Pompoen Pasta

november 01, 2017

Wanneer je gisteren voor Halloween, net als ik, een pompoen hebt uitgehold, zul je vast de inhoud bewaard hebben. Want pompoen kun je gewoon eten en weggooien is zonde. Ik had in ieder geval de inhoud van de pompoen in een schaal in de koelkast gezet, om de volgende dag er iets mee te maken. Maar ik was compleet inspiratieloos en kwam niet verder dan 'pompoensoep'. En ik niet alleen, toen ik in een appgroep met m'n familie het erin gooide, kwam dat er ook uit. Maar daar had ik geen zin in. Wat dan wel? Ik besloot bij Layla te gaan snuffelen op haar oude blog. Layla schrijft wel eens recepten hier voor op de blog, maar heeft ook een eigen blog online nog staan met aardig wat recepten. Ik zocht er naar pompoen (pumpkin) en kwam een aantal recepten tegen, waaronder deze. Ik maakte niet exact dit recept, maar kreeg er wel de nodige inspiratie van om het volgende recept mee te maken. Stiekem moet ik trouwens bekennen dat ik vaker op Layla haar oude blog snuffel als ik wat inspiratie zoek. Ze heeft zoveel verschillende soorten ingrediënten al eens gebruikt, dat ik er altijd weer nieuwe input van krijg waar ik dingen mee kan combineren. En zo kwam ik dus voor vandaag op het idee om de pompoen te combineren met de pasta. Maar dan op een geheel eigen wijze.

Pompoen Pasta
Dit recept is goed voor zo'n 2 a 3 porties.

Dit heb je nodig:
 • 500 gram pompoen stukjes
 • 1 appel
 • olijfolie
 • 2 rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • gedroogde basilicum
 • sriracha mayo
 • stukjes prei
 • 2 eetlepels tahini
 • 1 blokje groente bouillon
 • amandelschaafsel
 • 1 theelepel tomatentapenade
 • gebakken uitjes
 • kruiden naar wens
Zo maak je het:
Snij de pompoen in stukjes, doe een scheut olijfolie in een ovenschaal en roer de pompoen hier doorheen. Doe hem vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo'n 30 minuten. 
Zet water aan de kook en wanneer dit kookt doe je de pasta erin en laat je dit koken tot hij goed is.

Doe wat olijfolie in een pan en verwarm dit. Snij ondertussen de uitjes in kleine stukjes en versnipper de knoflook. Doe dit in de pan en laat even fruiten. Snij ondertussen de appel in stukjes. Wanneer je pan goed lijkt, voeg dan de appel toe, het blokje bouillon, 2 eetlepels tahini, een theelepel tomatentapenade en een scheut water, roer goed door en laat even sudderen. Zet daarna het vuur even uit. Wanneer de pompoen klaar is in de oven doe je deze in een blender, tezamen met de inhoud van de pan. Je maakt het ermee tot een mooie egale massa. 

Wanneer de pasta klaar is, voeg je de pompoensaus toe aan de pasta en roert de boel goed door. Voeg de prei toe, de gebakken uitjes, de sriracha mayo en zet de boel nog een keer aan de kook. Roer alles goed door, voeg de basilicum toe, de amandelschaafsel en kruid de boel naar wens. 

Opscheppen maar!
Wat staat er vanavond bij jou op tafel?

You Might Also Like

0 reacties