Blue Berry - Raspberry Muffins

november 14, 2017

Vorige week was ik jarig, samen met Dani. Dani had op zijn beurt al getrakteerd bij de opvang de dag voor onze verjaardag. Op onze echte verjaardag ging hij namelijk direct naar school gegaan. Een hele dag nog wel. Spannend! Gelukkig ging alles goed en heeft hij enorm genoten. Genoten van school, van het lunchen bij zijn opa en oma, van de buitenschoolse opvang, als ook van de ochtend en avond. In de ochtend vierden we het met zijn drieën kort en gaven we hem zijn cadeau en in de avond kwam er wat bezoek (alle opa's en oma's en Layla). Hij genoot enorm van de aandacht. Overdag ging ik zelf gewoon werken. En wie jarig is trakteert natuurlijk. Afgelopen zaterdag zag je al een recept voorbij komen, want ik trakteerde niet één, maar twee soorten cupcakes. De choco-cappuccino cupcakes deden het erg goed op het werk, maar ook deze blue berry - raspberry muffins werden goed gegeten. Wist je dat ze, naast vegan, ook nog glutenvrij zijn?

Blue Berry - Raspberry Muffins
Dit recept is goed voor 12 muffins

Dit heb je nodig:
  • 200 gram boekweitmeel
  • 90 gram suiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 200 ml sojamelk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • Een handje blauwe bessen
  • Een handje frambozen
En zo maak je ze:
Doe de boekweitmeel in een grote kom en voeg daar de suiker aan toe. Roer dit even kort door elkaar en voeg vervolgens de bakpoeder en het zout toe. Dit meng je nog even goed door elkaar. Daarna maak je een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en zet je dit aan de kant.

In een maatbeker doe je de sojamelk en de olie. Je zult zien dat de olie op de melk gaat liggen, dus je moet het even goed door elkaar roeren. Vervolgens giet je dit langzaam in de droge ingrediënten, die je ondertussen met een garde of een vork met het nat gaat mengen. Als je klaar bent heb je een mooi beslag voor je neus. Als laatste doe je de blauwe bessen en frambozen door het beslag en schept de boel goed door. Je zult merken dat de frambozen in stukjes kapot zullen gaan, maar dat is natuurlijk niet erg. Wanneer je dit gedaan hebt is je beslag klaar. Dit verdeel je onder 12 cupcake vormpjes en zet je in een op 180 graden voorverwarmde oven voor zo'n 30 minuten. Eet smakelijk!

En dan natuurlijk de hamvraag: welk recept klonk beter? Deze blue berry - raspberry muffins of toch de choco-cappuccino cupcakes?

You Might Also Like

0 reacties