Choco - Cappuccino Cupcakes

november 11, 2017

Afgelopen donderdag was ik samen met Dani jarig. Ondanks dat ik de vraag kreeg of ik niet een dagje vrij wilde zijn, besloot ik toch te gaan werken. Dani ging immers naar school en wat moet ik dan heel de dag alleen thuis? Maar wie jarig is trakteert, dus besloot ik wel mijn collega's te verrassen met wat lekkers. Ik bakte twee soorten cupcakes, waarvan ik vandaag alvast van het eerste recept deel. Van deze bakte ik namelijk ook nog mini cupcakes om 's avonds naar het bezoek te geven wat nog graag even op de dag zelf wilde komen. Op de dag dat we het echt vieren staat er natuurlijk nog veel meer op tafel, maar voor zo kort 's avonds vond ik de kleintjes leuk genoeg. Tijd voor het recept van deze lekkere vegan en glutenvrije cupcakes!

Choco - Cappuccino Cupcakes
Dit recept is goed voor zo'n 12 grote cupcakes en 12 mini cupcake vormpjes.

Dit heb je nodig:
  • 400 ml Alpro Soya Macchiato
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 1,5 theelepel appelazijn
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram suiker
  • 170 gram boekweitmeel
  • 40 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
En zo maak je het:
Doe de boekweitmeel in een kom, samen met de suiker en de cacaopoeder. Even goed door elkaar roeren. Daarna voeg je de baksoda en het bakpoeder toe en roert dit er even doorheen. Voeg er daarna nog een snufje zout aan toe en meng dit alles goed door elkaar. Maak vervolgens een kuiltje in het midden en zet de boel aan de kant.

Pak een maatbeker en doe hier de sojamelk in. Vervolgens giet je daar over de zonnebloemolie. De azijn en het vanille extract giet je er daarna nog bij. Dit roer je goed door elkaar. Je zult namelijk zien dat, mede door de olie, alles in laagjes en losse bolletjes door elkaar zal zitten en niet gelijk in elkaar op gaat.

Wanneer je alles goed gemengd hebt, giet je dit langzaam bij de droge ingrediënten. Dit een garde of een vork meng je dit goed door elkaar, terwijl je ondertussen de natte ingrediënten verder toevoegt. Wanneer het tot een mooi mengsel is geworden, verdeel je het beslag onder de 12 grote en 12 mini cupcake vormpjes. Dit zet je vervolgens voor 20 minuten in de op 180 graden voorverwarmde oven.
En zie er dan maar eens af te blijven als ze klaar zijn. Hier lukte dat namelijk weer eens niet.

You Might Also Like

0 reacties