zitten, is hij goed.

Laat vervolgens de cake goed afkoelen en besprenkel hem met wat poedersuiker bovenop. Eet smakelijk!
Wij zetten er nog prikkers en een kaarsje in voor het extra feestelijke effect. Zoals je op de foto's boven kunt zien mocht Dani het kaarsje ook nog uitblazen, nadat wij gezonden hadden. Hieperdepiep, hoera! En natuurlijk mocht hij een wensje doen. Wat dat was? Dat weten we niet natuurlijk, wensen houd je geheim. Behalve als het gaat om welke taart je wil, want dit was een top keuze!

You Might Also Like

0 reacties