Weekly #61

oktober 23, 2017

De week vloog weer voorbij en voor ik er erg in had was het zondagavond. De eerste week na de vakantie, die ook al zo kort aanvoelde, voelde aan alsof ik zelfs niet op vakantie was geweest. En toch gebeurde er weer van alles natuurlijk. Maar laten we vooral even starten met hoe het hem deze week verging nadat hij die harde houten bal in zijn gezicht had gekregen die zondag en zijn tand los is gaan staan.

Maandag
Tegen mijn verwachting in is Dani's gezicht gewoon niet blauw geworden van de bal. In zijn mond was zijn tandvlees wel flink blauw en zijn gezicht was flink dik rondom zijn gezicht. Voor de avond had ik dus voorgesteld dat hij met zijn vader maar iets van pannenkoeken zou gaan eten (de heren eten graag op 'mannenavond' poffertjes, pannenkoeken of pizza), maar Dani wilde poffertjes. Ook goed, want dat is ook nog mooi weg te krijgen. Hij sliste wat met die tand en at alleen maar aan de zijkant. Gelukkig bleek hij er verder weinig last van te hebben. Voor ik hem naar de opvang bracht stapten we samen nog even de tuin rond en zagen we een berg met paddenstoelen staan. Mooi hoor, die herfst! Nadat ik hem weg bracht heb ik de hele avond gewerkt tot laat.


Dinsdag
Deze dag was ik vrij en Martin onverwachts ook. Handig, want Dani moest sowieso nieuwe schoenen hebben (meneer groeit de pan uit) en had nog wat dingen nodig voor school. Dus gingen we de stad in, scoorden bij Kids Love Sneakers in Tilburg hippe nieuwe Dr Martens voor hem (die hij zelf uit koos dus) en kochten verder nog gympjes voor het gymmen, een broodtrommeltje en een drinkbeker. Die laatste twee mocht hij zelf uitkiezen en hij koos voor, jawel, een Star Wars print. Eenmaal dat we thuis waren van het shoppen wilde Dani heel graag met Martin gaan bouwen aan zijn houten trein. Ik besloot de boodschappen voor de week te gaan halen en kon zo heerlijk rustig alleen alles halen. Ook wel eens lekker. Wie had dat gedacht, dat alleen boodschappen doen heerlijk zou zijn. Ik kookte erna voor mezelf dit gerecht en had voor de rest wat makkelijk eten gehaald. In de avond zou namelijk de kapster komen om ons van een frisse coupe te voorzien.

Woensdag
Dani kon deze ochtend meteen oefenen met zelf zijn schoenen aan doen. Deze stoere schoenen zijn het dus geworden. Full black en hij koos ze zelf uit. Ideaal met een rits aan de zijkant, zodat hij nog niet hoeft te strikken. Dit kan hij nog niet, al is hij wel druk aan het oefenen. Voor op school is het ideaal dat hij zelf alles aan kan doen. Daarna brachten we hem weg, ging ik werken, haalde hem na het werk weer op en ging koken, terwijl Dani lekker onderuit op de bank hing. Dani heeft een nieuwe favoriete serie: de Pyjama helden. Helemaal fan is hij!

Donderdag
Vandaag was het een nogal standaard dag. Dani brachten we naar de opvang, ik vertrok om te werken, draaide een lange dienst en keerde erna weer huiswaarts om Dani op te halen. Even koken en daarna moe onderuit op de bank te hangen. Soms heb je van die dagen toch?

Vrijdag
Deze ochtend rommelde ik thuis nog wat en kookte ik nog wat lekker eten voor ik Dani weg bracht naar mijn schoonouders. Daarna ging ik alvast wat Sinterklaas inkopen doen, zoals inpakpapier. Veel beter zonder Dani, want die onthoudt dus echt wel welk papier ik koop en zal dat dus echt gaan linken. Daarna reed ik door naar m'n werk, waar ik een lange dienst draaide en na middernacht pas weer thuis kwam.

Zaterdag
Deze ochtend werd ik wakker gemaakt door Siep, die me al voor mijn wekker kwam wekken met een dansje op mijn buik. Daarna krulde ze zich naast me tegen me aan en is daar nog een half uur blijven liggen. Tot ze het genoeg vond en me 'liefkozen' bijtjes gaf. 'Onderdaan, ga weg uit mijn bed' leek haar idee. Echt een kat. Dus maar eruit aankleden, Siep uitzwaaien (die nog steeds lag te ronken op mijn plekje...) en Dani ophalen bij mijn schoonouders, waar hij lekker had gelogeerd. Ik reed met hem door naar m'n moeder en Dani heeft daar heerlijk gespeeld. Na de lunch besloten we de stad in te willen, maar Dani had een beter plan: lekker met opa blijven spelen. Dus ging ik alleen met m'n moeder de stad in, gingen we los in wat leuke zaakjes en kwamen we voldaan weer thuis. Dani lag op de grond met m'n vader en de heren hadden de hele bijkeuken vol liggen met speelgoed.
Eenmaal dat Dani en ik weer op weg naar huis gingen en bijna thuis waren, bleek Martin net thuis aan te zijn gekomen. We kochten nog een leuk cadeau voor de verjaardag in de avond, lieten Dani flink uitrazen bij Pukkemuk en vertrokken daarna op tijd naar de verjaardag. Ik vertrok al eerder naar huis met Dani en plofte daarna lekker op de bank.

Zondag
Deze ochtend was het uitslapen met z'n allen, rommelen in huis en daarna nog even langs de kruidvat. Mensen, waarom heeft niemand me ooit eerder verteld over droogshampoo? Wat een uitkomst! Wat zat m'n haar voor het eerst sinds lange tijd gewoon weer tof!
We reden na mijn euforie over de droogshampoo door naar de Coppelmans om de kerstafdeling te snuffelen. Ik word altijd zo vrolijk van die mooie kerstafdelingen. Zo gezellig is dat allemaal! Dani ging er nog even spelen in het klimrek, terwijl wij genoten van onze thee (en Martin z'n koffie dan). Daarna reden we weer richting huis, stopte Martin nog even bij de Koningshoeve (in Tilburg, van La Trappe) en deed Dani een heerlijk dutje in de auto. Thijs besloot ik aan de slag te gaan met het shirt voor Dani's verjaardag en kregen we bezoek van Sharon en de kids/hubby. Dani en Isis hebben zich prima samen vermaakt in huis, terwijl wij het ook rete gezellig hadden. Dat Dani laat op bed lag mag dan ook geen verrassing zijn. Duim even mee dat hij uit slaapt. Leuk vond hij het in ieder geval wel!
Dat was onze week alweer. Hoe zag die van jullie er eigenlijk uit?

You Might Also Like

0 reacties