Hipstertour Rotterdam

november 15, 2017

Vorige week appte Layla me lachend of ik niet een hipstertour van Rotterdam wilde voor op de blog. De naam alleen al maakte me aan het lachen, maar Layla bleek natuurlijk hartstikke uiterst serieus. Echt hoor 😉 Laat je in ieder geval verrassen door de mooie hotspots die Layla gezien heeft daar. Toffe zaakjes, lekkere eettentjes en vooral ook de charme van Rotterdam. 

Ruim 2 jaar heb ik in Rotterdam gewerkt. Hoewel Rotterdam en ik even aan elkaar moesten wennen hebben we toch een fijne tijd gehad. Ik hou van de ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit die voor mij symbool staat voor Rotterdam en zijn bewoners. Maar ook de soms wat harde humor lag mij wel. Vanaf 1 december zal ik echter Rotterdam verlaten en zal ik een nieuwe relatie starten met Amsterdam (naja, het hoofdkantoor staat daar). Maar op onze laatste dag samen wist Rotterdam mij toch nog te verrassen met een paar leuke plekjes, waarvan een deel zelfs gewoon in de reguliere winkelstraat te vinden zijn.

Collectiv By Swan
Mijn dag begon rond 9:30 in het hotel Bazar aan de Witte de Withstraat 16. Terwijl ik stond te wachten op mijn afspraak zag ik aan de linkerkant al mijn eerste tussenstop van die dag ‘Collectiv by Swan’. Swan ken je waarschijnlijk wel van de Swanmarkets die overal in Nederlands georganiseerd worden. Het pand is gevuld met spullen die in Nederland gemaakt zijn. Ik vond er leuke betonpotjes met casussen, maar ook vachten van Dyreskinn (een bedrijf uit Rotterdam). Alles staat uitgestald op tafels en het was maar goed dat ik al een zware fles wijn (welkomscadeau) in mijn tas had, anders was er nog wel iets uit deze winkel in mijn tas verdwenen. Bedoel, is dit geen ontzettend leuk potje zo met die kleine plantjes erin. Zouden het best leuk doen in onze kast.

Na deze winkel liep ik nog even door de Markthal, niet echt mijn favoriete plek in Rotterdam, maar de kookwinkel en de toko zijn altijd leuk om even doorheen te struinen. Bijna nog een pot pindakaas met koffie gekocht, maar nogmaals, fles wijn.
Sostrene Grene
Na de Markthal was het tijd om richting Koopgoot te lopen. Daar kwam ik het volgende pareltje tegen: Sostrene Grene. Deze Deense winkelketen heeft van alles, van houten kinderspeelgoed tot borden en nu dus ook leuke kerstspullen. Allemaal leuk neergezet en alles in die typische Scandinavische stijl. Ik werd er best blij van. Zeker van het prachtige stenen borden en ik kreeg zelfs bijna een kerstgevoel van de kerstspullen die er stonden.

Na een bezoekje aan de Lush, want altijd fijn en nog even lekker windowshoppen (echt, soms verbaasde ik me best wel over wat er in de etalages te zien was. De Bijenkorf dwong me zelfs even om 2 keer te kijken omdat ik dacht dat de lingerie die de paspop droeg open was rond de borsten. Het bleek huidkleurige stof te zijn. Lekker warm voor onder de kerstboom zullen we dan maar zeggen (met de kachel op 25+).
Rariteinten Kabinet
Vervolgens kwam ik bij Het GroteHome Stock Rariteiten Kabinet terecht (Korte Hoogstraat 11-13). In 2014 is deze winkelketen begonnen als spop-up interieurwinkel in Haaarlem, maar inmiddels zijn er dus meerdere vestigingen in Nederland, o.a. in Eindhoven. Je kunt er van alles kopen, tafels, stoelen, banken maar ook leuke spulletjes om in je huis neer te zetten. Ik werd bijna verliefd om deze leuke ronde tafel met stoelen. Maar goed, ik ben ook wel gehecht aan onze eettafel waar je een behoorlijke groep mensen aan kwijt kan. Maar als ik minder ruimte had gehad (of een aparte keuken met ruimte over)…. dan wist ik het wel.
Baker & More
Tegen 12:00 begon mijn maagje te rommelen en vond ik het wel tijd voor lunch. Hiervoor begaf ik me naar de Westblaak 147 waar Baker&More gevestigd is. Buiten de broodjes en ontbijtjes die standaard op het menu staan kent Baker&More ook het ‘create it yourself’-concept, waarbij je dus zelf je broodje of salade samen kunt stellen. Je kiest een broodje (wit, bruin, spelt (bio of zuurdesem) of glutenvrij en vervolgens kun je dus kiezen uit een aantal spreads en toppings om je eigen broodje te maken. Ik ging voor een zuurdesembroodje met pompoenspread, zongedroogde tomaatjes, rode uit en citroen-/tahindressing. Ik was bijna nog doorgelopen naar de Pannenkoekstraat, waar hun 2e vestiging Baker’s Dough zit, waar je eetbaar koekjesdeeg kunt kopen met verschillende toppings (vegan opties mogelijk). Maar inmiddels begon die fles wijn echt door te wegen en begon ik dat wel moe te worden.

Er moest echter nog 1 tussenstop gemaakt worden: Sue Food SUE verkoopt allerlei lekkere taartjes die suikervrij, glutenvrij en voornamelijk raw en vegan zijn. Aangezien Alissa die dag jarig was moest ik natuurlijk wel een paar taartjes voor haar kopen zodat ze daar op haar verjaardag van kon genieten. Ik kocht er voor mezelf ook 1 omdat ik toch ook wat te vieren had.
Sue
Na dit bezoekje aan SUE Food besloot ik dat Rotterdam en ik toch echt afscheid moesten nemen en stapte ik weer in de trein richting Breda.

Nou en van die taartjes heb ik genoten hoor! Van de hele blog trouwens ook. Shit zeg, wanneer ben ik eigenlijk vrij om eens een dagje Rotterdam te gaan doen? Misschien toch maar ons High Tea plan nog een keer doen in Rotterdam dan maar? 

Wil je nog meer van Layla lezen? Op de blog vind je nog meer van haar recepten hier, haar blog waar ze zelf niet meer op schrijft (maar die nog wel online staat) vind je hier en je kunt haar nog dagelijks volgen voor heerlijke food-inspo hier.

You Might Also Like

0 reacties