Weekly #62

oktober 30, 2017

De week vloog om, heel hard om. Zo hard dat ik soms vergat om een blog klaar te zetten, niet de tijd vond om er een te schrijven en jullie dus soms even moest laten wachten op nieuw leesvoer. Voor Dani startte een nieuwe, spannende periode, we hadden nog een groot feest en ik ging nog al eens de deur uit voor wat dingen. En zo vloog de week voorbij en ben ik, met mijn benen op de bank, deze blog aan het uitwerken met wat ik deze week allemaal deed.

Maandag
Deze dag rommelde ik thuis, poetste ik het huis, deed ik de was en zorgde ik voor eten. Ik keek nog een keer vrolijk naar mijn gekregen cadeau, waar ik tot op heden nog geen tijd voor heb gehad. Wie weet binnenkort, het lijkt me zo gaaf om te handletteren! Na de lunch bracht ik Dani naar de opvang en daarna vertrok ik naar het werk. Een drukke avonddienst volgde en pas na middernacht was ik weer thuis. Je snapt dat ik natuurlijk meteen mijn bed in dook.


Dinsdag
Vandaag moest ik er vroeg uit. Dani ging vandaag namelijk voor het eerst oefenen op school! Spannend. Ik pakte zijn tas in en trok hem zijn jas aan. Nog vlug even naar de wc voor mezelf en bij terugkomst zei Dani dat hij zijn knuffel in zijn tas had gedaan, want wat nou als de grote kindjes hem zouden 'pesten'. Natuurlijk gebeurt dat niet, maar als hij zich daar goed bij voelt? Ik bracht hem weg en besloot niet te lang te blijven hangen. Hij kan dit goed zelf en komt makkelijker los als ik er niet bij ben. Ik vertrok dus ondertussen naar m'n moeder, waar ik samen mee de boodschappen ging doen. Daarna stapten we nog even in de winkels in en voor we het wisten was het tijd om Dani te halen. Hij had het mega spannend gehad, bleek zijn gymschoenen thuis uit zijn tas te hebben gedaan om plek te maken voor mijn knuffel en wilde niet mee gymmen. Als je het hem trouwens vraagt, heeft hij wel mee gedaan hoor.

Woensdag
Thuis was ik al bezig geweest met wat dingen halen voor de verjaardag en had ik ook een shirtje voor hem gemaakt. Omdat hij nu voelde dat hij echt bijna 4 wordt, wilde hij ermee op de foto. Een flinke 'shoot' volgde in zijn kamer, waar onder andere deze gekke foto uit kwam. Dat gebeurde trouwens nadat ik hem had opgehaald van de opvang na het werk. Ik was al op tijd weg om te werken en het was een hele dag flink aanpoten, maar dat geeft niet. Na ophalen schoten we de foto's, maakte ik eten en hadden we nog even gezellig tijd met zijn allen.

Donderdag
Deze ochtend was weer zo'n donderdagochtend dat ik geen zin had om eruit te komen. Het was ook flink koud buiten en dat geeft alleen maar nog meer het 'ik wil in bed blijven' gevoel. Toch vlug naar het werk, knallen die dag en daarna weer naar huis. Ik haalde Dani op van de opvang, we aten wat lekkers en daarna was het voor hem alweer bedtijd. Daarna vertrok ik naar Sprang(-Capelle), waar ik van oorsprong vandaan kom (het lijkt wel alsof ik geëmigreerd ben, maar dit is gewoon het dorp ernaast hoor), om daar een lezing bij te wonen over de muurschilderingen in de grote kerk vlakbij het huis waar ik opgegroeid ben. En het allermooiste? Mijn zus gaf deze lezing! Er zijn ook artikelen hierover verschenen van haar hand en het is zeker ook interessant om te weten waarom deze kerk, of eigenlijk zijn secco's, zo bijzonder zijn!

Vrijdag
Deze ochtend ging Dani weer oefenen op school. Tussendoor ging ik, nadat ik de was had gedaan, langs mijn moeder om wat mee te helpen en te kletsen en voor ik het wist was het alweer tijd om Dani op te halen. We zagen daar nog een aantal hele gave rode paddenstoelen staan die we wel eens even op de foto gingen zetten. Dani had het deze keer al een stuk beter gedaan op school en lijkt langzaam al iets uit zijn schulp te komen. Wacht maar tot hij echt los is..
Daarna zou ik met Dani thuis gaan eten, maar hij wilde heel graag bij mijn moeder gaan eten. Hij moest er toch die middag heen omdat ik moest werken. Siep namen we meteen mee en na de lunch vertrok ik met Siep naar de dierenarts. Na dit bezoek zette ik haar thuis af, kreeg ze nog wat lekkers en een aai en ging ik een gezellige avond werken.

Zaterdag
Weekend! Soms kun je je daar mega op verheugen, niet waar? We waren al op tijd uit bed, ik sprong nog vlug de douche in en we vertrokken voor een cadeau voor mijn schoonmoeder. Ze was die dag 65 geworden en Martin had uiteindelijk een heel leuk cadeau bedacht (vond ik dan toch). Daarna vertrokken we naar haar om de verjaardag te vieren. Dani vroeg aan het einde van de dag, die tussendoor al lekker op bed tv lag te kijken, of we hem wilden vergeten mee te nemen. Ik moest er iets te hard om lachen denk ik, maar hij mocht lekker blijven hoor. We sloten de avond af met een fijne wandeling door het dorp en kropen daarna moe het bed weer in. En die foto? Het recept ervan kwam deze dag online op de blog.

Zondag
Vandaag konden we 'uitslapen'. Of nou ja, voor ons gevoel dan. De klok ging een uur achteruit en nadat ik me had uitgerekt bleek dat het 'pas' kwart over 8 was. Na wat rommelen thuis en een laat ontbijt haalden we Dani op en vertrokken we naar een tuincentrum voor een kerstafdeling. Dani kon er nog lekker spelen en keek zijn ogen weer uit naar alle kerst dingen. Wat kan die jongen daar toch van genieten! We gingen weer op tijd naar huis, deden nog een kleine boodschap tussendoor en aten al op tijd het avondeten. Dani ging met Martin nog even de tuin in, terwijl ik de flinke pompoen die uit de tuin kwam ging slachten. Of nou ja, hij staat nu als Halloween versiering voor de deur. Morgen vertel ik er meer over.


Dit was onze week alweer. Hoe zag die van jullie eruit?

You Might Also Like

0 reacties