Popcorn Traktatie

november 08, 2017

Vandaag gaat Dani trakteren op het kinderdagverblijf. Het is zijn allerlaatste dag als peuter en dus ook officieel de laatste dag dat hij erheen mag. Morgen gaat hij voor het eerst een volledige dag naar school. Tijd om dus eens lekker te trakteren. Twee jaar geleden trakteerde ik op bakjes met druifjes erin. Het zag er vrolijk uit en was natuurlijk super gezond. Vorig jaar wilde ik ook weer voor druifjes gaan, maar Dani zei op het laatste moment dat hij liever cakejes had. Ik bakte mini muffins en maakte daar met fondant een drie op. Super leuk om te zien, super makkelijk om te maken. Dit jaar wilde ik, ook omwille van mijn werkdagen, gaan voor iets wat niet te moeilijk was en toch lekker, niet té ongezond en er toch feestelijk uit ziet.

Popcorn traktatie

Online had ik al wat rond gesnuffeld en zag de meest feestelijke soorten popcorn voorbij komen. Super vrolijke popcorn met van die gekleurde balletjes erin. Toen ik verder las was het alleen dat deze pas leuk bleven zitten als je de popcorn doopte in witte chocolade. Uh... laat maar. Kinderen zijn al druk genoeg en dan is zo'n suikerbommetje niet nodig. Ik ging dus voor enkel popcorn in de bak.
Om de boel in te stoppen haalde ik kartonnen cupcake bakjes. Twee jaar terug gebruikte ik die ook al bij de verjaardag en ik vind ze zo leuk eruit zien en ze zijn zo handig dat ik dit jaar er weer voor ging. Dani wilde sowieso heel graag mee helpen en deed dus braaf in alle bakjes ongeveer even veel popcorn.

Afgelopen zomer koos hij trouwens in een winkel zakjes uit met sterretjes erop. Heel bling bling natuurlijk, maar hij vond het helemaal het einde. Nu eenmaal zo ver bleek dat ik een set met sterretjes mee had genomen en een met rendiertjes... Gelukkig vond hij dat ook helemaal geweldig, dus ach, probleem opgelost toch? De bakjes met popcorn zetten we er samen in, waarna ik de boel verder ging afronden. Die zakjes zijn sowieso erg feestelijk om te zien, maar zorgen er ook voor dat de popcorn niet overal heel slingert als we alles weg gaan brengen. Om het zakje te sluiten had ik nog lint liggen dat ik twee jaar geleden liet maken. Het ging per 25 meter dus ik koos voor een handige tekst die nog jaren mee kan. Een keer een knoopje en dan een feestelijke ballon onder het tweede knoopje. Ballonnen zien er leuk uit, zijn handig om erna op te blazen en hun energie mee weg te spelen en ze zorgen er ook nog eens voor dat het knoopje makkelijker los gaat (wel zo handig met peuters toch?).
En zeg nou zelf? Het ziet er toch mega feestelijk uit? En het is ook nog eens super makkelijk om te maken. En Dani? Die was zo trots als een pauw toen  hij wist dat hij dit ging trakteren. En hij kan natuurlijk ook vol trots zeggen dat hij dit mee heeft gemaakt. Die glunderende oogjes spraken al boekdelen. 

You Might Also Like

0 reacties