Monchou Taart

november 21, 2017

Voor je helemaal gaat stuiteren... Dit is een vegan monchou taart. Eigenlijk mag hij dus geen monchou taart heten, want het zit er niet in. Maar om het wat logisch te houden waar het idee vandaan kwam noem ik hem dus toch zo. Volg je me nog? Mooi! Tijd om het eens over die taart te hebben. Want voor ik vegan at, vond ik dit altijd een hele lekkere taart. Een volle smaak, lekkere bodem en veel kersen was de perfecte combinatie wat mij betreft. En toen dus het vlaaifruit in de aanbieding was, kon ik er niet meer om heen. Dit jaar wilde ik met mijn verjaardag weer een monchoutaart. Maar dit keer dus wel vegan.

Monchoutaart
Deze taart is heerlijk te maken zonder bakken en ook leuk om samen met de kinderen bijvoorbeeld te maken. Het is niet veel werk, het beslag is eventueel direct eetbaar natuurlijk en je hoeft hem niet een af te bakken. Het recept van deze no bake taart is goed voor een 24cm springvorm.

Dit heb je nodig:
  • 300 gram cashewnoten
  • 10 eetlepels kokosolie
  • 10 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille aroma
  • Sap van 2 limoenen
  • Een snufje zeezout
  • Plantaardige boter
  • Digestives (even spieken of er een dierlijke toevoegingen in zitten).
  • 2 blikken vlaaifruit (kersen)
En zo maak je het:
Stop ongeveer 12 digestives in een plastic zakje en verkruimel deze goed met de deegroller. Verwarm een paar eetlepels plantaardige boter en voeg deze toe aan het zakje. Even schudden en goed kneden. Daarna doe je dit in een met bakpapier beklede springvorm en drukt het goed aan op de bodem. Zet daarna de springvorm even in de koelkast.

Wel de cashewnoten minimaal 4 uur. Daarna giet je ze af en dep je ze droog. Vervolgens doe je alle overige ingrediënten (m.u.v. het vlaaifruit) in de blender, startend bij de natte ingrediënten met als laatste de cashewnoten. Mix daarna alles goed door elkaar. Je zult zien dat je een mooi glad en stevig mengsel krijgt. Dit schep je er vervolgens uit en spreid je goed uit over de bodem die je gemaakt hebt. Na ongeveer een half uur opstijven in de koelkast kun je het vlaaifruit toevoegen en goed uitsmeren. Daarna zet je hem nog een paar uur terug in de koelkast.
Geef toe, stiekem wilde je al veel te vroeg gaan eten van deze heerlijke taart, toch?

You Might Also Like

0 reacties