Friday Favorites #62

november 17, 2017

Dit weekend komt de Sint alweer in het land. Het sinterklaasjournaal is begonnen en de kinderen worden overal weer verteld over Sinterklaas. Ook de schoen gaat dus weer gezet worden binnenkort. Tijd om wat tips te geven voor schoencadeaus voor een paar euro en meteen wat tips te geven waar je natuurlijk kan kijken voor niet te dure cadeaus. De ene winkel is namelijk zeker de andere niet.

Schoencadeaus voor onder de €5,-

  1. Robot auto: Zo'n soort auto heeft Dani eerder al eens ergens gehad en ik kan je zeggen dat hij behoorlijk in de smaak viel. Dani vond hem geweldig om mee te spelen en hij leeft nog altijd. Rete stoer natuurlijk, zo'n auto die je zelf kan ombouwen!. 
  2. Jip en Janneke voorleesboek: Voorlezen is altijd een dikke go hier. Alle avonden lezen we voor uit een boek en ook Jip en Janneke passeren wel eens de revue. En uiteraard vertellen ze ook over Sinterklaas. Dit verhaaltje is super grappig en ook heel herkenbaar voor peuters en kleuters en dus ook echt een aanrader. 
  3. Opbergmand: Spulletjes opbergen in de kamer wordt alleen maar leuker als ze het ook in iets leuks kunnen doen. En voor de ouders (zoals ik) is het alleen maar fijn dat het niet altijd overal rond slingert. Win win toch? 
  4. Button: Voor school hebben ze een rugzakje bij met wat handige spulletjes. Vele rugzakjes hebben hysterische printjes erop (zoals die van ons helaas...) en andere zijn heel saai en suf. Maar wel leuk in stijl kun je ze maken met zo'n toffe button. Of versier er een jasje mee of een stoere cap? 
  5. Opbergzak: Deze papieren zak is ideaal om in op te bergen. Met de koude maanden op komst is een optie om binnen te spelen zeer aangenaam en waarom zou je er dan geen gebruik van maken om je kind deze toffe zak te laten versieren? Potloodjes, stiften, wasco's, verf of wellicht hele stoere stickers. Succes gegarandeerd voor een hele middag versierplezier en daarna een zeer trots kind dat zijn spulletjes opbergt (hoera!) in zijn eigen versierde zak. 
  6. Dansende tijger: Sommige cadeautjes zullen niet zo lang blijven. Dat gaat vaak zo toch? Je kunt ze immers niet steeds cadeaus van tientallen euro's toestoppen in de schoen. Zo'n dansende tijger is hartstikke grappig en zal die dag ook echt een succes zijn. Of hij de dagen erna nog zo'n succes is? Geen idee, maar voor dat geld is dat ook niet zo erg toch? 
  7. Sjaal en muts: Nuttige cadeaus zijn ook belangrijk als je het mij vraagt. De koude maanden zijn op komst en dus zijn een lekkere muts en sjaal wel welkom. Op sommige plekken zijn ze heel duur en op andere, zoals hier bij de Zeeman, zijn ze prima te vinden voor onder de €5,- als set. 
  8. Sokken: Sokken zijn altijd van die dingen die je nooit genoeg hebt. Er verdwijnen er, gaan er kapot, raken te klein... Deze stoere sokken met vrolijke dieren worden echt wel gewaardeerd door je kind en zullen erna vaak nog zelf uitgekozen worden om toch aan te doen. Althans, hier gaan de leukste sokken altijd eerst uit de bak, want meneer weet precies wat hij aan wil. 
  9. Lego: Lego blijft heel lang favoriet. Ze kunnen hun fantasie de loop laten gaan en van alles bouwen, rollenspellen ermee spelen en hun fantasiewereld een beeld geven. Helaas is een boel ervan altijd zo duur en schrik ik bij sommige winkels van de prijzen. Ik vond een aantal winkels waar de doosjes een stuk minder duur zijn, zoals bij de Kruidvat. Het afgebeelde doosje is daar onder de €5,-, terwijl hetzelfde doosje bij de Intertoys maar liefst €14,93 (!) is. Bij de Cranenbroek is het vaak ook niet te duur, dus die zou je samen met de Kruidvat goed in de gaten kunnen houden als je voor Lego wil gaan zonder een dief te zijn van je portemonnee. 
  10. Dino ei: Ik vertelde al eens eerder over het succes van zo'n Dino ei en ook nu is er weer een gezinsuitbreiding aan het broeden bij ons die Dani voor zijn verjaardag kreeg. Het test hun geduld en geeft een aantal dagen mega veel spanning. Ik ken dit soort dingen wel van vroeger dat je er kristallen mee kon maken (bestaan die eigenlijk nog?), maar die dino's zijn een dik succes hier hoor. 
Wat is jouw ultieme tip wat betreft kinderschoencadeaus voor onder de €5,-? 

You Might Also Like

0 reacties