Shoplog: Vegan Schoenen

november 29, 2017

Zelf ben ik niet iemand die veel paar schoenen bezit. Als ik soms mensen hoor die tig paren hebben en daar niet eens slippers, pantoffels en snowboots enzo bij op tellen, dan voelt mijn collectie schoenen echt heel klein. Niet dat ik dat erg vind hoor, want je kan er toch maar paar per keer aan. En zo had ik voor de winter een stel veterlaarsjes die ik al jaren draag en een stel snowboots. De rest was inmiddels versleten en dus werd het tijd om eens te kijken naar een nieuw stel. En wat viel ik met mijn neus in de boter, want overal is het uitverkoop en dus scoorde ik maar liefst 3 paar (zo kan ik echt weer goed de winter door!). En alle drie de paren zijn vegan wat helemaal mooi is. Dus zoek je nog een lekker paar vegan schoenen, dan zijn dit mijn tips aan de hand van mijn drie aankopen.

Vegan schoenen shoplog

Riekers
Dit warme stel korte laarsjes van Riekers zijn voor mij best aan de spannende kant. Niet zozeer omdat het een stoer model is of zelfs een chelsea model met veters. Maar wie mijn garderobe kent weet dat ik niet verder kom dan zwart, grijs en soms wat wit. Dit groen is best wel spannend in mijn garderobe zeg maar. Ze zijn van binnen bekleed met een soort bontje. Terwijl ik ze paste vond ik ze gruwelijk lekker zitten, maar daarna rees die vraag wel op. Zijn ze vegan? Een korte zoektocht online liet mij weten vanaf de Rieker website zelf dat schoenen met een ruit als materiaal aanduiding vegan is. En dat zijn ze dus! Ze zijn heerlijk warm, hebben een goede grip op de ondergrond en hebben een fijn voetbed. Ideale stappers voor de winter dus! Ik kocht ze overigens niet bij de winkel van de link, maar bij een lokale winkel waar ze in de uitverkoop waren wegens verhuizing.
Groene Veterboot
Toms
Toms staat bekend om zijn 'one for one' methode. Wanneer je een paar schoenen koopt, gaat er een paar schoenen naar een derde wereld land waar ze schoenen goed kunnen gebruiken. Ik had al eerder ooit schoenen gepast van het merk, maar toen was de pasvorm nog anders. Inmiddels is hij verbeterd en kon ik rustig online een paar bestellen. Deze gebreide classics kocht ik bij een grote online winkel (dus niet bij Toms zelf) waar ze super goedkoop waren. Ze hebben een bontje van binnen en je voeten blijven er echt wel droog in, ondanks de gebreide buitenkant. Ze zijn niet zo warm als de meeste schoenen, want een deel van je voet ligt er nog wel bloot in. Wel lopen ze heerlijk en zijn ze super zacht om te dragen. Op de website van Toms kun je overigens direct zien of een paar schoenen vegan is, door het blauwe 'vegan' logo boven de productfoto.
Gebreide Classics
Marco Tozzi
Dit was een iets minder makkelijke zoektocht. De schoenen zelf geven weinig weer over het materiaal al ging ik er vanuit dat lak in ieder geval geen leer als ondergrond zou hebben. Dat wil alleen nog niet zeggen dat ze vegan zijn. Na een zoektocht online blijken meerdere mensen aan te geven dat de schoenen van Marco Tozzi vegan zijn. Wel is het zo dat ik online een boel webshops tegen ben gekomen die de schoenen aanbieden als zijnde vegan schoenen. Uiteindelijk kwam ik mijn paar online ook tegen en blijkt het allemaal voor zover te vinden geen dierlijke producten te bevatten. Ze hebben ook een soort van warm laagje aan de binnenkant, zijn iets warmer dan de Toms, maar minder warm dan de Riekers. Ze zijn een stuk vrouwelijker dan de Riekers om te zien en een tikje shiney. Ze lopen trouwens wel echt erg lekker! Ik kocht ze trouwens in diezelfde winkel als de Riekers.
Lak Veterschoenen
Dit zijn dus mijn nieuwe schoenen. Hopelijk kan ik er zo weer een paar jaar tegenaan!

You Might Also Like

0 reacties