Oreo Taart

november 23, 2017

Wie jarig is trakteert, toch? Ik besloot alle taarten dit jaar te maken met de verjaardag. En deze taart stond al wel langer op mijn wensenlijstje. Hij leek me zo lekker om te maken! Waar ik ook keek, overal zag ik foto's en filmpjes voorbij komen met een oreotaart. Tijd dus om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik had al een berg cashewnoten gekocht, zodat ik in ieder geval lekker aan de slag kon gaan.

Oreotaart
Deze lekkere oreotaart is makkelijk te maken zonder te bakken. De ingrediënten zijn goed voor een 24cm springvorm.

Dit heb je nodig: 
  • 22 oreo's
  • 3 eetlepel kokosolie
  • 300 gram geweekte cashewnoten
  • 1 blik kokosmelk
  • Mini oreo's
Zo maak je het:
Haal alle 22 oreo koekjes uit elkaar en schraap er de witte laag vanaf. Deze witte laag zet je apart en 20 koekjes ervan stop je in de blender. Hier voeg je nog eens 3 eetlepels kokosolie aan toe (verwarmd!) en dit mix je even goed door elkaar. Leg wat bakpapier onderin je springvorm, doe het koekjesmengsel erin en druk alles goed aan. Zet het daarna weg in de koelkast. 

Wel de cashewnoten minimaal 4 uur in water. Giet ze daarna af en dep ze droog. Doe dit in de blender en mix even goed door elkaar. Voeg daarna het stevige deel van de kokosmelk toe. Dit zit vaak bovenin het blik. Het onderste deel kun je ergens anders voor gebruiken (lees hier bijvoorbeeld hoe je kokosrijst maakt). Voeg daarna ook nog het witte deel toe van de oreokoekjes toe en mix de boel goed door elkaar. De helft van dit mengsel doe je vervolgens over de oreokoekjesbodem. Daarna verkruimel je de laatste twee oreokoekjes (de 4 delen dus, want het wit is er al af) en strooi je dit over het mengsel. Doe daarna de rest van het mengsel eroverheen. Druk als laatste nog naar wens de kleine oreokoekjes in de bovenlaag ter decoratie. Een paar uur laten opstijven en klaar is je taart!
Is je blender niet zo sterk, net zoals de mijne? Doe het dan in een hoge maatbeker en mix de boel met een staafmixer door elkaar. Een blender waar rook af komt, die is niet zo vrolijk kan ik je zeggen. Op tijd stoppen is genoeg om te zorgen dat je blender niet overlijdt natuurlijk (ik spreek uit ervaring). 

You Might Also Like

0 reacties