Project 365: 289-306

november 05, 2017

Inmiddels ben ik voorbij de 300 foto's alweer van deze uitdaging aan mezelf. Een foto reeks maken van iedere dag 1 foto. Een serie die ons leven laat zien, dingen die ons bezig houden, dingen van ons gezin. De vorige keer dat ik deze reeks deed (2011-2012) stond deze uiteindelijk in het teken van mijn eerste jaar met Martin, wat ik toen nog niet echt zo door had hoor. Het resultaat daarvan was erg rommelig bij elkaar (meer ervan zie je natuurlijk in de throwback link onderaan deze blog). Dit keer wilde ik het anders aanpakken en zorgen dat alle foto's mooi bij elkaar zouden passen. Ik koos voor een monochrome ondertoon, wat wel mijn ding is, en ging vol aan de slag met foto's. Iedere 18 foto's geef ik je mijn vordering van de reeks.

Alle foto's vind je hier terug: Project 365

In deze 18 foto's lijkt eten het meest gefotografeerde onderwerp. Toch lijkt het dat er niet zo'n vast thema te zien is zoals sommige andere 18 foto's reeksen. Wel valt mij op (jullie wellicht ook?) dat er maar liefst 11 foto's met mijn spiegelreflex zijn gemaakt en maar 7 met mijn telefoon. Iets wat ik toch wel vaker zou moeten doen hoor, foto's maken met mijn spiegelreflex. Ik ben er nog steeds enorm blij mee en de foto's geven veel meer sfeer. Tijd om een blik te werpen op de losse foto's.

Foto 289 t/m 294
 • Foto 289: Met mijn spiegelreflex trotseerde ik onze tuin. De herfst had ook onze tuin in zijn macht en zo zag ik opeens een berg paddenstoelen staan. Super tof natuurlijk en dat moest ik dan ook vast leggen.
 • Foto 290: Ik had lekker gekookt en schoot even vlug een foto ervan met mijn telefoon. 
 • Foto 291: Het was voor Dani tijd voor nieuwe schoenen. Niet alleen omdat het kouder werd, maar ook omdat zijn schoenen weer eens te klein waren. Dit keer was hij heel duidelijk in de winkel. Het eerste paar wat hij aanwees dat hij mooi vond, dat moest het worden. En zo geschiedde. Dr. Martens voor de kleine man. Voor de liefhebbers, het zijn deze
 • Foto 292: Mijn haar was geknipt, we gingen voor een pony. Helaas was mijn haar het daar (nog altijd) niet mee eens en zie je er dus niks van. Ik ben nog altijd aan het stoeien over hoe ik mijn haar nu moet stylen om het er weer leuk uit te laten zien. Gelukkig groeit het flink en zie je er binnenkort weer minder van. Ooit had ik trouwens wel een pony (vaker gehad zelfs) en dat stond altijd erg leuk. Mijn haar vond het toen ook leuker. 
 • Foto 293: Uiteraard had ik een paar dagen terug teveel gekookt en warmde ik de boel gewoon weer opnieuw op (want jum!) en zo volgde deze foto. En deze blogpost volgde er ook nog van.
 • Foto 294: Siep maakte mij wakker en kwam zo bij me liggen. Uiteindelijk werkte ze me uit bed.. 

Foto 295 t/m 300
 • Foto 295: Met Moederdag in 2016 gaf ik mezelf deze ring met de naam Dani. Ik draag hem nog steeds alle dagen en ben er nog steeds heel blij mee. 
 • Foto 296: Dit boek kreeg ik kado van lieve Sharon
 • Foto 297: Dani gaat binnenkort voor het echt naar school (donderdag al!) en mocht daarom een lunchbox en beker uitzoeken. Het werd Star Wars, met een zwarte basis. En nee, ik heb niks gedaan, het was echt zijn eigen keuze. 
 • Foto 298: Voor Dani's verjaardag maakte ik een shirt (die hij natuurlijk de rest van het jaar ook kan dragen) en hij wilde ermee op de foto. Er volgden een berg foto's, waaronder deze, die ik alvast showde. 
 • Foto 299: Het was weer zo'n donderdag. Mega koud buiten en ik had écht geen zin om eruit te komen. Moet wel natuurlijk, want ik moet gewoon gaan werken. Maar toch hè. 
 • Foto 300: Dani ging oefenen bij school en bij het ophalen zagen we deze mega paddenstoel staan. Die moest dus wel even op de foto. 

Foto 301 t/m 306
 • Foto 301: Wederom een foto met eten, maar ik maakte een bloemkoolrijst curry. En daar blogde ik ook nog over (want waarom niet?). 
 • Foto 302: Tijd voor een lekkere lunch, en dus weer een foto van eten. Ik maakte een feest van mijn lunch met getoast brood, vegan filet americain (bestaat dat? Ja dat bestaat!), wat peper en zout, een gehakt mini rode ui (uit eigen tuin) en wat sla. En warme chocomelk van Oatly. 
 • Foto 303: Deze bloemen móest ik wel even op de foto zetten. Ze staan bij mijn schoonouders binnen en kwamen daar uit hun tuin. Mooi zijn ze hè? 
 • Foto 304: We hadden maar liefst één pompoen uit de tuin en die bewerkte ik voor Halloween voor bij de voordeur. Dani koos het werkje voor de buitenkant (gekke ogen, zoals Nijntje, en een stoere drakenmond). Hoe ik dat deed lees je trouwens hier
 • Foto 305: En wat doe je dan met de inhoud van die pompoen? Daar kook je mee. Pastasaus bijvoorbeeld of deze lekkere muffins. Ze waren een ware hit bij mij op het werk!
 • Foto 306: Nog één week (toe ik deze foto online slingerde) te gaan mensen en dan is deze grote jongen alweer vier jaar! 

Vind hier nog meer van deze reeksen:
Wil je mijn vorige volledige reeks zien? Kijk dan hier: Project 365 Terugblik.
Wil je alles zien wat ik nog meer schreef over zo'n Project 365? Klik dan hier voor het overzicht van berichten: Project 365.

You Might Also Like

0 reacties