Project 365: 307-324

november 22, 2017

Het einde van dit jaar nadert en dus ook het einde van dit project. Of ik het project volgend jaar weer oppak weet ik nog niet, maar voor dit jaar vond ik hem erg leuk om te doen. Een project wat ik eerder al eens deed, in 2011. Het gaf een prachtige kijk op mijn jaar toen, maar wel een rommelig geheel. Dit jaar startte ik op 1 januari en wilde ik weer dat het een kijkje gaf van ons leven, maar dan wel eentje met een geheel. Ik wilde mezelf uitdagen beter te worden in fotografie en ook mijn spiegelreflex meer te gebruiken, maar ook mezelf uitdagen om weer een jaar lang iedere dag mezelf aan iets te houden: een foto in passende stijl met als thema ons leven. Inmiddels is dag 324 voorbij en kan ik zeggen dat tot nu toe prima lukt. Foto's van de eerdere reeks kun je trouwens terug kijken in de links hieronder. Zowel de foto's van deze reeks per 18 dagen als een terugblik naar mijn eerdere project staat onderaan deze blog vermeld.

Alle foto's vind je hier terug: Project 365

Waar normaal Dani en Siep nogal het meest gefotografeerde onderwerp zijn van de 18 dagen reeksen, is dat deze keer anders. Eten is het meest gefotografeerde onderwerp en dan ook wel zoetigheid, taarten en traktaties. Maar eigenlijk, al is dat minder duidelijk misschien, is de verjaardag het hoofdonderwerp. Maar liefst 11 foto's gaan over dit onderwerp. Tijd om eens verder te kijken naar de foto's zelf. Ook zijn trouwens 15 van de 18 foto's gemaakt met de spiegelreflex. Mooi, want dat doel stond natuurlijk ook centraal: meer de spiegelreflex gebruiken.

Foto 307 t/m 312
 • Foto 307: De koude dagen zijn er weer. De eerste vorst is geweest, de eerste ruiten moesten we krabben. En zo was ons gras ook bevroren zoals je ziet. 
 • Foto 308: Deze taartjes van Delhaize zijn zo lekker, ze zijn raw, vegan en blijkbaar ook nog glutenvrij. Ik hield ze lekker voor mezelf. 
 • Foto 309: Deze foto is, al geloof je dat wellicht niet, niet met de spiegelreflex gemaakt. Maar hij geeft wel weer wat ik graag zou willen die vrijdag. Lekker in bed blijven. Brrrrr, wat een kou. 
 • Foto 310: Deze maakte ik niet zelf, al was het wel met mijn camera. Ik stond daar op die paal om de dag vast te leggen op de verjaardag van mijn schoonmoeder en maakte kiekjes van haar, haar bezoek en de frietkraam waar ze als eerste een frietje zelf mocht bakken. De camera werd even over genomen door een vriendin van haar, zodat ik ook een keer op de foto stond. 
 • Foto 311: Deze roos had ik ook op de foto gezet. Dani had namelijk zijn oma verrast met deze enkele roos. Wat was hij trots dat hij deze mocht geven!
 • Foto 312: Vandaag ging Dani trakteren op het kinderdagverblijf. Zijn allerlaatste dag was aangebroken, zijn traktatie had hij mee gemaakt. Leuke bakjes met daarin popcorn, in een plastic zakje gestoken, dichtgestrikt met een lintje en daarbij een ballon. 

