Weekly #59

oktober 09, 2017

De week vliegt voorbij, de dagen zijn druk en volgepland en het weer zit maar niet mee om er een fris en fruitig gevoel aan over te houden. Er is weer genoeg gebeurd en dus ook genoeg te vertellen weer. Lees je mee?

Maandag
Had ik al gezegd dat we een nieuwe lamp hebben? Ik wilde als meisje altijd al een grote ronde glazen lamp. Sowieso heb ik een afkeer tegen stoffen lampenkappen en zijn glazen mijn favoriet, maar een rond doorzichtig model was de ultieme lampenkap. Altijd al geweest en nog altijd zo. En opeens vond ik er een, hij was nog in de aanbieding ook en past perfect in ons huis. Dus bij deze een foto van mijn jeugddroom qua interieuritem.
Verder was het vandaag een vrij standaard maandag. Ik rommelde thuis, ruimde was op, zorgde voor eten en bracht Dani na de lunch weg. Ik ging naar het werk en draaide een drukke late dienst, om na middernacht weer thuis te komen. Ik vertrok al tegen middernacht van het werk en moest de auto ook nog bij de garage achterlaten om wat na te laten kijken en wandelde daarna nog heerlijk naar huis.


Dinsdag
Omdat we vandaag geen auto hadden, die stond immers bij de garage, besloten we een boel te voet te gaan doen. We rommelden thuis, gingen te voet naar het centrum om wat dingen te halen. Daar zagen we mijn schoonmoeder en besloot Dani dat hij heel graag daar nog langs wilde. Te voet gingen we dus ook daar langs. We moesten later toch weer te voet verder, omdat Martin nog langs de huisarts moest. En na het schooldilemma besloten we een andere school te bellen waar we eerder al een goed gevoel bij hadden en daar konden we direct terecht. Dani was in zijn nopjes, wij trouwens ook, en de opvang is een stuk makkelijker rondom die school. Daarna ging Martin nog langs de huisarts, erna haalden we de auto op en reden we door naar het ziekenhuis op advies van de huisarts voor een foto. Een drukke, maar wel gezellige dag. Met zijn allen veel te voet doen bracht ook een heerlijke tijd samen.

Woensdag
Vandaag was het wereld dierendag. Ik stelde op het werk dat het ook 'eet-geen-dierendag' was. Want ook daar mag aan gedacht worden op zo'n dag. Ik vond het tijd voor een foto van Dani met onze Siep. Deze twee zijn dikke vriendjes samen, wat toch heerlijk is als je je bedenkt dat Siep hier maar is aan komen 'waaien'. Ik vertrok trouwens op tijd naar het werk en kon erna Dani weer ophalen bij de opvang. Voor het eten wilde ik nog vlug wat halen bij de supermarkt en besloot maar meteen om met Dani alle boodschappen voor de rest van de week te gaan halen. En weet je: nog voor Martin thuis was had ik alle boodschappen gehaald met Dani, opgeruimd en het eten klaar staan. Een hele prestatie op zich vond ik zo.

Donderdag
Vandaag was een dag van werken en verder moe op de bank hangen en wat tijd voor mezelf. Het weer zit niet mee ook moet ik zeggen. Koud, nat, guur. Echt herfstweer dus. 's Avonds vond ik het dus ook tijd voor wat tijd voor mezelf. Even lekker warm douchen, wijntje erbij, maskertje op, haren in de verf (het lichtere werd geen en dat vind ik echt zo lelijk). Op en top genieten om de dag erop weer fris en fruitig er tegenaan te kunnen.

Vrijdag
Vandaag was het rustig op starten, de tas van Dani inpakken en een strakke planning erna. Voor Martin moest ik nog wat ophalen voor de huisarts, uit de foto's was wat kleins gekomen met zijn rug en hier gaat hij cesartherapie voor krijgen. Daarna bracht ik de inschrijfformulieren voor Dani's nieuwe school weg. Vervolgens ging ik met hem op weg naar mijn zus, waar hij heen zou gaan om te logeren. Ik stelde nog voor om onderweg langs Martin te gaan, die op de route werkt, maar nee hoor 'Mama, ik ga nu logeren'. Daarna vertrok ik naar het werk en draaide een lange dienst, rondde een boel af en ging met een goed gevoel naar huis. En ik had natuurlijk heerlijk zelfgemaakt eten, wat als recept ook al op de blog stond.

Zaterdag
Vandaag rommelde ik veel thuis. Ik werkte alle was weg, Martin dweilde de vloer en zeemde de ramen. We poetsten de auto, gingen nog langs het postkantoor, ik bracht mijn tas weg voor reparatie en scoorde een toffe reservetas. Daarna haalden we Dani weer op, die inmiddels bij mijn ouders al was, brachten nog een bezoek aan Pukkemuk, waar (helaas) een berg gespuis binnen zat. Je weet wel, ouders die de moeite niet nemen op hun (vaak agressieve) kind te letten in zo'n krijspaleis. Vele kinderen huilden er dat ze geslagen werden, geduwd en getreiterd. En de ouders? Die keken schaapachtig rond alsof hun neus bloedde. Bah. 's Avonds kwamen mijn schoonouders nog langs om mee te eten en een gezellige avond met een bordspel en Dance Dance Dance aan op tv. Het was blijkbaar al de finale. Ik kijk geen gewone tv, dus ik heb geen idee.

Zondag
Vandaag was het tijd om wat leuks te gaan doen met het gezin. Ik pakte een tas in, ruimde de auto in en we vertrokken al op tijd. Ik douchte nog vlug, ruimde een tas in met wat lekkere dingen voor onderweg en we vertrokken met z'n allen. Lekker wandelen, wat leuke winkels gespot en een markt met handgemaakte dingen. Super leuk allemaal! Dani zag er ook nog een berg treintjes en was dus helemaal in zijn nopjes. We lunchten tussendoor nog even in een leuk klein zaakje en na de middag vertrokken we weer terug. 's Avonds besloten we met de schoonouders nog even uit eten te gaan. Wat een gezellige afsluiter van de week!

Zo zag onze week eruit. Heb jij nog wat leuks gedaan deze week?

You Might Also Like

0 reacties