Foto 313 t/m 318
 • Foto 313: Vandaag was hij dan ook echt jarig! Dat vierde ik ook op de blog, tezamen met de foto's die ik van hem schoot voor zijn verjaardag. Het blijft leuk om ieder jaar foto's van hem te maken met een cijfer. Ondanks dat ik me had uitgeleefd met een geplakte vier, was hij zelf helemaal in zijn nopjes met de grote ballon. 
 • Foto 314: Layla kwam op onze verjaardag zelf ook nog even langs voor een cadeautje voor mij. In haar stukje hier op de blog vertelde ze later waar ze vandaag kwamen. Wat een keuze stress was dat zeg, zelfs voor mij toen er 4 waren en ze vertelde dat er nog meer keuze was. Ze waren goddelijk lekker trouwens. 
 • Foto 315: Deze zaterdag vierden we onze verjaardag, want ook ik was jarig. Deze jolige kaart kreeg ik van mijn zus, met daarin een uitje naar een musical binnenkort. Dani giebelde flink toen hij hem zag: 'Die staan allemaal in hun blootje'. 
 • Foto 316: Ik was dus ook nog jarig. En ja, hoe oud werd ik nou eigenlijk? Dani zag de ballonnen en zei '56' (grmbl...). Veel mensen vroegen me hoe oud ik nu werd en de leeftijd werd alle kanten op gegokt. Op de blog gaf ik het werkelijke antwoord. Of de foto klopt of een geintje is lees je dus daar. 
 • Foto 317: Voor de verjaardag bakte ik alle taarten zelf. Alle vijf! Dani's taart zag er zo uit en was een vegan appeltaart. Het recept deelde ik op de blog. 
 • Foto 318: Voor mezelf koos ik ook een taart die ik versierde. Mag best een keer toch? Een heerlijke vegan chocolade drip taart. Erg geslaagd, al zeg ik het zelf. En hij was heerlijk! Het recept staat inmiddels ook op de blog.

Foto 319 t/m 324
 • Foto 319: Van Martin kreeg ik een prachtige bos rozen voor mijn verjaardag, en een reep chocolade. Echt verwend dus! Later stak ik nog een roosje in de bos bij, eentje die ik van een collega van mij kreeg, geheel onverwachts. 
 • Foto 320: Dit recept komt morgen online mensen. De oreo koekjes taart. Helemaal vegan en gruwelijk lekker. Een collega vroeg me nog wat erin zat en na het proeven kon ze niet geloven waar hij van gemaakt was. Dat wordt morgen dus de blog checken voor het recept. 
 • Foto 321: Dani's shirt voor zijn verjaardag maakte ik zelf. Ondanks dat het voor mij inmiddels heel gewoon is (en Dani nog steeds vol trots aan iedereen zegt dat ik altijd kleertjes maak, al is dat niet meer zo), vinden anderen dat niet altijd. Op de blog leg ik uit hoe je onder andere de opdruk kan maken. Of je mailt mij gewoon en vraagt naar de opties, mag altijd natuurlijk. 
 • Foto 322: Ik scoorde voor mezelf een nieuw paar schoenen. Al wat langer wilde ik nieuwe winter schoenen, maar alles in de winkels lijkt op dit moment op mijn twee paar wat ik heb: veterlaarsjes en bruine dikke laarsjes (mijn snowboots). Omdat de snowboots vaak nog wel erg warm zijn, zat ik met maar één paar en kon een extra paar geen kwaad. Online vond ik ze al geweldig, maar toen ik ze in het echt zag en mijn maat-twijfel weggenomen was ging ik er voor. Met succes!
 • Foto 323: Deze dame was deze zondag net zo lui als ik. Ik schoot een kiekje van haar toen ze op de poef lag bij ons thuis en ze zich even van haar mooiste kant liet zien (met chagrijnig hoofd, want dat kan ze hoor). 
 • Foto 324: Op het werk trakteerde ik mijn collega's op maar liefst twee smaken cupcakes met de verjaardag. Deze heerlijke choco-cappuccino cupcakes en blue berry-raspberry muffins. Ze waren beiden een succes en op voor ik thuis was. 

Vind hier nog meer van deze reeksen:
Wil je mijn vorige volledige reeks zien? Kijk dan hier: Project 365 Terugblik.
Wil je alles zien wat ik nog meer schreef over zo'n Project 365? Klik dan hier voor het overzicht van berichten: Project 365.

You Might Also Like

0 reacties